26/11/17

Το νόημα του αγώνα για το Μεταξά και τη Πλουτοκρατία

Ο Ιωάννης Μεταξάς στο ραδιοφωνικό του διάγγελμα της 22ας Νοεμβρίου 1940, προσδιόρισε τον αγώνα των Ελλήνων υπέρ της Ελευθερίας του Έθνους και υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας. «Υπερασπιζόμαστε εκείνο που δίνει αξία στη ζωή.
Την ελευθερία μας, την εθνική μας ανεξαρτησία και την τιμήν μας και είμαστε αποφασισμένοι να μείνωμεν Έθνος Ανεξάρτητο», ειπε.

Ο Μεταξάς μίλησε για ιδέες. Δεν μίλησε για τον πλούτο. Μίλησε για την ατομική τιμή την Εθνική Ελευθερία, και την Εθνική Ανεξαρτησία.

«Αγωνιζόμεθα δι΄ αγαθά των οποίων η σπουδαιότης, ξεπερνά τα σύνορα μας και τα όρια της Βαλκανικής και εκτείνεται εις ολόκληρον την Ανθρωπότητα. Οφείλομεν να ευχαριστώμεν τον Θεόν, διότι η Πρόνοια του έθεσε και πάλιν την Ελλάδα πρωτοπόρον ενός τόσον ευγενούς Αγώνος».
Ο Μεταξάς δεν αναφέρθηκε ούτε στην ελληνική πλουτοκρατία, ούτε στην διεθνή πλουτοκρατία, ούτε στους Τραπεζίτες και φυσικά δεν αγωνιζόταν για να υποταγεί στην Αγγλία. Η προκήρυξη του Ανδρέα Κονδάκη που κυκλοφόρησε λίγο πριν φθάσουν οι γερμανοί στην Αθήνα έλεγε: «ο Γεώργιος Β’, τον οποίο δι’ εξαπατήσεως του λαού εγκατέστησε στην Ελλάδα η διεθνής πλουτοκρατία, και που ήθελε να παριστάνει τον Λεωνίδαν των Θερμοπυλών, δραπέτευσε διά νυκτός εξ Αθηνών πριν ακόμη ο κίνδυνος εμφανιστεί στις Θερμοπύλες», και τόνιζε ότι οανθρωπος της διεθνούς πλουτοκρατίας , «εν γνώσει του , δολίως παρέσυρε την πτωχή Ελλάδα με το μέρος των πλουτοκρατών και του Διεθνούς Εβραιομασσωνισμού...».
Ο Χίτλερ στην ομιλία του Ράιχσταγκ μίλησε για τη «διεφθαρμένη ηγέτιδα τάξη» της Ελλάδας η οποία καθοδηγούμενη «από έναν υποτεταγμένο στη Αγγλία Βασιλιά, εξυπηρετούσε την αγγλική πολιτική και όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».
Και ο Ζαχαριάδης έγραφε ότι, «ή Ελλάδα δεν έχει καμμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ίταλία-Γερμανία. Αφού ό λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα».

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στους Πατριώτεςς και τους πράκτορες, που έβαζαν πάνω από την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία την υποταγή στο αφεντικό τους και τη Στοά τους.

Σπύρος Χατζάρας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Ζαχαριάδη, πραγματικός πατριώτης!

Ανώνυμος είπε...

και κατι για την νεροποντη της μανδρας αττικης

κακως χαρακτηριζεται εθνικη τραγωδια

για να ριξουν τις ευθυνες τους και της δημοκρατιας τους στο εθνος


αρκετα με την ασυλια στο καθεστως που φορτωνει σε αλλους τα εγκληματα του και φτιαχνει φωτοστεφανο σε βουλη και δημοκρατια που εχουν μονιμως ασυλια ενω φταινε




ειναι δημοκρατικη και ειδικα κοινουβουλευτικη τραγωδια


γιατι οι πολιτικοι βγαζουν εντεχνα το καθεστως τους εξω και φορτωνουν τα δικα τους κουσουρια στο εθνος ;


τους επινιξε ο κοινοβουλευτισμος οχι το εθνος

δικη τους τραγωδια ειναι και τους ανηκει

Unknown είπε...


<>
Εννοείται ότι δεν αγωνιζόταν για να υποταγεί στην Αγγλία, γιατί ήταν ήδη υποταγμένος σε αυτήν και μέσω αυτής στην διεθνή πλουτοκρατία και στους Τραπεζίτες, τους οποίους αυτή αντιπροσώπευε.

Σχόλιο δικό μου σε άλλη ιστοσελίδα πριν 3 χρόνια:
Για τους αμετανόητους πιστούς οπαδούς, που έχουν ανάγκη να πιστεύουν ντε και καλά σε κάποιον επίγειο Θεό, αρνούμενοι να αποδεχτούν ότι Αυτόν θα τον συναντήσουν, μόνο μετά τη μεταδημότευσή τους στους Ουρανούς. Και ότι σε αυτόν τον πλανήτη, μόνο θνητούς με σάρκα οστά και ελαττώματα μπορούν να συναντήσουν. Και τέλος, ότι οι ίδιοι αυτοί θνητοί, είναι που μπορούν να γίνουν και Θεοί και διάβολοι.

Η 4η Αυγούστου, υπήρξε μία κουτοπόνηρη νότα του γενικότερου Βρεττανικού αντιχιτλερικού σχεδιασμού. Και οι Αγγλογάλλοι και οι Αμερικάνοι, επιθυμούν ν' αφανίσουν τον όποιο κίνδυνο αντιπροσωπεύει η δυναμική του εθνικοσοσιαλισμού. Η μέθοδος η οποία προκρίνεται χωρίζεται σε δύο σκέλη:
α) Πρόσκαιρο δυνάμωμα του Χίτλερ, ώστε αυτός να γίνει ικανός, να διεξαγάγει μία επιθετική πολεμική ενέργεια. Σ' αυτόν το σχεδιασμό, του προσφέρονται στο πιάτο η Ρηνανία, η Αυστρία και η Τσεχοσλοβακία.
β) Σύγκρουση Γερμανίας-ΕΣΣΔ.: Μ' αυτούς, να σκυλεύουν στην κατάλληλη στιγμή και τους δύο εξουθενωμένους αντιπάλους. Ειδάλλως, εξεύρεση κάποιου προσχήματος, προκειμένου να κηρύξουν πόλεμο στους Ναζί, κατά πρώτο λόγο.

Πάνω στο βωμό της δημιουργίας μίας ισχυρής ρεβανσιστικής Γερμανίας, οι Άγγλοι στήνουν το έκτρωμα της 4ης Αυγούστου. Ελέγχοντας τόσο τους Βενιζελικούς όσο και τους αντιβενιζελικούς, βάζουν το Γεώργιο Γλύξμπουργκ να ξεθάψει έναν δηλωμένο παλιό Γερμανόφιλο -το Μεταξά- και να τον χρίσει δήθεν διχτάτορα. Ελάχιστοι γνωρίζουν, πως εδώ και λίγα χρόνια ο Μεταξάς το παίζει αγγλόφιλος. Εν πάσει περιπτώσει, αν υπάρχει ένας διχτάτορας μετά την 4η Αυγούστου 1936, αυτός είναι ο Γεώργιος και τ' αφεντικά του. Δηλαδή οι Βρεττανοί. Η πρωθυπουργοποίηση του Μεταξά, καθώς και η στελέχωση της κυβέρνησής του από φασίστες υπουργούς, προορίζεται να ρίξει στάχτη στα μάτια του Χίτλερ. Να τον κάνουν δηλαδή να πιστέψει, πως στην Ελλάδα υφίσταται ένα φιλικό προς αυτόν καθεστώς. Έτσι οι Άγγλοι θα διέθεταν στη χώρα μας μία μυστική βάση επιχειρήσεων.
Και βέβαια ο Χίτλερ κάθε άλλο παρά ηλίθιος ήταν, ώστε να χάψει ένα τόσο κουτοπόνηρο παραμύθι. Απ' αυτήν την άποψη, ο λόγος του στο Ράϊχσταγκ όπου αιτιολογεί τη Γερμανική επίθεση στην Ελλάδα, αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο. Εκεί αποκαλύπτει με χαρακτηριστική σαφήνεια, την αληθινή ταυτότητα του καθεστώτος.

Και για να μην ψάχνεσαι άδικα, τον Μεταξά τον έφαγαν οι Αμερικάνοι και όχι οι Εγγλέζοι. Οι Εγγλέζοι δεν είχαν κανέναν λόγο, να δολοφονήσουν το οικόσιτό τους.

Ανώνυμος είπε...

@ Δευ Νοε 27, 09:21:00 π.μ.

Ρε τι κατακοκκινο γατονι εισαι συ ρε πουστη μου. Παπαπαπαπαππα
Λεω απο βδομαδα να παω για ψαρεμα στο γισραελ. Λες να βρεχει κει κατω;


Ανώνυμος είπε...

Μα εκ των πραγμάτων, δεν νοείται ο μασόνος Μεταξάς να μην ήταν Αγγλόφιλος... Η μητέρα όλων των Στοών είναι στην Αγγλία...

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχιπροδότης τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης,
τον οποίο προσφάτως αποκατέστησαν οι μούμιες του Περισσού!
Μιλώντας, λοιπόν, στον κουκουέδικο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα», που εξέπεμπε από το παραπέτασμα, ο αρχικουκουές κατέδωσε δημοσίως τον «Διγενή».
Ήταν 26 Απριλίου του 1955, 25 ημέρες μετά την έναρξη του αντιαποικιακού αγώνος της ΕΟΚΑ. Ιδού η ξεδιάντροπη κατάδοσις:

«Πρέπει να ξεσκεπάσουμε τους εθνοπροδότες, κάτω από όποια μάσκα κι’ αν παρουσιάζονται, κι’ έτσι να τους απομονώσουμε. Σήμερα πια, που τα πασχαλιάτικα βαρελόττα σκάσαν και ο ψευτοδιγενής του Γρίβα ξεσκεπάστηκε, μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Πρόκειται λοιπόν για τα παρακάτω: Τον Οκτώβρη του 1954, αξιωματικός του στρατού της Αθήνας εμφανίστηκε στην Κύπρο, όπου είπε ότι θα αρχίσει αντάρτικο και ότι τη δουλειά αυτή τη διευθύνει ο γνωστός αρχιχίτης Γρίβας».

Λίγες ημέρες αργότερα, την Πρωτομαγιά, το δημοσιογραφικό όργανο του «αδελφού» ΑΚΕΛ «Νέος Δημοκράτης» συμπλήρωνε την κατάδοση Ζαχαριάδη:

«Ο ψευτοδιγενής του αρχιχίτη Γρίβα κυκλοφόρησε και άλλο λαθρόβιο φυλλάδιο με το οποίο προσπαθεί να λερώσει το ΑΚΕΛ με τη ρετσινιά του «συνεργάτη» των Άγγλων… Ο Ψευτοδιγενής Χίτης επαινεί τους συνταγματόφιλους και χύνει όλη του τη χολή ενάντια στο ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που ξεσκέπασε τον ψευτοδιγενή και έδειξε στο λαό πως τα μάσκουλά του σκοπόν έχουν να συγκαλύψουν την προδοσία του Κυπριακού από μέρους της Παπαγικής Κυβέρνησης, τη γραμμή της παραχώρησης βάσεων στους Εγγλέζους, την τακτική συνταγματική προθεσμία και τη διάσπαση από μέρους του Αρχιεπισκόπου και της λεγόμενης Εθναρχίας… Ο ψευτοδιγενής, όργανο των Αγλλοαμερικανών ιμπεριαλιστών, υποτιμά τη νοημοσύνη του Κυπριακού λαού και νομίζει πως με τα μάσκουλά του και τις απειλές μπορεί να αλλοιώσει τα αδυσώπητα γεγονότα, να τρομοκρατήσει το λαό και να τον παρασύρει στα φιλοϊμπεριαλιστικά του σχέδια».

Ανώνυμος είπε...

Είχε μάσκουλα ο Γρίβας;

Ανώνυμος είπε...

"Το κομμα του εγκληματος και της προδοσιας"

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...