29/11/13

Η σοβαρή Ουκρανία και η Ψωροκώσταινα του φον Αντωνάκη

O Βίκτορ Γιανουκόβιτς παρέδωσε μάθημα απολιτικής σοβαρότητας στον μονόφθαλμο φον Αντωνάκη που τον άκουγε σιωπηλός να μιλάει στην Δωροθέα. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στους «ευρωπαίους» χθες το βράδυ ότι δεν προτίθεται να «ξεπουλήσει» τη χώρα του στη Γερμανία για 610 ψωροεκατομμύρια.

Τα σχόλια των ευρωπαϊκών ΜΜΕ άλλωστε κατηγορούν το Βερολίνο για το ευρωστραπάτσο, «επειδή έκαναν το λάθος να συμπεριφερθούν απέναντι στο Κίεβο με νοοτροπία... αποικιοκρατών», και μάλιστα έθεσαν ως όρο για την υπογραφή της συμφωνίας τη μεταφορά της φυλακισμένης πράκτορος Γιούλιας (Τιμοσένκο) στη Γερμανία. 

  Ο γερμανός πρόεδρος της Ευρωβουλής (και πιθανός πρόεδρος της Κομισιόν) Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε ότι το ευρωστραπάτσο προκλήθηκε από τις απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης. «Οι Ουκρανοί έχουν άμεση ανάγκη από χρήματα και από ασφαλή προμήθεια φυσικού αερίου», είπε.

Ο Γιανούκοβιτς ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συμβάλουν μαζί με τη Ρωσία στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της Χώρας του και πρότεινε τριμερείς συνομιλίες Βρυξελλών-Μόσχας-Κιέβου, κάτι που οι «28» απέρριψαν χωρίς συζήτηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτοι οι Ρωσσοι και Ουκρανοι ειναι κομμουνισται κυριε Χατζαρα!!!Εμεις ανηκομεν εις την Δυσιν. Γι αυτο ισως δυομεν ως λαος.....