4/10/16

Η 4η Οκτωβρίου στον Κόσμο

1515. Ο Δούκας του Μιλάνου Μαξιμιλιανός Σφόρτσα παρέδωσε το δουκάτο του Μιλάνου στον Φραγκίσκο Α΄ της Γαλλίας
1535. Δημοσιεύτηκε η πρώτη Αγία Γραφή στην αγγλική γλώσσα.
1636. Kατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου οι Σουηδοί νίκησαν στη Μάχη του Wittstock.
1745. Στέψη στη Φραγκφούρτη του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α ', της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1830.Το Βέλγιο ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ολλανδία.
1910. Η Πορτογαλία ανακηρύχθηκε δημοκρατία, και ο Βασιλιάς Μανουήλ Β εγκατέλειψαν τη χώρα.
1914. Άρχισε η αντεπίθεση του Αυστρο-ουγγρικού Στρατού στη Γαλικία
1921. Ιδρύθηκε από τους μπολσεβίκους η κρατική τράπεζα της ΕΣΣΔ.
1926. Στην Τουρκία τέθηκε σε ισχύ ο Αστικός Κώδικας.
1940. Συνάντηση του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι στην Κλεισούρα Μρέννερ (Brenner) στις Αλπεις.
1956. Το Ψήφισμα 120 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στην Ουγγαρία
1957. Η Σοβιετική Ένωση εκτόξευσε και έθεσε σε τροχιά γύρω από την γη τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο. Τον Σπούτνικ 1 που είχε διάμετρο με 58 εκατοστά και ζύγιζε 83 κιλά
1958. Ψήφιση του Συντάγματος της Πέμπτης Δημοκρατίας στη Γαλλία
1965 .Ο Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι ο Τσε Γκεβάρα έφυγε από την Κούβα για να πολεμήσει ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ο Πάπας Παύλος VI ήταν ο πρώτος Πάπας που επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες . Μίλησε από το βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, προτρέποντάς τους λαούς και τις κυβερνήσεις να τηρήσουν μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη στον κόσμο. Την ιδια ημερα εκδόθηκε η βούλα με την οποία απάλλαξε τους Εβραίους από την ευθύνη για το θανάτου του Ιησού Χριστού.
1992. Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης και οι αντάρτες υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία.
1993.Ο Μπόρις Γιέλτσιν διέταξε τον Στρατό να επιτεθεί στο Ανώτατο Σοβιέτ και να διαλύσει τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον 300 νεκροί. 
1999.Ο διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης Γιασένοβατς στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο Ντίνκο Σάκιτς καταδικάστηκε στο Ζάγκρεμπ σε 20 χρόνια.

2000 .Το Συνταγματικό Δικαστήριο της τεως Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 24 Σεπτεμβρίου κατά τις οποίες ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Βόισλαβ Κοστούνιτσα νίκησε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η Αντιπολίτευση κάλεσε το λαό σε Συλλαλητήριο μπροστά στην Ομοσπονδιακή Βουλή για την επομένη 5η Οκτωβρίου.

2001. Μεθυσμένοι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια αντιαεροπορικής άσκησης εκτόξευσαν έναν πύραυλο S-200 και κατέρριψαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα ένα Ρωσικό Tupolev-154 της εταιρίας «Σιμπίρ» που εκτελούσε την πτήση 1812 από το Ισραήλ στη Μόσχα .Σκοτώθηκαν 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα έδωσα στον Τσίπρα, απάντησε ο Αχιλλέας Νεοφύτου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι έκανε τα 9.000.000 δολάρια. Ο Νεοφύτου κατηγορείται ότι λειτουργούσε μπουρδέλο στο Μπίρμπιγχαμ και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση...

https://www.rt.com/uk/361507-birmingham-brothel-millions-greece/

Ανώνυμος είπε...

αμα μεθυσουν τωρα οι Ρωσσοι με τιποτα βοτκες και τους στειλουν κανενα πυραυλακι τι θα γινει μετα?

Ανώνυμος είπε...

Έχει και σκοτεινή πλευρά αυτή η "μόδα" με τις επετείους. Η "μηχανή του χρόνου" στην τηλεόραση που κάνει το ίδιο δείχνει πολλά ασήμαντα γεγονότα όπως πότε πέθανε ο εβραίος ηθοποιός Φρεντ Ασταίρ και διάφορες ασήμαντες επετείους του ψευτο-ολοκαυτώματος δίπλα-δίπλα με τις δικές μας επετείους για να θολώσουν τα νερά και τους πάρουν χαμπάρι τα καγκουρώ που λέει κι Τζέφρυ.

Ακόμα κι αν αφαιρεθούν τα προπαγανδιστικά της εβραϊκής μαφίας, με τις πολλές επετείους αραιώνεται η συναισθηματική αξία των σημαντικών γεγονότων. Για το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου γράφτηκαν τραγούδια που αγγίζουν τις καρδιές. Ακόμα και πρόσφατα από τον Σφακιανάκη ή ένα Νορβηγικό συγκρότημα μέταλ. Για την 25η Μαρτίου έγιναν ταινίες.

Συνεπώς η "μόδα" των πολλών επετείων κάθε μέρα δεν πρέπει να προέκυψε τυχαία. Ινστιτούτο Τάβιστοκ θυμίζει. Για την ομογενοποίηση των λαών.