25/11/12

Διαφωνίες –Διαφωνίες- Διαφωνίες για τη δόση

Το Spiegel γράφει ότι «η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θεωρούν αναπόφευκτη εξέλιξη το «κούρεμα» του χρέους προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν δεν υπάρξει απόφαση», αυτή την εβδομάδα.
Το νέο σχέδιο διάσωσης προβλέπει το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70% του ΑΕΠ».
Σύμφωνα με το Spiegel στο πρόσφατο Eurogroup ο Σόιμπλε, με εντολή της Μέρκελ, αναγκάστηκε να αποσύρει την υπεσχημένη μεγάλη μείωση του επιτοκίου. διότι η Μέρκελ φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να περάσει στο κόμμα της ένα τέτοιο μέτρο, καθώς είναι μεγάλες οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών».
Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιοργκ Άσμουσεν απέρριψε το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που διακρατoύν οι χώρες πιστωτές, έπειτα από σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας στο γερμανικό Τύπο. Παράλληλα, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε πως το Ταμείο δεν σχολιάζει «φήμες και εικασίες» και τόνισε πως οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Επομένως η κυβέρνηση του «τρίο μπελκάντο» ελπίζει να λάβει τη Δευτέρα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης. Αλλά όπως λέει το Spiegel μπορεί να μην «υπάρξει απόφαση», αυτή την εβδομάδα, και επομένως ούτε «σαφές χρονοδιάγραμμα». Άλλωστε προαπαιτούμενο για ένα «σαφές χρονοδιάγραμμα», είναι οι αποφάσεις των κοινοβουλίων των δανειστριών χωρών, που δύσκολα θα πειστούν να μας δανείσουν τώρα ξέροντας ότι το 2020 θα χάσουν σίγουρα τα μισά τους λεφτά.
Τα ανωτέρω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αναμένουμε «σαφές χρονοδιάγραμμα» για την δόση,  πριν υπάρξει συμφωνία για την «βιωσιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...