27/11/17

Οι βούλγαροι τι συζητάνε με τους κομουνιστοπαπάδες

Η Ιερά Σύνοδος του βουλγαρικού πατριαρχείου αποφάσισε σήμερα να αρχίζει συνομιλίες με την «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και τις άλλες Ορθόδοξες Χριστιανικές εκκλησίες για την «αναγνώριση» της σχισματικής εκκλησίας των κομμουνιστών ως αυτοκεφάλου εκκλησίας του πατριαρχείου Σόφιας. και συμφωνώντας να την μητέρα εκκλησία.
Η Ιερά Σύνοδος του βουλγαρικού πατριαρχείου διόρισε επιτροπή Επισκόπων που θα κάνει τις συνομιλίες. Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ είπε στοςυ δημοσιογράφους ότι αν η βουλγαρική εκκλησία λάβει απόφαση μονομερώς χωρίς να συμβουλευθεί τις άλλες Ορθόδοξες Χριστιανικές εκκλησίες, κινδύνευε και αυτή να καταδικαστεί ως σχισματική. «Είναι σημαντικό να λάβουμε τη σωστή απόφαση, διότι για να είναι σε θέση να βοηθήσει την Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Εκκλησία μας δεν πρέπει να ερθει σε ρήξη με τις άλλες εκκλησίες. Σε αντίθετη περίπτωση, ούτε θα μπορούμε να βοηθήσουμε, ούτε κανένας θα μας βοηθήσει» είπε ο Γαβριήλ.
Ο Μητροπολίτης Φιλιππούπολεως Νικόλαος είπε ότι : «η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία ως η μητέρα εκκλησία, έχει το ιερό καθήκον είναι να παρέμβει υπέρ της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς το σύνολο του ορθόδοξου κόσμου». Πριν από τη συνεδρίαση της Συνόδου ο Πατριάρχης Νεόφυτος είπε: «Πρέπει να δεχθούμε τη χείρα της Μακεδονικής Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: