6/6/17

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ (ΚΕΔ)

Τότε που η Αντωνιάδου έκοψε το δάνειο για τον ΕΔΟΕΑΠ

Παίζουν με τις ζωές μας. Έκοψαν σε μια νύχτα παροχές, περίθαλψη και συντάξεις εκβιάζοντας για δάνειο την ΕΣΗΕΑ, θέλοντας να φορτώσουν στην 'Ένωση τις ευθύνες τους, για όσα συμβαίνουν στο Ταμείο και να στήσουν προεκλογική μηχανή. Αντωνιάδου και Κουμπιάς έχουν στρώσει από μέρες χαλί στον Καρούτζο και με ανακοίνωσή τους ζητούν άτοκο δάνειο από την ΕΣΗΕΑ, επειδή δήθεν δεν μπορεί να πληρώσει ο ΕΔΟΕΑΠ τις υποχρεώσεις του.
Άλλα, όμως, έλεγαν δύο χρόνια πριν, σε αντίστοιχη περίπτωση η τότε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου και η γ.γ. Μ. Κατσίμη, απέρριψαν (Αρ. Πρ. 337/17-2-15) το αίτημα του ΕΔΟΕΑΠ για δάνειο από την ΕΣΗΕΑ, προβάλλοντας, όπως ανέφεραν, νομικά και πρακτικά κωλύματα, τα οποία τώρα αποσιωπούν.

Είναι ολοφάνερο: Αυτό που κάνουν τώρα με το δάνειο, είναι η προπαγάνδα τους για τις εκλογές και τίποτε άλλο!!!

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, στον ΕΔΟΕΑΠ γίνεται κάθε τόσο πάρτι με αφορμή αμοιβαία και ομόλογα που ρευστοποιούνται. Παρά τις αντιρρήσεις και τις καταγγελίες μελών του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και της ΕΣΗΕΑ, δεν έλειψαν κωμικοτραγικές στιγμές με πιο χαρακτηριστική την φράση που ακούστηκε μέσα στο Δ.Σ. του Ταμείου: - «Πούλα, Πούλα, Πούλα…» για αμοιβαία και ομόλογα.

Η πρακτική που ακολουθείται στον Οργανισμό, είναι οι εργοδότες που δεν πληρώνουν, να μένουν για καιρό στο απυρόβλητο (ΔΟΛ, Μπόμπολας, Χατζηνικολάου, κ.ά.), ενώ κάπου στα συρτάρια του λογιστηρίου του Ταμείου, να έχουν «χαθεί» οφειλές εκατομμυρίων από ισολογισμούς, διαφημιστικές εταιρείες, ΔΕΚΟ, κ.λπ. Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά στον ΕΔΟΕΑΠ, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζί με τους συντάκτες του ΔΟΛ, κατέθεσαν εγκαίρως μήνυση σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον Πήγασο, στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο. Ανάλογη είναι η αντιμετώπιση και για άλλους εργοδότες.

Οι «πρόθυμοι» όμως στο προεδρείο του Ταμείου μας, θέλουν να μπει λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ, επειδή αυτό ακριβώς εξυπηρετεί τους εργοδότες. Από χρόνια εκδότες και καναλάρχες επιχειρούν να πατήσουν πόδι στα δημοσιογραφικά Ταμεία και να υποκαταστήσουν την ΕΣΗΕΑ με ένα εργοδοτικό σωματείο στα μέτρα τους, αφού έχουν ήδη τους υποψηφίους τους.

Ταυτόχρονα, όμως, θέλουν έναν ΕΔΟΕΑΠ φθηνής περίθαλψης για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα την πληρώνουν ακριβά, με κρατήσεις 10,5% στις αποδοχές τους, όπως εφαρμόζεται στον ΕΦΚΑ, αντί για 3% που πληρώνουν για όλες τις παροχές σήμερα. Είναι το σχέδιο των εργοδοτών, που αφού τσέπωσαν το αγγελιόσημο το οποίο τους χάρισε η κυβέρνηση, τώρα θέλουν να μειώσουν όσο γίνεται τις δικές τους εισφορές.

Είναι το προϊόν της μυστικής συνάντησης Κυριακόπουλου – Καρούτζου, παρουσία και άλλων, στα γραφεία αναλογιστικής εταιρείας.

Η αλληλογραφία που έχει διαρρεύσει αποκαλύπτει ότι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, είχαν προηγηθεί και άλλες τέτοιες συνεννοήσεις. Δεν διστάζουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σιγήσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης, να κλείσει κάθε δίαυλος αποκάλυψης, για τις βρόμικες μεθοδεύσεις τους στον ΕΔΟΕΑΠ.

Σε αυτό το Ταμείο (δεν το κρύβει η διοίκηση Καρούτζου και οι συνεταίροι του στην ΕΣΗΕΑ), τους πέφτουν βάρος οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι.

Η αναλογιστική μελέτη τους πετάει έξω από τον ΕΔΟΕΑΠ. Και για να τελειώνουμε με τα κόλπα τους.
Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, οφείλει να πληρώσει ΑΜΕΣΩΣ από αυτά που δήλωσε ότι έχει, από όσα μπορεί να εξασφαλίσει ο Οργανισμός και από εκείνα (βεβαιωμένες οφειλές αγγελιοσήμου και εργοδοτών) που μπορεί να βρει σε συνεννόηση με τις Ενώσεις.
Καθαρές κουβέντες με καθαρές λύσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες για το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ και για όσους το ακολουθούν ως υποψήφιοι στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, έχουν ήδη καταγραφεί.
Δεν θα επιτρέψουμε να παραγραφούν.
Την απάντηση θα δώσουν οι συνάδελφοι στις κάλπες, στις 7 και 8 Ιουνίου.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι ρε Χατζάρα τα ψηφοδέλτια, για να δούμε τους υποψηφίους;

ΑΞΕΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΙΛΑΣ είπε...

O ΠΟΥΣΤΡΑΚΟΣ

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ,ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ"

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=YpSmVvE5wGw

TA MOYΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΟΥ

ΔΗΠΕΘΕ ΔΗΠΕΘΕ ΚΚΕ ΚΟΥ ΚΟΥ ΜΠΕΕΕΕ!