19/11/17

Σήμερα η μνήμη του Κυριάκου Μάτση

Στις 19 Νοεμβρίου 1958 , ο Τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην επαρχία Κερύνειας Κυριάκος Μάτσης, κατόπιν προδοσίας, περικυκλώθηκε στο κρησφύγετό στο Δίκωμο. Στη μία και τριάντα το μεσημέρι πέρασε στο Πάνθεο των Ηρώων του Ελληνικού Έθνους. Οι Άγγλοι τον σκότωσαν με χειροβομβίδες . Έντεκα μήνες πριν από το πέρασμα στην Αθανασία, σε επιστολή του προς τους γονείς του, ο Κυριάκος Μάτσης τους έγραφε:
«Πιστεύουμε ότι κάθε θυσία μας δεν πηγαίνει άδικα και εσείς να είστε περήφανοι για μας. Αν ο καλός Θεός μας επιφυλάσση την λαμπράν τύχη να δώσωμεν την ζωήν μας για την πατρίδα, τότε η χαρά σας πρέπει να είναι απέραντη. Δεν ξέρω αν μπορεί να ονειρευτεί ένας άνθρωπος καλύτερη τύχη από αυτήν. Και δεν μπορώ να σκεφθώ γονείς που να είναι πιο περήφανοι παρά για τα παιδιά τους που έπεσαν για την πατρίδα».

Σαν σήμερα, την 23η ημέρα του Πολέμου του 1940, έφτασαν στο μέτωπο οι στρατηγοί του Παπάγου, Κοσμάς και Δεμέστιχας με αποτέλεσμα να μπουρδουκλωθεί η ελληνική αντεπίθεση, για να ενημερωθούν οι εκλεκτοί του «διαγγελέα». Το 1952, ο θείος του Παύλου σχημάτισε κυβέρνηση, με τον Μαρκεζίνη πρώτο τη τάξη, και το αμόρε του Ευταξία ως υπουργό Δημοσίων Έργων. Το 1942 ο Ζούκωφ εξαπέλυσε την επίθεση στο Σταλιγκραντ. Το 1977 ο Σαντάτ πήγε στο Ισραήλ και το 1999 ο Μπιλ ανέβηκε στην Ακρόπολη.

Όλα τα γεγονότα της 19ης Νοεμβρίου θα τα διαβάσετε εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/11/619.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: