18 Νοεμβρίου 1302. Ο Πάπας Βονιφάτιος Η΄ εξέδωσε την Παπική Βούλα , σύμφωνα με την οποία, ο εκάστοτε Πάπας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Χριστού επί της Γης.
18 Νοεμβρίου 1916. Ο Γάλλος αντιναύαρχος Λουί Νταρτίζ ντε Φουρνέ αποβιβάστηκε στον Πειραιά επικεφαλής γαλλο-βρετανικού εκστρατευτικού σώματος δυνάμεως 3.000 ανδρών, τους οποίους αντιμετώπισαν οι Επίστρατοί του Ιωάννη Μεταξά. Ταυτοχρόνως, τα ευρισκόμενα στο Φάληρον αγγλικά καί γαλλικά πολεμικά βομβάρδιζαν τις συνοικίες των Αθηνών. Μετά από μια ολόκληρη ημέρα οδομαχιών, συμφωνήθηκε ανακωχή. Οι αγγλογάλλοι είχαν 195 νεκρούς και περί τους 200 τραυματίες .Οι Επίστρατοι είχαν 30 νεκρούς και 52 τραυματίες
18 Νοεμβρίου 1940 . Ο Αδόλφος Χίτλερ δέχτηκε στο Μπέργκχοφ τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Γκαλεάτσο Τσιάνο .
Ο Χίτλερ είπε στον Τσιάνο ότι η Βόρεια Αφρική, είχε υψηλή στρατηγική προτεραιότητα, και ότι η Ιταλία δεν έπρεπε να εκτρέψει τις δυνάμεις της στην Ελλάδα, και τον κατηγόρησε ότι οι Ιταλοί, «έδωσαν ευκαιρία στους Βρετανούς να μπουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν μια αεροπορική βάση στην Αθήνα, από την οποία βρίσκονταν σε απόσταση βολής οι πολύτιμες πετρελαιοπηγές της Ρουμανίας». Ο Χίτλερ τόνισε στον Τσιάνο ότι η Ιταλία θα έπρεπε να βρει μόνη της διέξοδο από το φιάσκο, κλείνοντας ακόμη και ειρήνη με τους Έλληνες, και ότι η Γερμανία δεν θα έκανε τίποτα για να διασώσει την εικόνα του Μουσολίνι.
German/Italian Relations: Italian Foreign Minister Count Ciano travels to the Obersalzberg for a meeting with Adolf Hitler. It is not a happy meeting. Hitler is irate that the Italians have invaded Greece and thus brought that country into the war. His real concern, though, is always the British.
The problem for Hitler with the invasion of Greece is not the failed Italian offensive itself; it is that the Italian/Greek war now has given the British a reason to set up air bases in Greece. This Hitler cannot abide, because they are within range of the Romanian oil fields. Hitler's absolute priority at all times is the protection of the oil fields centered around Ploesti, Romania, because they essentially fuel the entire Wehrmacht and are irreplaceable. The new RAF presence on mainland Greece threatens those oil installations, he tells Ciano.
Hitler at this point still is uncertain what to do about Greece: either pledge neutrality, or invade. In particular, he hopes to avoid invading Yugoslavia. However, something will have to be done eventually. Planning for Operation Marita, the invasion of Greece from Bulgaria, continues in the OKW
18 Νοεμβρίου 1967. Ενώ Τουρκικά μαχητικά έκαναν χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από την Κύπρο στις 10 το πρωί, ο Γρίβας αναχώρησε από το αεροδρόμιο Λευκωσίας με προορισμό την Αθήνα, με εισιτήριο μονής διαδρομής.
Όλα τα γεγονότα της 18ης Νοεμβρίου θα τα διαβάσετε εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/11/18.html
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 1(5)°C ἐν Οὐψάλα. Χιὼν βορείως. ΕΛΛΑΣ≡HELLAS ...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
11 σχόλια:
«Με βάση την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα, η αέναη μορφή των κοινωνικών προτσές οφείλει να μετατρέψει την αυθόρμητη φευγαλέα σκέψη του λούμπεν προλεταριάτου σε συνειδητή μόνιμη πράξη της αναγκαίας ταξικής ανασυγκρότησης της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος, πάνω σε νέες επεξεργασμένες πλατφόρμες κομματικής δημιουργίας. Στον αντίποδα του άκρατου ρεφορμισμού, της αστικής γνωσεολογίας, του οικονομικού ντετερμινισμού και του αρριβισμού της πιθανοκρατίας εμείς οι μαρξιστές-λενινιστές οφείλουμε να αντιτάξουμε τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό του Homus sovieticus, την γραμμική αντανάκλαση που συνεπάγεται η τελειωτική σύλληψη της υλιστικής ενέργειας, την κολχοζνική διάσταση της απέραντης κολεκτιβοποίησης και την περαιτέρω όξυνση της ταξικής πάλης, εισερχόμενοι στην συνέπεια της ιστορικής ασυνέπειας.
Ως νέοι επίδοξοι Σταχανοβιστές, αναιρούμε την οποιαδήποτε ύπουλη σπέκουλα που επιχειρείται από τους παραχαράκτες σοσιαλφασίστες και τους σύγχρονους κουλάκους σε σεχταριστικές ερμηνείες του μπολσεβικικού γίγνεσθαι. Αρνούμενοι τον σουρεαλισμό στην τέχνη της πολιτικής παλαίστρας, αντανακλούμε την αμείλικτη ποδηγέτηση της εργατικής τάξης από το αυθεντικό κόμμα της, διατρανώνοντας ότι η νόρμα παραγωγής του διαλεκτικού υλισμού θα οδηγήσει σε πλήρη απογύμνωση και αποσύνθεση τους σεναριολόγους φραξιονιστές της ακοινώνητης λεκτικής θεώρησης, που κατέστησαν το άλλοτε τιμημένο ΚΚΕ σε ευνουχισμένο και διχοτομημένο ρεβιζιονιστικό τερατούργημα των απανταχού μικροαστών»
Από την Ελλάδα απειλούνταν οι πετρελαιοπηγές στην Ρουμανία, αλλά από την Τουρκία δεν υπήρχε πρόβλημα!
Ποιος δημιούργησε αυτό το παραμύθι και γιατί είναι ο κυρίαρχος μύθος ακόμα;
Οι Αγγλοι στην Ελλαδα εφτιαξαν βασεις τον Οκτωβριο-Νοεμβριο 1940, οχι στην Τουρκια(!),αμορφωτο ζωντοβολο!!!
Ρε συ! Ο Χάρρυ-Κλυνν είσαι;
Agisilaos
Γιατί, εσύ που σπούδασες; Στη Νυρεμβέργη;
Για τον ηλίθιο που δεν κατάλαβε:
η αναφορά στην Τουρκία έχει να κάνει με το γεωγραφικό πλάτος της, το οποίο προφανέστατα ήταν όμοιο με του ελληνικού χώρου, ο όποιος υποτίθεται οτι αποτελουσε απειλή για τις εγκαταστάσεις των ναζι στην Ρουμανία.
Επιπλέον η γειτνιαζουσα χώρα διοικουνταν διαχρονικά από φατρίες φιλοδυτικες. Μάλιστα οι ντονμεδες πρέπει να ήταν ασφαλέστεροι σύμμαχοι από τον μεταξά.
Παρ' όλα αυτά, μονο η Ελλάδα ήταν αυτή που προγραφηκε για σφαγη κ λεηλασία.
Τριχες κατσαρες.
Δεν εχεις ακουσει την εκφραση "καλυτερα να μασας πσρα να μιλας"; Συν οτι εισαι και αδαης.
Ο Χατζαρας ειπε οτι σε ασχετους και αρχαριους ειναι βαρετο να εξηγεις και εχει δικιο.Ειδικα για τους κομμουνιστες οι οποιοι πασχουν απο πνευματικη ψωρα.
Π.χ. οπως εσυ.
Οι τρίχες είναι κατσαρές; Είσαι σίγουρος για αυτό; Οι Χρυσαυγίτες φημίζεστε για την ευγένειά σας...
Και με αποκαλείς και ψωριάρη; Σε λίγο θα με πεις και Κασιδιάρη...
Στο χιουμορ εισαι καλος αλλα στην Ιστορια των παγκοσμιων πολεμων εισαι ντουγανι.
Για παραδειγμα οι τουρκοι ντονμεδες ειναι πρωτα Τουρκοι και μετα ισραηλιτες,σε αντιθεση με τους δικους μας ντονμεδες.
Το καλοκαιρι του 1938,ενα βρετανικο ελαφρυ καταδρομικο-το Emerald-βρισκοταν για "εθιμοτυπικη" επισκεψη στην Κρητη,οταν αποφασισαν να το στειλουν στο ανατολικο Αιγαιο.Μαλλον παραβιασε τα τουρκικα χωρικα υδατα-ελεχθη οτι ναυτες του σκαφους αποβιβαστηκαν σε μια βραχονησιδα πολυ κοντα στα μικρασιατικα παραλια,για να κανουν μπανιο,και οτι παρα τις προειδοποιησεις απο απεναντι δεν αποχωρουσαν.Οι Τουρκοι ανοιξαν πυρ.Ο Λαιρντ Αρτσερ στο "Βαλκανικο Ημερολογιο",γραφει οτι υπηρξαν 7 Αγγλοι νεκροι.Λεει επισεις οτι το Λονδινο εκανε γαργαρα το συμβαν,υποβαθμιζοντας το ως"ατυχες περιστατικο".Και οτι οι ελληνικες εφημεριδες το επαιξαν στις πισω σελιδες,"διακριτικα".
Ακουσες ποτε για το συμβαν αυτο;Κανεις μας, μεχρι που βρηκα πριν χρονια κατα τυχη το βιβλιο σε ενα παλαιοπωλειο στο Μοναστηρακι.
Οι δικοι μας οι ντονμεδες ουτε να το διανοηθουν,οχι να προειδοποιουσαν,αλλα θα τους υπεδειχναν και την καλυτερη παραλια.
Ενα περιστατικο τοτε που σε κανει να βγαλεις συμπερασμα για την Τουρκια του σημερα.Ουδεποτε η Τουρκια αισθανθηκε ως αποικια και η συμπεριφορα της στον 20ο αιωνα το αποδεικνυει.Στον Β'Παγκοσμιο Πολεμο επαιξε και με τα δυο αντιπαλα στρατοπεδα,με διπλωματια ταχυδακτυλουργων,με σκοπο να κερδισει οσα μπορουσε περισσοτερα με το μικροτερο δυνατο κοστος.Η ηγεσια της απεφυγε να εμπλεξει τη χωρα στον πολεμο,ενω στο τελος του βγηκε κερδισμενη.Το οτι ο Τσωρτσιλ δυο φορες πηγε ο ιδιος στα Αδανα,παρακαλοντας ουσιαστικα τον Ινονου να βγει στον πολεμο στο πλευρο των Συμμαχων,δειχνει το ποσο υπολογιζαν(και υπολογιζουν) οι Δυτικοι τους τουρκους.
Ο Ινονου ζητησε τα Δωδεκανησα και ο Τσωρτσιλ αφησε να εννοηθει οτι ειναι διατεθειμενος.
Τον Σεπτεμβριο 1943 αποβιβαστηκαν οι αγγλοι σε μερικα νησια(Λερος,Κω) αλλα οι γερμανοι τα ανεκτησαν.Η Τουρκια δεν βγηκε στον πολεμο και τα Δωδεκανησα ενσωματωθηκαν στην Ελλαδα.
Ενα ετος νωριτερα φαινεται οτι υπηρχε συμφωνια με το Βερολινο ή για εδαφη σε βαρος της ΕΣΣΔ ή για δικαιωματα διαχειρισης σε πετρελαιοπηγες:Τον Σεπτεμβριο του 1942 η STAVKA αναγνωρισε 26 τουρκικες μεραρχιες που ειχαν παρει θεσεις στα συνορα της Υπερκαυκασιας.
Οπως τοτε λοιπον ετσι και σημερα η Τουρκια παιρνει θεση και συμμαχει μονο με σκληρα παζαρια και ανταλλαγματα με κερδη.Χθες με τις ΗΠΑ τωρα με τον Πουτιν.Αυριο μπορει να αλλαξει παλι συμμαχο κατα το συμφερον της.
Γιαυτο οι Γερμανοι κατεβηκαν στην Ελλαδα.
Γιατι τα αγγλικα βομβαρδιστικα θα επιχειρουσαν απο την Ελλαδα.
Οχι απο την Τουρκια,οι τουρκοι πολιτικοι φροντησαν και κρατηθηκαν μακρια απο τον πολεμο.Οπως θα φροντησουν να μην συμμετασχουν στον Γ'ΠΠ,παλι σε αντιθεση με τους "δικους μας" που ειναι απολυτα σιγουρο πως θα μεριμνησουν να καταστραφει αλλη μια φορα η χωρα αν ειναι να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα των Δυτικων εβραιομασωνων-ακριβως οπως το 1940.
Πολλά από όσα αναφέρεις δεν τα γνώριζα. Προφανέστατα δεν ήταν στο ίδιο χαμερπες επίπεδο της δικής μας αρχουσας τάξεως. Αυτό για τον στρατό της τουρκιας στον Καύκασο το άκουσα να το αναφέρει Ρώσος πολιτικός στην δουμα. Ίσως να αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι οι δυτικοί σύμμαχοι ετοίμαζαν δεύτερο γύρο εναντίον των Ρώσων;
Κρατώντας την Τουρκία αρχικά σε αδράνεια, εξασφάλισαν ανθρώπινη βιομάζα για να ριχτεί στον Στάλιν επικουρικα από τα μετόπισθεν.
Νομίζω ότι δεν αποκλειεται αυτό το ενδεχόμενο.
Κάθε πρόταση βιβλιογραφιας καλοδεχούμενη.
Για την συμμαχικη επιθεση εναντιον της ΕΣΣΔ:Πριν χρονια αποχαρακτηριστηκαν καποια βρετανικα αρχεια σχετικα με την επιθεση 48 συμμαχικων μεραρχιων στην Ανατολικη Ευρωπη λιγες εβδομαδες μετα το τελος του πολεμου,τον Μαϊο του 1945.Γραφτηκε ενα αρθρο για το θεμα στην "Στρατιωτικη Ιστορια",εχω το τευχος αλλα ειναι χαμενο μεσα σε αλλα 100τοσα.Οταν το βρω θα γραψω σχετικα.
Βιβλιογραφιες σχετικα με τον Β'ΠΠ
Reymond Cartier:"Ιστορια του Β Παγκοσμιου Πολεμου 1939-1945".Θεωρειται γενικως ως η πλεον αντικειμενικη.
Reymond Cartier:"Ιστορια του Μεσοπολεμου 1919-1939"
William Shirer:"Ημερολογιο του Βερολινου"και "Το τελος του Ημερολογιου του Βερολινου".
Ο Σιρερ ηταν ραδιοφωνικος ανταποκριτης του CBS και ανταποκριτης των NYT στο Βερολινο τα ετη 1926-1929(επι Βαϊμαρης) και 1933-1940(επι Χιτλερ).
Ενα πολυ καλο και προσφατο-εκδοθηκε το 2007-ειναι το
"Ο πολεμος του Ιβαν" της Catherine Merridale.Ειναι 655 σελιδες και γραφει για τον πολεμο οπως τον βιωσε ο μεσος Ρωσος στρατιωτης(οι Ρωσοι αποτελουσαν το 70% του Κοκκινου Στρατου).Η συγγραφεας πηγε στην Ρωσια πηρε συνεντευξη απο καμμια εκατοστη βετερανους του πολεμου,ενω της επετρεψαν να δει και στρατιωτικα αρχεια,για πρωτη φορα απο το 1945.Ενα σημαντικο κεφαλαιο του βιβλιου ειναι η περιγραφη της σοβιετικης κοινωνιας των ετων 1939-41.
Δημοσίευση σχολίου