19/11/12

Ο συνέταιροι τα έδωσαν όλα δεν παίρνουν τίποτα. Ακόμη

Η κυβέρνηση των «Εθνοσωτήρων» έδωσε γην και ύδωρ για την δόση που θα διατηρήσει την πολιτική και οικονομική ελίτ στην εξουσία, αλλά στο παραπέντε, η εκπρόσωπος του σακάτη Σόιμπλε, κ Μαριάνε Κότε, χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια των κρατών και των κεντρικών Τραπεζών τομέα, κλείνοντας έτσι την πόρτα στο ΔΝΤ.
 «Η θέση μας δεν άλλαξε. Μια παραγραφή του χρέους είναι για μας αδιανόητη», είπε και τόνισε ότι «δεν θα μπορέσει να υπάρξει εκεί τελική απόφαση αύριο για τεχνικούς λόγους». Απ΄π κοντά και το ξανθό κορίτσι από την Αυστρία, η Μαρία Φέκτερ, που δήλωσε: «Έχουμε καταστήσει τελείως σαφές, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναμένει από εμάς ούτε επιπλέον χρήματα, ούτε και μια διαγραφή χρέους από δημόσιους πιστωτές».
Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle από την Ουάσιγκτον, η Κριστίν Λαγκάρντ μπροστά στον κίνδυνο μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης που θα προκαλούσε η ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη και μια νέα αποτυχία στη λήψη απόφασης για την Ελλάδα, είναι διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της και να αποδεχτεί μια λύση που, σε πρώτη φάση, δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους. Αυτό, εκτιμάται ότι θα επανεξετασθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν θα είναι πολιτικά εφικτό και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει αρχίσει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις.
 Οπότε η δόση και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που έχει περιέλθει σε καθεστώς Ρουπακιώτη, πάνε για μετά τις 13 Δεκέμβριου και ταυτόχρονα οι εκλογές της άνοιξης έρχονται πιο κοντά. Ο Αντωνάκης, σύμφωνα με τα παπαγαλάκια του, επιδιώκει να «κλειδώσει» οριστικά η εκταμίευση των χρημάτων, και εν συνεχεία θα κάνει ανασχηματισμο, για μια «κυβέρνηση μακράς πνοής». Εάν, όμως, τα πολιτικά προβλήματα επιμείνουν και εφόσον η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει, εκ των πραγμάτων στην ατζέντα θα μπει και «το σενάριο των πρόωρων εκλογών την άνοιξη».***

*** Καλά ! Χαιρετίσματα! Εγώ το έχω προβλέψει από τον Ιούνιο!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε όλες τις προβλέψεις σου έχεις πέσει έξω, όπως θα πέσεις και σ'αυτή, το κακό είναι πως δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου εξαιτίας του χαρακτήρα σου

Ναταλία είπε...

Πολιπολιτισμικα.....

Σε ένα σχολείο κάπου στην Αθήνα, την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς η δασκάλα παίρνει παρουσίες...
- Μεχμέτ Αλί Αρκαντάν;
- Παρών.
- Μουχτάρ Αλ Σαρουί ;
- Παρών.
- Γιόν Κιμ Λι Γκόνγκ ;
- Παρών.
- Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής;
Τίποτα...ησυχία
- Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής; επαναλαμβάνει η δασκάλα...
Πάλι τίποτα.
Εκεί που ετοιμάζεται να σημειώσει απουσία η δασκάλα, ένα παιδάκι δειλά-δειλά σηκώνει το χέρι του
από την τελευταία σειρά και λέει...
- Κυρία,μάλλον εγώ είμαι αυτός, αλλά το όνομά μου δεν διαβάζεται έτσι...
Χατζηλαζάρου Μιχάλη με λένε...