30/6/17

Η αλβανική «επιχειρηματικότητα» ανησυχεί το Κράτος Δικαίου

Σύμφωνα με την έκθεση του «National Crime Agency», του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2017, που αναλύει τις τάσεις της εγκληματικότητας στη Βρετανία, οι Αλβανοί έχουν επιβληθεί στους άλλους νονούς της Μαφίας και κάνουν κουμάντο ελέγχοντας και την Κόκα και το Χασίσι. Όσον αφορά  τα άλλα ναρκωτικά,  στο εμπόριο της ηρωίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο , εξακολουθούν να κυριαρχούν οι Τούρκοι και οι Πακιστανοί.

Η έκθεση επισημαίνει ότι «καταγράφεται μια «ανησυχητική αύξηση της επιρροής των αλβανικών συμμοριών στο οργανωμένο έγκλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο , και στο εμπόριο ναρκωτικών», δεδομένου ότι «εύκολα καταφεύγουν στη βία».
«Οι Αλβανικές εγκληματικές ομάδες που εμπλέκονται στην διακίνηση ναρκωτικών έχουν επιβάλει την επιρροή τους εντός του οργανωμένου εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και έχουν σημαντικό έλεγχο σε όλη την βρετανική αγορά διακίνησης ναρκωτικών» αναφέρει η έκθεση, που τονίζει: «Η απειλή που αντιμετωπίζουμε από τις αλβανικές εγκληματικές ομάδες είναι σημαντική. Το Λονδίνο είναι η βασικός τους χώρος, αλλά είναι εγκατεστημένοι σε όλη τη Βρετανία».
Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν ότι,  οι Αλβανοί πλέον έχουν άμεση σχέση με τους Βαρόνους της Κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική, και ότι οι Αλβανοί "ελέγχουν ουσιαστικά το εμπόριο της Κοκαΐνης στη Μεγ. Βρετανία".

Σύμφωνα με την έκθεση, στο οργανωμένο έγκλημα του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν καταγραφεί 5,866 συμμορίες ή δίκτυα, που περιλαμβάνουν περίπου 40.000 άτομα. Από την άποψη του εθνικού προφίλ το 60% είναι Βρετανοί και ακολουθούν οι Ρουμάνοι, που ειδικεύονται στην σωματεμπορία και τις κλοπές ,
οι Πακιστανοί, οι Πολωνοί, οι Αλβανοί και οι Νιγηριανοί.

Αλλά, προβλήματα έχουν και στις ΗΠΑ με τους Αλβανούς.

Η εισαγγελία της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε τη σύλληψη οκτώ ατόμων αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται για διεθνές εμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς και ξέπλυμα χρήματος.
Μεταξύ των οκτώ βρίσκεται και ο Αλβέρτος Βέλιου από Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος πιάστηκε μετά από παρακολούθηση και ο οποίος είχε περίπου 800.000 δολάρια. Ο Βέλιου, είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου και ήταν οδηγός στο Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ζέρι» της Πρίστινα η αστυνομία του Κοσσόβου υποχρεώθηκε να συλλάβει στο Κόσσοβο , μετά από σήμα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, 4 άτομα. Κατά τις συλλήψεις στο Κόσσοβο κατασχέθηκαν και όπλα, (αυτόματα, και βομβιδοβόλα) και πυρομαχικά.

Παρόλα αυτά, στην Πρίστινα , το Εφετείο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο με καταβολή εγγύησης τον κατηγορούμενο για εμπόριο ναρκωτικών και δολοφονίες Νάσερ Κελμέντι της γνωστής φάρας των Κελμέντι, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Μπερίσα Μπέσνικ.
Ο Νάσερ Κελμέντι θεωρείται ο βασιλιάς των ναρκωτικών των Βαλκανίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αχχαχχαχχχαχχχ κλαιω απο τα γελια! φατε αλβανικο κρατος δικαιου αγγλοαμερικάνοι σφαγεις της Σερβιας!

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...