27/11/13

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεβράκωσε τους φιλοευρωπαίους ρουφιάνους

Μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία του Κιέβου οι πορτοκαλί έμμισθοι ακτιβιστές της επιδοτούμενης «φιλοευρωπαϊκής» και οπωσδήποτε «δημοκρατικής αντιπολίτευσης», για να ζητήσουν την υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, εδώ και τώρα. 

  Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε διάγγελμα τους προς τους Ουκρανούς είπε θα αναμείνει καλύτερους όρους προκειμένου να επνεξετάσει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι οι προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας που προσφέρθηκε στο Κίεβο από την ΕΕ ήταν ταπεινωτικοί.

Ο Γιανουκόβιτς τόνισε ότι η ΕΕ προσέφερε βοήθεια ύψους 610 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, αλλά έθετε ως προϋπόθεση το Κίεβο να συμφωνήσει με τους απαράδεκτους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οποίο θα επέβαλε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και του αερίου θέρμανσης και πάγωμα των μισθών και των συντάξεων.

Οι έμμισθοι πορτοκαλί διαδηλωτές απαιτούν  δηλαδή εδώ και τώρα αυξήσεις στις τιμές του αερίου θέρμανσης για να ξεπαγιάσει ο κόσμος και πάγωμα των μισθών και των συντάξεων.

 Ο Γιανουκόβιτς είπε ότι η ΕΕ ότι προσέφερε τη συμφωνία ως «δέλεαρ» ώστε η Ουκρανία να υπογράψει το δάνειο με το ΔΝΤ, και είπε στους Ουκρανούς. «Είμαστε μια σοβαρή χώρα, μια ευρωπαϊκή χώρα. Δεν θα ταπεινωθούμε με αυτό τον τρόπο.Θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο δυνατή οικονομικά η Ουκρανία, και για να βελτιωθεί, η ζωή των ανθρώπων , και δημιουργηθεί μια κοινωνία ευρωπαϊκών προτύπων».

Ο Μπαρόζο και ο Ραμπουί  επέκριναν  εκ  ονόματι της ΕΕ, σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους την Ρωσία, τονίζοντας προς τους διαδηλωτές ότι η προσφορά τους προς στην Ουκρανία παραμένει στο τραπέζι .
Σύμφωνα με την ΕΕ οι διαδηλώσεις δείχνουν ότι «οι Ουκρανοί πολίτες αντιλαμβάνονται και υιοθετούν πλήρως την ιστορική φύση της σύνδεσης με την Ευρώπη».

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «η ΕΕ για να πιέσει το Κίεβο υποκινεί τα αντιπολιτευόμενα κόμματα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και σε παράνομες ενέργειες κατά της νόμιμης εξουσίας», ενώ ο πρόεδρος Πούτιν κάλεσε τους Χέρμαν Ρομπουί και Μπαρόζο, να μην πάνουν στο στόμα τους τη Ρωσία. 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ εμφανίστηκε πρόταση για την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας, λόγω της ματαίωσης της υπογραφής της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ Οι συντάκτες της πρότασης ζητούν να τους επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ και την ΕΕ και να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συνδεδεμένων με αυτούς εταιρειών, επειδή «ο Γιανουκόβιτς και η κυβέρνησή του αρνήθηκαν να δώσουν το δικαίωμα στους Ουκρανούς να συνδεθούν με το δυτικό πολιτισμό».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι πραγματικοί ηγέτες που αντιστέκονται...




Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...