19/11/17

Τώρα σωθήκαμε! Η Ευρώπη απέκτησε «Κοινωνικό Πρόσωπο»

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, η χώρα του οποίου προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψαν χθες στο Γκέτεμποργκ τον ευρωπαϊκό Πυλώνα των «Κοινωνικών Δικαιωμάτων» και καλύπτει τις Επιχειρήσεις, τη φορολογία, τον ανταγωνισμό, την δίκαιη απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα.
Η κοινωνική Σύνοδος Κορυφής στο Γκέτεμποργκ, της οποίας οικοδεσπότες ήταν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν και ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ,
και η οποία εστίασε στην «προώθηση δίκαιων θέσεων εργασίας» και την δίκαιη ανάπτυξη, έληξε χθες.
Το «κλειδί» για να καταλάβετε το «Κοινωνικό Πρόσωπο» των τοκογλύφων, είναι, «η καλή λειτουργία και των ευρωπαϊκών αγορών εργασίας», και τα «αποτελεσματικά και βιώσιμα συστήματα κοινωνικής προστασίας». Καλή λειτουργία της Αγοράς Εργασίας σημαίνει ατομικές συμβάσεις, ωρομίσθια, ελεύθερες απολύσεις και «βιώσιμο σύστημα κοινωνικής προστασίας», σημαίνει σύνταξη μετά θάνατο και ασπιρίνη για πάσα νόσο.

Ο ευρωπαϊκός πυλώνας, που στρέφεται κατά του «κοινωνικού ντάμπινγκ», δεν είναι δεσμευτικός.
Δηλαδή κουβέντα να γίνεται, για να λέμε στους χαζούς ψηφοφόρους του Οβριόπουλου ότι «έχουμε κοινωνικό πρόσωπο». 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που «ανησυχεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων», αποφάσισε την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου σε όλα τα επίπεδα, ώστε να φάνε κάτι και οι «απόκληροι εργατοπατέρες».

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 23η Απριλίου στην Ιστορία

23η Απριλίου είναι η 114η ημέρα του δίσεκτου 2024  . Απομένουν 252 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. 303 . Κατά τον διωγμό  τουΔιοκλητιαν...