18/11/12

Ο Σείχης Πράκτορας με το Αλ Τζαζίρα πίσω από την κρίση της Γάζας

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς Αχμέντ αλ Τζαμπάρι εκτελέστηκε από την Ισραηλινή αεροπορία στις 14 Νοεμβρίου, με πύραυλο που χτύπησε το αυτοκίνητο του.Το Ισραήλ στο ανακοινωθέν του για την επιχείρηση τόνισε ότι «η εξόντωσή σήμερα του Τζαμπάρι αποτελεί μήνυμα στους αξιωματούχους της Χαμάς στη Γάζα ότι εάν συνεχίσουν να προωθούν την τρομοκρατία κατά του Ισραήλ, θα υποστούν τις συνέπειες».
Η εκτέλεση του 46χρονουΤζαμπάρι έκανε την αντικατασκοπεία της Χαμάς να ψάχνεται για να βρουν πώς εντόπισαν οι Ισραηλινοί τον αλ Τζαμπάρι.
Στις 16 Νοεμβρίου η Ισραηλινή αεροπορία εξετέλεσε πάλι με προσβολή του αυτοκινήτου του, τον δεύτερο Αχμέντ, τον επιτελάρχη του Τζαμπάρι και διάδοχό του, Αχμέντ Αμπού Τζαλάλ.
Η δεύτερη εκτέλεση οδήγησε τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς στην ανακάλυψη ότι και οι δύο εντοπίστηκαν από το σήμα που εξέπεμπαν το ρολόι και το στυλό που τους είχε κάνει δώρο ο Εμίρης του Κατάρ σεΐχης Hamad bin Khalifa Al Τhani, που είχε επισκεφτεί μεγαλοπρεπώς τη λωρίδα της Γάζας για 4 ώρες στις 23 Οκτωβρίου, επικεφαλής πεντηκονταμελούς αντιπροσωπείας για να θεμελιώσει έργα ανοικοδόμησης αξίας 254 εκ. δολ . Στη Γάζα, ο λαός υποδέχτηκε τον Εμίρη με τεράστια πανό που έγραφαν : «Ευχαριστούμε Κατάρ».
Ο Αλ Θάνι στην Χαν Γιουνίς έθεσε το θεμέλιο λίθο για την πόλη Χαμάντ, όπου θα κατασκευαστούν χίλια σπίτια για φτωχές οικογένειες. Στη πόλη της Γάζας εγκαινίασε το έργο ανακαίνισης της οδού Σαλαντίν και ένα νοσοκομείο . «Η επίσκεψη έχει μεγάλη πολιτική σημασία, γιατί σπάει την πολιορκία» είπε τότε η Χαμάς, της οποίας ο εξόριστος ηγέτης Χαλέντ Μεσάαλ έχει εγκατασταθεί στην Ντόχα.
Τις αποκαλύψεις της αντικατασκοπείας της Χαμάς δημοσίευσαν οι Ιρανοί.
Ο σεΐχης του Κατάρ πάντως έσπευσε στο Κάιρο για να συναντηθεί με τον Μόρσι που τον έβαλαν οι αμερικανοί στην εξουσία και τον Ταγίπ, για να «συντονιστούν» κατά του Ισραήλ και για να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα. Οι τρείς πράκτορες δηλαδή, θα αντιμετωπίσουν την ισραηλινή επιθετικότητα. Ο πράκτορας Ταγίπ, ο πράκτορας Μόρσι και ο πράκτορας αλ Θάνι, ο συνεργάτης του ημετέρου πράκτορα του Αβάπτιστου.
Πόσοι και ποιοι από το πολιτικό τμήμα της Χαμάς θα επαναλάβουν το «Ευχαριστούμε Κατάρ» για το ξεκαθάρισμα της αδιάλλακτης στρατιωτικής πτέρυγας θα φανεί από τις εξελίξεις. Ετσι γράφεται η Ιστορία.
Οι Ισραηλινοί πάντως χτυπάνε την στρατιωτική πτέρυγα. Οι υπόλοιποι νεκροί είναι…. «παράπλευρες απώλειες». Διεθνείς ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι έχουν τραυματιστεί συνολικά 382 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 137 παιδιά. «Πολλοί από τους τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα και κατάγματα από την κατάρρευση κτιρίων» αναφέρει ο Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε στη Γενεύη Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης ανέρχεται σε 50. Οι μισοί εκ των οποίων ήσαν άμαχοι. (μεταξύ τους και οκτώ παιδιά).

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...