10/11/12

Ο Παπούλιας πρέπει να αναπέμψει το εφιαλτικό πολυνομοσχέδιο ως αντισυνταγματικό

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο «εχέφρων» και προδοτικός κοινοβουλευτικός όχλος έκανε το «καθήκον» του απέναντι στον Χορηγό, τον Αρχηγό και την Στοά. Είπαν 153 Ναι, στο άρθρο των 216 σελίδων και η χώρα τους «σώθηκε». Προσωρινά, όμως! Επεβλήθη επάνω στα κομμάτια και τα θρύψαλα μιας διαλυμένης κοινωνίας το «Δίκαιο κράτος» και η «Κοινωνική Ισορροπία ». Η «σωτηρία» με τα ψέματα από το μέλλον, των Venizelos &Co, είναι η βίαιη φτωχοποίηση των εργαζόμενων των συνταξιούχων των μικρομεσαίων και του απλού κοσμάκη, που μαζεύει αποδείξεις. Ο ετοιμοθάνατος Σαμαράς υποσχέθηκε από το τουρκοκάναλο «καλύτερες ημέρες», αλλά για μόνο τους θεατές του Σουλεϊμάν, και ο καθηγητής, «Στουρνάρης», είπε σε όλους τους άλλους ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Ποιόν να πιστέψεις; Αυτόν που παίρνει «σχεδόν 8700 ευρώ μικτά», είτε αυτόν που παίρνει 6444 στο χέρι αλλά τα βλέπει για 3700; Αμέσως μετά την Νίκη των «δυνάμεων από το μέλλον», αποκαλύφθηκαν τα «κούφια λόγια» περί «τελευταίων μέτρων», περί «ανάκαμψης» και «επανεκκίνησης» της οικονομίας. άρχισαν οι κατραπακιές, ενώ ο γυάλινος παπαγάλος του ιουδαίου ρωτούσε με αγωνία: «Που είναι οι επενδύσεις» ; Ο Σόιμπλε , είπε ότι οι 12η Νοεμβρίου «είναι πολύ νωρίς» για να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα, και από το Bloomeberg μάθαμε ότι η «δόση» πάει για τις 26 Νοεμβρίου και βλέπουμε, καθώς αναμένεται η πλήρης έκθεση της τρόικα , και η συμφωνία για τους νέους όρους της διάσωσης». Οι Financial Times της Γερμανίας. κάνουν λόγο, για εκταμίευση της «δόσης» στις αρχές Δεκεμβρίου. Τεχνοκράτες που μίλησαν Ρόιτερς τόνισαν ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχονται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020 δεν θα επιτευχθεί αλλά δεν συμφωνούν στους υπολογισμούς τους για το πόσο μεγάλη θα είναι η απόσταση. Μεταξύ των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και της Επιτροπής υπάρχει μια διαφορά 40 δις. ευρώ. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Όλι , (του Επιτρόπου), είπε ότι «χρειάζεται να υπάρξουν συμφωνίες όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για τις μελλοντικές ανάγκες χρηματοδότησης για να αποδεσμευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ». Ο Όλι είπε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος που η «Κομισιόν» το εκτιμά στο 176,7% του ΑΕΠ για φέτος και στο 188,4% του ΑΕΠ του χρόνου δεν είναι βιώσιμο. Οι αμερικάνικες εφημερίδες λένε ότι «η συνολική στρατηγική για την Ελλάδα συνιστά αξιοθρήνητη αποτυχία. Οδήγησε στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και τη διόγκωση του χρέους». Η Κομισιόν προβλέπει ύφεση 6% για φέτος και 4,2% για του χρόνου, ενώ η ανεργία έφτασε τον Αύγουστο, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν στο 25,4%.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο Μάριο χαιρέτισε την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ είναι απίθανο να βοηθήσει περαιτέρω την Αθήνα γιατί δεν της επιτρέπεται να παράσχει απευθείας βοήθεια. Μέσα στον χαμό μάθαμε και ότι οι «καλοί άνθρωποι» της ΕΚΤ από την Φραγκφούρτη που μας βοήθησαν έβγαλαν 15 δίς κέρδη από τον φτωχό έλληνα, και τα ελληνικά ομόλογα.
Η άλλοι «καλοί άνθρωποι» του ΔΝΤ , φοβούνται ότι «η λιτότητα που έχει επιβληθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα γίνει πολιτικά και κοινωνικά δυσβάσταχτη». Βέβαια οι 153 γενναίοι θα πρέπει να μας πουν γιατί δεν ζητάνε να επιτρέπεται από εδώ και εμπρός να παρέχει απευθείας βοήθεια στα κράτη με επιτόκιο 0,75%, όπως κάνει με τους ιδιώτες τοκογλύφους -ταλμουδιστές. Για επιβληθεί το «Δίκαιο κράτος» και η «Κοινωνική Ισορροπία», ανάμεσα στους λαούς και στους προνομιούχους τοκογλύφους –ταλμουδιστές του Γιαχβέ θεού. Άσε που η ΕΚΤ θα βγάλει από τον Μάιο καινούργιο ευρωτάλιρο, ενώ θα έπρεπε τάλιρα και δεκάρικα τουλάχιστον να κόβονται σε κάθε κράτος τοπικά, όπως τα φραγκοδίφραγκα.
Με αυτά τα δεδομένα το τρίο μπελκάντο αντιμετωπίζει κρίση μεγάλων διαστάσεων, και οι πολιτικές εξελίξεις είναι πια απρόβλεπτες. Μετράνε μέρες. Διότι εκτός από το παλιό και το καινούργιο, το παρελθόν και το μέλλον, υπάρχει το Καλό και το Κακό. Ανάμεσα στο Καλό «παρελθόν» και το «Κακό μέλλον», ο νικητής θα είναι το καλό. Με δύο λόγια, ο κύκλος τους έκλεισε, και η αντίστροφη μέτρηση για νέες εκλογές ξεκίνησε.
Η κυβέρνηση του αποθαμένου ΠΑΣΟΚ με την ετοιμοθάνατη ΝΔ και τον Φώτη (Κουράλη) που δηλώνει παρών, δεν στέκεται με τίποτα.. Για να έχει ισχύ το αντισυνταγματικό «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» και τα «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012» πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο ΚΑΡΟΛΟ, που θεωρητικά έχει το δικαίωμα να τα αναπέμψει στην Βουλή λόγω των αντισυνταγματικών διατάξεων.
Οι αρχηγοί των 128 ΟΧΙ ,θα πρέπει τώρα να τον επισκεφθούν και να του υποδείξουν ότι πρέπει να καλέσει τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να τον ενημερώσουν για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου.
Αφού οι Εταίροι μας κάνουν πλάκα με τη δόση, είναι μια καλή ευκαιρία ο Κάρολος να κάνει μια καλή πράξη στη ζωή του και να τους θυμίσει ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα παίρνουμε πολύ σοβαρά το Σύνταγμα μας. Αλώστε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο μπορεί να ξαναψηφιστεί, η μπορεί και να περιμένει τις νέες εκλογές.
Ποιος βιάζεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: