18/11/17

Οι Γερμανοί φοβούνται μόνο το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο

του Σπύρου Χατζάρα

Ενώ οι δοσίλογοι συνεργάτες των Δυνάμεων Κατοχής, όπως ο Alexis, ο Γλέζος, 
οι διάφοροι “αριστεροί”, μαζί με τον αλληλέγγυο με την Πουστιά Προκόπη ,
και ΕΑΜίτικο (Εθνικό) Συμβουλίο Διεκδίκησης, κοροϊδεύουν τον χαζό λα(γ)ό,
με τις πολεμικές επανορθώσεις, οι λωποδύτες του Βερολίνου, αρχίζουν την επιστημονική αμφισβήτηση, του μόνου υπαρκτού ανοικτού ζητήματος, του αναγκαστικού κατοχικού Δανείου.

Το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο γεννήθηκε νομικά από μια διεθνή Συμφωνία, μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, δύο κυρίαρχων Κρατών , που υπογράφηκε στις 14 Μαρτίου 1942 στη Ρώμη, από τους νόμιμους πληρεξούσιους της Ιταλίας και της Γερμανίας τους κ.κ Γκίτζι και Αλτενμπουργκ.
Ήταν από πλευράς Διεθνούς Δικαίου μια Νόμιμη Διεθνής Σύμβαση.
Η Σύμβαση κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου 1942, και η τότε κυβέρνηση, υποχρεώθηκε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να διέταξει την Τράπεζα της Ελλάδας να κάνει τις σχετικές πληρωμές.

Ο επιτετραμμένος του Ράιχ στην Αθήνα, πρέσβης Φον Γκρέβενιτς, στις 12 Οκτωβρίου 1944, πριν φύγει, επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη, τον αποχαιρέτισε και για να προστατεύει τα συμφέροντα του Ράιχ, από μελλοντικές ελληνικής διεκδικήσεις, του επέδωσε «Νότα», στην οποία υπολόγιζε το σύνολο του υπολοίπου του αναγκαστικού δανείου ως τις 12 Οκτωβρίου 1944 .
Ηταν 476 εκατομμύρια χρυσά μάρκα.
Το έγγραφο Φον Γκρέβενιτς, θα πρέπει να βρίσκεται στα Αρχεία του ελληνικού Κράτους εάν δεν το εξαφάνισαν.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, στον πρώτο μεταπολεμικό ισολογισμό της, σε εφαρμογή του Αναγκαστικού Νόμου 18 της 19ης Νοεμβρίου 1944, ενέγραψε ως υπόλοιπο 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας.

Αυτά τα 476 εκ. χρυσά μάρκα, η 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας, σε σημερινές τιμές υπολογίζονται σε 54-60 δις ευρώ, πλέον των τόκων.

Αυτό το χρέος , οι διαδοχικές δωσίλογες ελληνικές κυβερνήσεις, δεν μπορούσαν να το διαγράψουν, επειδή η Ελλάδα δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος. Μπορούσαν μόνο να μην το διεκδικούν. Και αυτό εκαναν.

Η ριζική μείωση του χρέους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας , (ΟΔΓ), με την σύμβαση του Λονδίνου του 1953, που την υπέγραψε η Ελλάδα, δεν αφορά στο Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, αλλά ούτε η Σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της 18ης Μαρτίου 1960, που υπέγραψε στη Βόννη ο τότε Έλληνας πρέσβης Θεόδωρος Υψηλάντης και η οποία κυρώθηκε το 1961, έλυσε το γερμανικό πρόβλημα. Εκείνη η σύμβαση προέβλεπε ότι, «διά της προβλεπομένης πληρωμής ρυθμίζονται οριστικώς άπαντα τα ζητήματα τα αναφερόμενα στις σχέσεις Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας προς την Ελλάδα, μη θιγομένων ενδεχομένων νόμιμων απαιτήσεων Ελλήνων υπηκόων…». Δηλαδή έμεινε απέξω το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, και οι υποχρεωτικά και καταναγκαστικά εργασθέντες, που έπρεπε όμως να κάνουν ατομικές προσφυγές.

Το Αναγκαστικό Δάνειο, δεν καλύφθηκε ούτε από την προφορική παραίτηση του Εθνάρχη προς τον Αντενάουερ τον Νοέμβριο του 1958, διότι η Ελλαδα δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος. Και επειδή προϋπόθεση για την εξόφληση του δεν είναι η υπογραφή συνθήκης ειρήνης δεν το καλύπτει ούτε η σύμβαση 2+4 του 1990.

Όλα αυτά τα χρόνια οι διαδοχικές δωσίλογες ελληνικές κυβερνήσεις τηρούσαν «Σιγή ιχθύος».
Μόνο στις 14-11-1995 εγινε μια ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας, μέσω του πρέσβη στη Βόνη, Ιωάννη Μπουρλογιάννη, με την οποία η Αθήνα ζητούσε έναρξη διαπραγματεύσεων και για το κατοχικό δάνειο.

Οι Γερμανοί απέρριψαν το ελληνικό διάβημα με το επιχείρημα της παραγραφής «μετά πάροδο 50 ετών» και με το ζήτημα των «επανορθώσεων» που « απώλεσε τη δικαιολογητική του βάση». Και τόνισαν ότι, «ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσέλθει σε συνομιλίες για το θέμα αυτό».

Το ζήτημα όμως του Δανείου δεν είναι πολιτικό, και δεν υπόκειται σε παραγραφή, διότι δε προβλέπει παραγραφή η σύμβαση της Ρώμης.
Η οφειλή από το Δάνειο είναι εμπράγματη οφειλή και η ικανοποίηση της αξίωσης μας μπορεί να γίνει δικαστικά και όχι πολιτικά. Δηλαδή χρειάζεται αγωγή και όχι διαπραγματεύσεις.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα για το Βερολίνο επειδή ο Βίλλυ Μπράντ στα πλάισα της «Οστ Πολιτικ», αναγνώρισε τα αντίστοιχα αναγκαστικά δάνεια που είχαν επιβληθεί στην Πολωνία και την Γιουγκοσλαβία και τα εξόφλησε.
Επομένως υπάρχει και η ρητρα αποτίμησης που αποδέχτηκε η Γερμανική κυβέρνηση.

Ο Σακάτης για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, εδωσε εντολή στους νομικούς του να προετοιμάσουν «απάντηση», και η «Επιτροπή Ιστορικών» του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, που από το 2009 ερευνά τον ρόλο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Γ' Ράιχ, κατέληξε ότι το «φερόμενο αναγκαστικό δάνειο», «δεν υπήρξε ποτέ».

Στο πόρισμα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο ιστορικός συνεργάτης του Σακάτη Γιούργκεν Κίλιαν επισημαίνει σε 24 σελίδες: «Το φερόμενο «αναγκαστικό δάνειο» της Ελλάδας ύψους 476 εκατομμυρίων μάρκων του Ράιχ είναι άκρως επίμαχο. Το υποτιθέμενο δάνειο δεν υπήρξε ποτέ. Αντιθέτως, στόχος των υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών του Ράιχ, ήταν να μην αφήσουν την ελληνική οικονομία να καταρρεύσει, διότι μόνο μια λειτουργική κρατική οικονομία μπορούσε να παράσχει τα μέσα που απαιτούνταν για να καλυφθεί το κόστος της κατοχής».

Καταλάβατε;

Μας βοήθησαν και τότε όπως και τώρα.
Το ζήτημα είναι ότι έχουν για 70 χρόνια δωσίλογες κυβερνήσεις και ρουφιάνους που παραμυθιάζουν τον χαζό λα(γ)ό με την διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων. Ένα δάνειο που πρέπει να πληρωθεί υπάρχει.
Όλα τα άλλα είναι μπούρδες. Εκ του πονηρού.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδω που τα λεμε κε Χατζαρα οι αριθμοι που αναφερετε μπορει να ειναι ακριβεις αλλα κακα τα ψεμματα.
Δεν υπαρχει σεντζι που 'λεγε και η μακαριτισα η γιαγιουλα μου. Πηνελοπη την λεγανε.

Πρωτον διοτι την Γερμανια την εχουν ΗΔΗ αφαιμαξει οι οβρεοι και δευτερον διοτι δεν υπαρχει γερμανια. Αυτο που αναφερουμε σαν "γερμανια" σημερα ειναι μια Ανωνυμη Εταιρεια του ισραηλ την οποιαν οι οβριοι απομυζουν καθημερινα.
Ας φανταστουμε την "γερμανια" σημερα σαν μια πορνη πολυτελειας που καθε πρωϊ μολις επιστρεψει σπιτι της την περιμενει ο εβραιος νταβατζης της να του ακουπμησει στο κομοδινο οτι εισεπραξε το προηγουμενο βραδυ.
Οποτε ας μην ελπιζουμε σε κατι θετικο.
Χωρις βεβαια να αθωωνουμε τους λουστρους που "κυβερνουν" σημερα αλλα και χθες, την Ελλαδα, διοτι και αυτοι πουτανες των εβραιων ειναι.
Με την μονη διαφορα οτι οι τοπικες πουτανες δεν διαφερουν σε τιποτα απ' αυτες της Πλατειας Αμερικης.
Δωστους την κοκαϊνη της καρεκλας και "παρτες" απο παντου νυχθημερον.
Δεν θα βγαλουν κιχ.

Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΠΑΓΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ-_ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ=ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ..Και τοτε οι ΕΒΡΑΙΟΙ κυβερνουσαν Ιωσηφ ..Γκαιμπελς ,Αδολφος,ΕΥΑ μπραουν,ροζεμπεργκ..Αλλα και εδω στο ελλαδισταν αγαστη συνεργασια με ΡΑΟΥΛ,ΕΒΕΡΤ...και μετα το παραμυθι περι αουσβιτσ.. Ακομα το πληρωνουνε οι εβραιογερμανοι στους εβραιους του ισραηλ...Τα δικα μας ξεχασαν..ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΜΟΝΟΖΥΓΑ για τους εβραιοπουστες...ευχαριστω..ΣΑΜΠΑΤ ΣΑΛΟΜ..

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΑΓΓΛΙΑ=ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΥΤΑ....ENGLAND=EN GERMAN LAND....Nα φευγει η τσιμπλα σιγα σιγα, ο Υπερπρακτορας Αδολφος η το πραγματικο του Αλβερτος Δουκας της κλαρενς καιτου Ειβοντειλ ΕΓΓΟΝΟΣ της Βικτοριας...Ο ρουντολφ με το μεσσεσμιτ ακομα να επιστρεψει...Τι κριμα..ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ....ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΝΤ ,Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΕΘΑΝΕ..Τι κριμα.. Κε Χατζαρα ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ μας τις επεστρεψαν ποτε... ποσο ειναι η ΣΟΥΜΑ..Ευχαριστω..

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Τον Αρνολντ τον σβαρτσενεγκερ ,απο την ΑΥΣΤΡΙΑ ...Ποια οικογενεια στην Αγγλια τον υιοθετησε....Αχ ,τι ωραια που ειναι το ελ-ει στην ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Mal'akh (ελληνιστι Αγγελος)
Μου θυμιζεις κατι εβραιους στο Αμερικα.Τα ιδια ελεγαν.
Το νοημα δηλαδη ηταν,μην προσπαθειτε τιποτα,ολα ειναι ματαια,ο κοσμος ελεγχεται απο αυτους.
Τωρα.....πες μας
το κοσερ που τρως το εχει ευλογισει απο πριν ο ραββινος;
οι σβουρες στο Χανουκα ειναι οντως απο πυλο;
ποια ημερα της εβδομαδας πεφτει φετος η 24η Κισλεβ;
απο τι υλικα φτιαχνεται το λατκας;
Τετοια θελουμε απο σενα,τα αλλα αστα,τα εχουν γραψει πολλαααα χρονια τωρα συγγραφεις εγκεκριμενοι-πιστοποιημενοι απο το World Jewish Congress.
Παρακληση προς τους "watchers" να αλλαξουν ΣΑΓΙΑΝ ή να βγει με αλλο ονομα εφοσον εγινε αντιληπτος,πχ Giannes που σημαινει "δωρο του Γιαχβε",αλλα θα νομισει οτι θα λεμε "καλως τον Γιαννη","πωπωπω τι αποκαλυψεις κανει αυτος ο Γιαννης"(οπως νομιζει τωρα οτι λεμε "βρε τον Αγγελο τον Καλλιτεχνη πως τα λεει ετσι")
shalom aleichem
shalom mal'akh

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Ποιον ετρεξε να σωσει Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ,οταν ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΟΟΥΖΕΣ Η ΜΠΕΝΙΤΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ,τον πρακτορα της ινταλιτζενς ΣΕΡΒΙΣ,ο ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΔΟΛΦΟΣ....Η καταγωγη μου ειναι με δεσμους αιματος ΑΠΟ τον προπαπο ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟ ..Η ΝΙΚΗΤΑΡΑ...απο το ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ..τουρκο λακα...ΚΑΠΙΣΙ ΠΟΥΣΤΟΕΒΡΑΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ούστ από δώ βρωμερέ ΣΑΓΙΑΝ τόσον καιρό έβγαινες ανώνυμος.
Τον αντί-εβραίο που παριστάνεις δεν μασάμε,θεωρούσες οτι έτσι θα γίνεις πιστευτός για να περνάς πιο εύκολα τις αθλιότητες σου/σας.
Και μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον Νικηταρά,ρυπαρέ απόγονε του Σάϊλοκ.
Τώρα που αποκαλύφθηκες Mal'akh.....
από δω και στο εξής θα τρώς μεγάλο ξεβράκωμα ΕΒΡΑΙΟΣΚΩΛΗΚΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι υπάρχει μόνον ένας ασφαλής τρόπος να εξακριβώσουμε ποιός από τους 2 είναι ο Εβραίος. Να προσέλθετε και οι 2 στην επόμενη εκπομπή του Χατζάρα και αυτός θα κρίνει. Τους μυρίζεται τους Εβραίους από μακριά...

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Ποτε δεν βγηκα Ανωνυμος ,με εχεις μπερδεψει το ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2007...ΣΑΛΟΥΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ...

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Αυτα που γραφω ειναι υπερ των εβραιων πανιβλακα; Αν πας ποτε στο τουρκολεκα στο βουνο εχει το αγαλμα του νικηταρα..αντε να χαθεις...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι αυτός ο Ντανίλο;