5/6/17

Ο άνθρωπος τα Τανκ και οι μυστικές υπηρεσίες. (5 Ιουνίου, 1989)

            This is not what you think it is!

Είναι μια εικόνα που αποτυπώνει στη συνείδηση όλων όσοι στηρίζουν το "Κράτος Δικαίου" και τον αμερικανικό αγώνα για αμερικανική Δικαιοσύνη και αμερικανική Δημοκρατία.
Ο ηρωικός νεαρός (ηθοποιός) βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο σταμάτησε τη φάλαγγα των τεθωρακισμένων. 
Το περιστατικό έλαβε χώρα στο βόρειο άκρο της πλατείας Τιενανμέν, στη Λεωφόρο Τσανκ’αν των 35 χιλιομέτρων, στις 5 Ιουνίου 1989, μία ημέρα μετά τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων στην Τιενανμέν.
Ο «άνθρωπος» που παραμένει επισήμως «άγνωστος», εμφανίστηκε ξαφικά, και στάθηκε στη μέση της λεωφόρου, σταματώντας τη φάλαγγα των Τ- 59, ενώ η αμερικανική Κάμερα τον περίμενε. Μετά φυγαδεύτηκε.
Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες ιστορίες για το τι συνέβη στον άγνωστο τον οποίο το βρετανικό ταμπλόιντ «The Sunday Express» , ονόμασε ως «Wang Weilin».
Οι αμερικανικές «πηγές» έμαθαν ότι εκτελέστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα λίγους μήνες μετά τις διαδηλώσεις στην Τιενανμέν. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από το Κέντρο Πληροφοριών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Χονγκ Κονγκ.
Δέκα χρόνια μετά, οι αμερικανοί λάνσαραν την πληροφορία ότι εκτελέστηκε 14 ημέρες μετά το επεισόδιο.
Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν είχε και δεν έχει, «καμία ιδέα ποιος ήταν », ούτε αν είναι ακόμα ζωντανός ή εάν βρίσκεται στην Κίνα. Σε μια συνέντευξη το 1990 με την Μπάρμπαρα Γουώλτερς , ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΚΚ ΚίναςΤζιάνγκ Ζεμίν δήλωσε ότι « δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει κατά πόσο αυτός ο νεαρός άνδρας συνελήφθη ή όχι».
Τον Απρίλιο του 1998, το «Time» τον ανακήρυξε ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του αιώνα.
Το 2000 , ο Τζιάνγκ Ζεμίν επανήλθε και είπε ότι , «ποτέ δεν συνελήφθη».

Οι "αγωνιστές" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πέρσι, αποκάλυψαν ότι ο άγνωστος ζεί και εργάζεται στην Ταιβάν.
Τότε μάθαμε ότι, «με τη βοήθεια πολλών κατοίκων του Πεκίνου», κατάφερε να διαφύγει την πόλη την επόμενη ημέρα, και τοι πήγε στην Καντόνα , μετά στο Χονγκ Κονγκ, και τελικά στην Ταϊβάν. Μάλιστα έκανε και δηλώσεις ο Καθηγητής Wang Xizhi, «ένας από τους παλαιότερους φίλους του Wang Weilin», που είχε «τη συγκατάθεσή του για να αποκαλύψει την τρέχουσα κατάστασή του». Συμφώνα με τον καθηγητή ζούσε στη Νότια Ταϊβάν, και δούλευσε σε αρχαιολογικές έρευνες σαν εκτιμητής της κεραμικής και η υγεία του δεν είναι καλή αλλά «δεν έχει παραιτηθεί από τα ιδανικά του και συνεχίζει τον αγώνα για το κοινό ιδεώδες».

Η ουσία είναι, ότι στην εποχή που στις ΗΠΑ γνωρίζουν το σώβρακο που φοράς, ποιάς φίρμας είναι , εξακολουθούν να θέλουν να μας πείσουν, για τον ανώνυμο σεμνό αγωνιστή που στάθηκε μπροστά στο σύστημα.
Το μάθημα είναι η χειραγώγηση της Εικόνας από τους «σεναριογράφους».
Αυτό που βλέπεις δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις. Όπως περπάτησε ο άνθρωπος στο Φεγγάρι .
Όπως έπεσαν τα αεροπλάνα μπροστά στα μάτια μας, στους δίδυμους Πύργους.......

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό το κειμενο σου. Δεν εχω πληροφορίες για το τί απεγινε ο φέρων τα ψώνια του σουπερ μαρκετ αγωνιστής της Τιεν ανμεν.Το πλεον πιθανό είναι να ήταν βαλτός και ό,τι λεγεται για την τύχη του είναι προϊόν πολλαπλής παραπληροφόρησης. Όμως, για τους διδύμους πυργους τι υπονοείς;

ΠΑΟΚ...

ikonsgr είπε...

Τι να υπονοεί ρε φίλε... Controlled demolition! ;-)

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...