13/11/13

Η κατάθεση είναι επένδυση

Είπαμε (http://deltio11.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3027.html) ότι υπακούοντας στην Ευρωχούντα της Φραγκφούρτης, οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν ότι δεν θα διατίθενται απευθείας κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών και ότι ένα «μικρό συμβούλιο», το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το Ecofin, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αποφασίζει το πότε θα κλείνει μια τράπεζα που απειλείται με χρεοκοπία, δηλαδή που θα αποφασίζει τον «αυτόματο θάνατο» των προβληματικών τραπεζών που θα παρασύρουν και τις καταθέσεις των απρόσεχτων πελατών στον «θάνατο».
Μετά τη συμφωνία, ο Εβραιόπουλος Γκαουλάιτερ (Γενς Βάιντμαν) ζήτησε την ταχύτερη εφαρμογή των κανονισμών που προβλέπουν τη συμμετοχή ομολογιούχων και μεγαλοκαταθετών στη διάσωση μιας προβληματικής τράπεζας, από τον Ιανουάριο του 2015, αντί για το 2018.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως "προέκυψε" το "σχέδιο" Bail-In?
Πως "διαπραγματεύτηκε" ο Αναστασιάδης την "διάσωση" της Κύπρου;

Τι εστί "Βασιλεία", FSB;

Ποιοι "σύμβουλοι" γνώριζαν και από πότε;

Ποιες άλλες κεντρικές τράπεζες έχουν υπογράψει;

Γνώριζαν οι Ρώσοι;

http://olympia.gr/2013/04/29/διαπραγματεύσεις-στην-παγκόσμια-ο/

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...