20/6/17

Μάχες που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας

Η Μάχη των Εθνών στα Καταλαυνικά πεδία στη Γαλλία , στις 20 Ιουνίου 451. Αναμετρήθηκαν 120.000 Αλεμάνοι, Βουργουνδοί, Σουηβοί, Έρουλοι, Γέπιδες, Θουρίγγιοι, Βησιγότθοι και Ρωμαίοι υπό τη διοίκηση του Φλάβιου Αέτιου με 150.000 με τους Μογγόλους του Αττίλα. Υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 130.000 άνθρωποι. 50.000 από τους Ευρωπαίους και 80.000 από τους Μογγόλους.
Οι Ούννοι υποχώρησαν, αλλά στη συνέχεια εισέβαλαν στην Ιταλία και έφτασαν έξω από τα τείχη της Ρώμης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πισω απο τους αντιφασιστες κρυβεται το οργανωμενο εγκλημα,οι δικηγοροι τους ειναι δικηγοροι της μαφιας ,χρηματοδοτουνται απο το μαυρο χρημα της μαφιας.

η μαφια εχει προσβαση στο κρατος και το κρατος διαταζει ιεραρχικα προς οφελος της μαφιας.

οι δικαστες διατασσονται απο πολιτικους και αυτη απο τις μαφιες,

μαφιες ναρκωτικων,διακινητες εφοπλιστες εισαγωγεις αλβανοι διακινητες γυφτοι και λαθρο, νεγροι

και αυτο ξαναγυρνα και τα κερδη χρηματοδοτουν την αναρχια τα δικτυα της ,τους νομοθετες της μαφιας με τους αντιρατσιστικους νομους που δισφαλιζουν τα συμφεορντα της ,τις ζωνες ασυλου απο πανεπιστημια μεχρι πολεις γκετο της μαφιας,

πολλες οι μαφιες,ντοπιες λαθρεμπορων πρεζας καπνου και οπλων που αγοραζουν αθλητικες ομαδες μμε και χρηματοδοτουν τους βουλευτες και τα κομματα.

κινεζικη που φερνει τα νομιμα στο λιμανι και τα λαθραια που πουλανε οι μαυροι στη ζουλα απο τα λιμανια.

ποιος θα βαλει σκανερ στα λιμανια για τα κινεζικα λαθραια κοντεινερ που μισα διακινουν οι κινεζοι μικροπωλητες που εφερε η μαφια στη χωρα για δικτυο διανομης ,τα αλλα παλι οι νεγροι που και αυτους εφεραν μαφιες να διακινουν πρεζα και λαθραια

ειναι δυνατον να ελεγχθουν τα λαθραια οταν οι μαφιες ελεγχουν τα λιμανια της ελλαδας με την συνεργια των πολιτικων και των επιχειρηματιων εισαγωγεων που τους χρηματοδοτουν την πολιτικη καριερα;

το ιδιο λαθραια καυσιμα,ασπροπυργος γυφτοι αλλοδαποι διακινητες ,εφοπλιστες πολιτικοι ποιος θα ελεγχξει κανεις δεν θελει,απο κοντα οι αντιφα η αριστερα σε ρολο μπραβου της μαφιας και οι δικηγοροι τους με τον αντιρατσισμο να διωκουν τους ελληνες ,ο φερετζες της μαφιας να ελεγχει τις περιοχες απο αντιδρασεις γκεγκε;

τα διακινουν οπως και τα καυσιμα ,οπως τον καπνο

ο λαθραιος καπνος ειναι των σοβιετικων στο μενιδι διανομη,οι γυφτοι κανουν διανομη αλβανικης πρεζας και οι νεγροι τους ανταγωνιζονται στο κεντρο,αλλα εχουν χωρισει τα εδαφη και τις πιατσες με αυτους.

οι αλβανοι φερνουν απο αφγανισταν με τους τουρκους και τωρα ανοιγονται και με κολομβια δουλειες,για αυτο κλεβουν μηχανηματα ιατρικα για κοκα στο πεπτικο

Ναρκωτικα καπνος καυσιμα οπλα ,ολα αυτα εχουν χρηματοδοτησει τις μαφιες που χρηματοδοτουν τα αντιφα δικτυα,τα μαυρα ταμεια πολιτικων κομματων,τις προεκλογικες καμπανιες των πολιτικων τα μμε

οι πολιτικοι-μμε στηριζουν το ισλαμ και την διεισδυση ,χρημα πεφτει ποσοστα απο τις κατασκευαστικες που παιρνουν δουλειες απο το ισλαμ εξω, ο φερετζες οπως παντα αντιφα και δικαιωματα ,παντα πισω ειναι βρωμικο χρημα οταν ακουτε δικαιωματα και δημοκρατιες και αντιφα,παντα μαφια και λαθρεμποριο απο πισω πληρωνει


Οταν μιλουν για δημοκρατια,εννοουν το κρατος της μαφιας σε ζωνες ανομιας.

ακομη και η παιδεια με ασυλο μαφια το κραταει με μπροστατζα την αριστερα

Προστατευουν τον υποκοσμο παρφε μεσω δημοκρατιας και ανθρωπινων δικαιωματων και αντιφα.


οταν μιλουν για ανθρωπινα δικαιωματα τψν εκατομμυριων αλλοδαπων που εισηλθαν παρανομα διχως βιζα τα συνορα απο τουρκια και αλβανια,εννοουν τα λεφτα που η μαφια της διακινησης λαθρομεταναστων ταιζει απο δικηγορους και νομοθετες μεχρι πολiτικους και δικαστες αντιφα ταχατες.

to δημοκρατικο τοξο ειναι απλως οι μπροστατζες των μαφιων εξαγορασμενοι λομπιστες.

ετσι η εισβολη και εποικισμος γινεται νομοθετημενο δηθεν ανθρωπινο δικαιωμα

το μαυρο χρημα μιλα και εξαγοραζει την δημοκρατια.

Τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι ενας ευσχημος τροπος που δημιουργησε η μαφια για να διεισδυσει στο κρατος και να μετατραπει το ιδιο σε κρατος.

δικαστες στα ακουστικα τους ,πολιτικοι ιθαγενοποιουν τυς ντηλερς των μαφιων και τα δικτυα διανομης τους....

Ανώνυμος είπε...

"Ο Αττιλας εφτασε στον Ρηνο οπου συναντηθηκε με μερικους Φραγκους...Σε οσους του αντιστεκονταν προσφερε τα βασανιστηρια,τον βιασμο,τη σφαγη,τη φωτια[...]Οι Βουργουνδοι και οι Φραγκοι του αντισταθηκαν.Η Βορμς,η Σπαϊρς,η Μαγεντια ισοπεδωθηκαν.Η Βασιλεια,το Στρασβουργο,η Μπεζανσον,και το Αρρας επισεις γκρεμιστηκαν.

Απλωνοντας τον στρατο του απο τον Ωκεανο εως τα βουνα Γιουρα,ο Αττιλας πολιορκησε το Μετς,μια οχυρωμενη πολη που την κυβερνουσε ο πολεμιστης επισκοπος της.
Οι Ουννοι που πολεμουσαν σαν κυνηγοι και ηταν αηττητοι στο ανοιχτο πεδιο,δεν ηξεραν σπουδαια πραγματα απο πολιορκιες.Υστερα απο ασκοπες προσπαθειες να γκρεμισουν τα τειχη,ο Αττιλας,ανυπομονος παντα,ελυσε την πολιορκια του και συνεχισε τον δρομο του.Μερικες ημερες ομως υστερα,εμαθε οτι ξαφνικα καποιο απο τα τειχη της πολης ειχε γκρεμιστη.Οι επανειλημμενες επιθεσεις δεν ειχαν παει χαμενες.
Οι Ουννοι γυρισαν πισω και οι πολιτες του Μετς,που προσπαθουσαν απελπισμενα να κλεισουν το ανοιγμα,χαθηκαν μεσα στο κυμα των προβιοφορεμενων βρωμικων σαταναδων.Ηταν η νυχτα του Πασχα.Οι καταστροφεις μπηκαν μεσα στις εκκλησιες σφαζοντας,λεηλατωντας τους βωμους,μη δινοντας πουθενα ελεος.Την αυγη οι Ουννοι εφυγαν,αφηνοντας πισω τους μια καμενη νεκρη πολη.

Τα νεα για τις βιαιοτητες και τις ωμοτητες που διεπραξαν οι Ουννοι στο Μετς,ταξιδεψαν γρηγοροτερα απ'αυτους.Βρηκαν αδεια τη Ρεμς,ξεχωρα απο μερικους καβαλλαρηδες που την υπερασπιστηκαν ηρωϊκα.Ο Αττιλας μπηκε μεσα,σκοτωνοντας τον αρχιεπισκοπο και την χουφτα των ηρωων που του αντισταθηκε.Υστερα εφτασε στη εισοδο της μητροπολης.Πισω απο τις κλειστες πορτες υπηρχε χρυσαφι και πλουτη.Η λεια για τον νικητη.Ο Αττιλας ομως δεν περασε ποτε το κατωφλι.Καθως ανοιξαν οι πορτες,μια μυστηριωδης και τρομερη φωνη βροντοφωνησε πισω απο τον βωμο και ο Αττιλας,η Μαστιγα του Θεου,για πρωτη φορα γνωρισε τον φοβο.Οι Ουννοι εφυγαν τρομοκρατημενοι απο την πολη,βεβαιοι πως ειχαν ακουσει τη φωνη του Θεου των Χριστιανων".

Ανώνυμος είπε...

"Εικοσι τρεις μερες μετα την λεηλασια και την καταστροφη του Μετς,ο Αττιλας πολιορκησε την Ορλεανη.Η πολη ειχε δυναμωσει με νεες οχυρωσεις και οι στρατιωτες της πολεμησαν γενναια αποκρουοντας τις επιθεσεις των Ουννων.Βαστηξαν δυο μηνες,οταν αρχισαν πια να ραγιζουν τα τειχη απο το αδιακοπο χτυπημα των πολιορκητικων κριων του αγριου εχθρου και τοτε...

Φανηκαν στο βαθος του οριζοντα οι ρωμαϊκοι αετοι.Ο Αετιος,ο αρχηγος του ρωμαϊκου στρατου,και ο Θεοδοριχος,ο παλαιος βασιλιας των Βησιγοτθων,προχωρουσαν εναντιον των Ουννων.

Ο Αττιλας ελυσε αμεσως την πολιορκια και τραβηξε τον στρατο του σε καλυτερο εδαφος.Περιμενε τους Ρωμαιους και τους Βησιγοτθους στην πεδιαδα του Σαλον,κ'εκει το καλοκαιρι του 451 μ.Χ.,δοθηκε μια απο τις αιματηροτερες και πιο αποφασιστικες μαχες του κοσμου.
Με αγριες κραυγες οι Ουννοι καβαλλαρηδες ριχτηκαν πανω στο ζωντανο τειχος των εχθρων τους.Πολεμησαν με τη μανια που ειναι γνωστη πια στην ιστορια,αλλα η ανδρεια τους ηταν εφαμιλλη με την ανδρεια των Βησιγοτθων,που κρατησαν τις θεσεις τους.Παρ'ολα αυτα,οι Ουννοι στο τελος κατορθωσαν να τους απωθησουν.Ο Θεοδοριχος σκοτωθηκε,η στρατια του Αετιου κλονιστηκε και για μια στιγμη φανηκε πως ο Αττιλας,ο βασιλιας των βαρβαρων,ειχε κατακτησει τον κοσμο.
Τοτε ομως,οι Βησιγοτθοι,οδηγημενοι απο τον Θορισμουνδο,τον γιο του Θεοδοριχου,διψωντας εκδικηση για τον θανατο του βασιλια τους,πολεμησαν για να κατακτησουν ενα μικρο γηλοφο,πανω απο τις πεδιαδες και απο κει ορμησαν με καινουργιο παθος πανω στους Ουννους.Η σφαγη ηταν τρομερη,ο κατακτητης σπρωχθηκε πισω και η σχεδον βεβαιη νικη του μεταβληθηκε σε συντριπτικη ηττα.

Ο Αττιλας εφυγε απο το πεδιο της μαχης με τον υπολοιπο στρατο του και οχυρωθηκε πισω απο τα καρα του,αποφασισμενος να τους βαλει φωτια και να καη ζωντανος,αντι να παραδωθη.
Η Ρωμη,που κατερρεε,σωθηκε απο την ανδρεια των Βησιγοτθων. Μισο εκατομμυριο νεκροι κειτονταν στην πεδιαδα του Σαλον,που εμεινε ετσι ενα απο τα αιματηροτερα και φρικιαστικοτερα πεδια μαχης του κοσμου.
Ο Αττιλας ματαια περιμενε την καταδιωξη των εχθρων του.Ο Αετιος επαιζε το παλιο ρωμαϊκο παιχνιδι,να τα βαζη ο ενας λαος με τον αλλον,και επετρεψε στους Ουννους να υποχωρησουν".

100 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ
ODHAM BOOKS-LONDON
Copyright για την Ελλαδα:
Εκδοσεις Ι.Δ.ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ
3η Εκδοση 1969