30/11/12

Δεν επιτρέπουν στον φυλακισμένο στρατηγό ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ να παραστεί στην ταφή του γιου του !!!!

Με τον Βασίλη πήγαμε μαζί σε μια επική αποστολή στην Μπάνια Λούκα τον Αύγουστο του 1995 περνώντας ανάμεσα από χιλιάδες πρόσφυγες για την εκτίμηση της κατάστασης μετά την πτώση της Σερβικής Δημοκρατίας της Κράινα.

Το άθλιο φασιστικό κράτος του μνημονίου και της «ανθρωπιστικής Δημοκρατίας», που αφήνει ελεύθερους τους δολοφόνους, δεν θα επιτρέψει στον φυλακισμένο στρατηγό ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ να παραστεί στην ταφή του γιου του Βασίλη, ο οποίος απεβίωσε από εγκεφαλικό στο Λιντς της Αυστρίας όπου δραστηριοποιούταν επαγγελματικά, μετά την αποστρατεία του. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε την περασμένη Τρίτη στο Λίντς και η ταφή θα γίνει αύριο στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, στις 12 .
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο αριστερός «υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του γιού του Νικόλαου Ντερτιλή, τελευταίου κρατούμενου εκ των πρωταιτίων της χούντας, ενημέρωσε αμέσως τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού ότι εάν ο πρώην στρατηγός ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία του παιδιού του που θα γίνει αύριο, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, να του δοθεί και μάλιστα η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει το αντίθετο. Απλά του ανέφερε ότι θα έχει μία διακριτική συνοδεία».
Ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής ενημερώθηκε επί των προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και υπέβαλε στη διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να ζητήσει άδεια για να μεταβεί στο πρώτο Νεκροταφείο για την ταφή του υιού του.
Ο 90χρονος πια Νικόλαος Ντερτιλής, παραμένει φυλακισμένος εδώ και 38 χρόνια για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα του 1967 με ιδιόχειρη επιστολή προς εβδομαδιαία εφημερίδα ζητούσε να κάνει , «αίτηση συγνώμης από εμέ επισήμως η ελληνική πολιτεία δια το διαπραχθέν έγκλημα κατ΄ εμού, όπερ απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν όλων των εποχών» , τονίζοντας ότι ,«εν περιπτώσει μη παροχής ταύτης. Θα αποθάνω εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν ου μόνον ως Στρατιώτης, αλλά και ως Επαναστάτης εν τη πράξει».
 Όπως χαρακτηριστικά έλεγε, ο στρατηγός στους δικηγόρους του, «σιγά να μην ζητήσω εγώ άδεια από αυτούς».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπήθηκα με την είδηση του Θανάτου του Βασίλη Ντερτιλή και αργότερα του πατέρα. Αυτό που με εξόργισε είναι ότι πουθενά σε κανένα κανάλι ή εφημερίδα δεν αναφέρθηκε ο θάνατος αυτόν τον 2 ανθρώπων έστω του Βασίλη Νερτιλή.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπήθηκα με την είδηση του Θανάτου του Βασίλη Ντερτιλή και αργότερα του πατέρα. Αυτό που με εξόργισε είναι ότι πουθενά σε κανένα κανάλι ή εφημερίδα δεν αναφέρθηκε ο θάνατος αυτόν τον 2 ανθρώπων έστω του Βασίλη Νερτιλή.

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...