2/11/12

Τα αφεντικά έβαλαν μπροστά τις μηχανές

Ο ανασχηματισμός του πολιτικού σκηνικού επιταχύνεται

του Σπύρου Χατζάρα

Οι Μεγάλοι Χορηγοί κατάλαβαν το αδιέξοδο τους και για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, που κρέμεται από μια κλωστή ξαναμοιράζουν την τράπουλα. Προς το παρόν και πριν αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα όλοι είναι μέσα, και τα καμένα χαρτιά και τα παλαιά και φθαρμένα υλικά. Η μηχανή δουλεύει. Η ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού επιταχύνεται και οι απολύσεις όσων βάζουν «προσωπικούς υπολογισμούς» και «ξεπερασμένες ιδεοληψίες», πάνω από το συμφέρον της χώρας έρχονται, ανεξάρτητα από τον ανασχηματισμό και τη δόση.
Το Πασοκ, ο πιο ασθενής κρίκος τελείωσε ήδη . Τα ποντίκια φεύγουν για να σωθούν και ο αρχηγός Βαγγέλης θα μείνει έρημος βαρύς και μόνος.
Στη ΝΔ ο Αντωνάκης ζει στον κόσμο του και ακολουθεί την «ευθεία πορεία», που του χάραξαν ετοιμάζοντας διεύρυνση προς την κεντροαριστερά, πριν τον τελειώσουν. Τον πρόλαβε η πρωτοβουλία για ένα νέο αντιμνημονιακο κόμμα της Λαϊκής Δεξιάς, με σος από πατριωτικό παρεμβατισμό, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, τον Γραμματέα της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλο που διανύει περίοδο ψυχρότητας με τον Πάνο Κ. και τον Σπένσερ Χαχαμικάτο, και τον Νικήτα από την ΝΔ που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αντωνάκη .Στόχος είναι η ίδρυση του νέου φορέα να γίνει το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αξιοποιηθεί η έντονη ρευστότητα που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό. Στα αριστερά η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει ΝΑΙ και ΟΧΙ προσπαθώντας να έχει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη, και ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο "πατριωτικό" προσκλητήριο δεν είναι «έτοιμος»... .
Το ρευστό πολιτικό σκηνικό αποτυπώθηκε στις δημοσκοπήσεις του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και της Pulse που έγινε για το «Ποντίκι». Ο ανέτοιμος ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται πρώτος με ποσοστά από 23,5% ως 25,5% με αναγωγή και η ΝΔ είναι μακράν δεύτερο κόμμα με ποσοστό από 16% ως 22%.
Με αυτά τα ποσοστά κυβέρνηση δεν γίνεται και αναζητούνται πιθανοί εταίροι.
Το ΠΑΣΟΚ πριν τις αποχωρήσεις ήταν από 7% ως 8,2%, αλλά τώρα φαίνεται ότι θα δώσει τη μάχη για το 3%, αφού άλλωστε ο Βαγγέλης προτείνει απλή αναλογική.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν μικρή άνοδο και βρίσκονται από 7% ως 9,8%.
Η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται και από τις δυο δημοσκοπήσεις που εκτιμούν τη δύναμη της από 13% ως 13,8%, με ανοδικές τάσεις.
Η ΔΗΜΑΡ παραμένεο γύρω από το 5% και η ΚΚΕ ΑΕ γύρω στο 4 %.
Όλοι οι υπόλοιποι, βρίσκονται κάτω από το 3%, χωρίς κανείς να ξεπερνά το 1,5%.
Οι νέες εκλογές δεν είναι μακριά και πολλοί νυν βουλευτές δεν θα δουν παρέλαση τον Μάρτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λαθραια κοπρια στα σχολειά

(απο τουριστρια αλτζερινη λεοπαρδαλη χωρις κλουβι)


http://www.thermopilai.org/content/algerinos-mathitis-apovlithike-apo-sholeio-kai-epestrepse-me-mahairi

Πανικός επικράτησε στο γυμνάσιο της οδού Σουρμελή στην πλατεία Βάθη χθες το πρωί όταν ένας από τους μαθητές του σχολείου εισέβαλε με μαχαίρι

Ο 16χρονος με καταγωγή από την Αλγερία είχε πάρει αποβολή και φαίνεται ότι αποφάσισε να ... εκδικηθεί.
Λίγο πριν τις έντεκα το πρωί μπήκε με το μαχαίρι στα χέρια και άρχισε να απειλεί μαθητές και καθηγητές.
Όταν κατάλαβε ότι ενημερώθηκε η αστυνομία τράπηκε σε φυγή όμως λίγο αργότερα οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν κοντά στην Ομόνοια.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...