28/11/13

Ευρωστραπάτσο (συνέχεια)

Χωρίς το Ουκρανικό σόου η παράσταση της «Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης» στο Βίλνιους της Λιθουανίας άλλαξε ημερήσια διάταξη. Αντί της υπογραφής από την Ουκρανία της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ, την κεντρική θέση κατέλαβαν η μονογράφηση των συμφωνιών σύνδεσης με την ΕΕ της Γεωργίας και της Μολδαβίας, η οποία κέρδισε και την κατάργηση των θεωρήσεων για τους κατοίκους της .
Στο πακέτο και η απλοποίηση των θεωρήσεων για τους τουρίστες του Αζερμπαϊτζάν, που θα φέρει η Ολγα στην Αθήνα. Η Γεωργία θα υπογράψει και συμφωνία πλαίσιο για τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις της ΕΕ για τη διευθέτηση κρίσεων.

Ο Ευρωκομισάριος για τη διεύρυνση Στέφαν Φιουλέ δήλωσε στο 2ο επιχειρηματικό συνέδριο της «Ανατολικής εταιρικής σχέσης» στο Βίλνιους , ότι οι εκτιμήσεις του Κιέβου, ότι η συμφωνία σύνδεσης θα προκαλούσε ζημιά ύψους 160 δις. ευρώ, στην Ουκρανική οικονομία είναι υπερβολικές. Ο Ευρωκομισάριος πάντως την έρριξε την απειλή. «Η Ουκρανία διακινδυνεύει το μέλλον της, πράγμα που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία της», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος , θα παραστεί απόψε το βράδυ στο δείπνο των ευρωπαίων ηγέτες που θα γίνει στο Βίλνιους και θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μέρκελ , τον Ολάντ και τον Κάμερον , που πριν το δείπνο θα συνεργαστούν και να ορίσουν τον τρόπο που θα βρίσουν τον Γιανούκοβιτς, ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα της ΕΕ για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...