7/11/13

Και λίγη θεωρία

Τα πάντα ρεί. Ο φυσικός νόμος είναι η συνέχεια. Η σύνθεση. Η εξέλιξη. Το παλιό βρίσκεται μέσα στο καινούργιο. Τίποτα δεν είναι παλιό και τίποτα δεν είναι νέο. Και τα αντίθετα φέρνουν τη σύνθεση. Πόλεμος πατήρ πάντων .
 Όποιος καταλαβαίνει τους σοφούς αρχαίους μας σαν Έλληνας και όχι μέσα από τα μάτια των Φράγκων και Ιουδαίων ερμηνευτών αντιλαμβάνεται και τη θρησκευτική εξέλιξη.

ΥΓ. Ο deus που στα παλαιολατινικά έκανε deiuos και προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα deywós, είναι ο ΔΙΑΣ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξέλιξη δεν σημαίνει βέβαια την υποταγή της πατρώας Θρησκείας ατην εισαχθείσα αίρεση ραββίνου. Που λόγω φιλοσοφικής πενίας εμπλουτίσθηκε από υπεξηρημένα στοιχεία της πρώτης.
Η εξέλιξη, αν υπάρξει στις θρησκείες είναι βραδύτατη και εσωτερική και όχι προϊόν αλλότριας εξωτερικής επεμβάσεως. Η θρησκεία ως φορέας όχι μόνο μεταφυσικών αλλά και πολιτιστικών στοιχείων του συγκεκριμένου λαού, δύσκολα μεταβάλλεται.
Παράδειγμα θετικό οι Εβραίοι, που κατώρθωσαν χάρι στη διατηρηση της εθνικής τους θρησκείας να αναστήσουν τη νεκρή τους γλώσσα μετά 20 αιώνες. Το ίδιο και οι ανατολικοί λαοί που δεν ήρθαν σε επαφή με Παύλο και Μωάμεθ.
Και το πιο αρνητικό παράδειγμα εμείς, που πελαγοδρομούμε μεταξύ Ελληνισμού-Χριστιανισμού, με μπερδεμένη εθνική ταυτότητα και γλωσσικό ιδίωμα ελεύθερο στην κακοποίηση του κάθε πολιτικάντη και του κάθε Κριαρά.
Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

«Ο σοφός βλέπει το Λόγο, το νόημα και την ενότητα που υπάρχει μεταξύ των αντιθέτων. Αντίθετα, ο ανόητος ταυτίζεται με κάποιο από αυτά.»

http://4.bp.blogspot.com/-oBrG0m5FlPU/UbNhsF9Oa-I/AAAAAAAAAAg/WHw3vMH2FeQ/s320/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF+%CE%B1%CF%80%CF%8C+2013-06-08+19:53:38.png

......ο Εφέσιος

Ανώνυμος είπε...

Σπυρο, Ινδοευροπαικη ριζα γλωσσας δεν υπαρχει.

Μονο Ελληνορωμαικη..

ΣΠ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ