2/8/20

Σήμερα είναι η μέρα του Ηλία που γιορτάζουν οι συντρόφι Ζάεφ, Μπορίσοφ, και Αλέκσυ Μακεντόνσυ-Τσιπρόφσκυ

Η ΝΑΤΟΚόκκινη Σεβερνομακεντόνιγια γιορτάζει τα 76 χρόνια του «Αντιφασιστικού» ΑΣΝΟΜ με σύνθημα «Νίκη για Όλους». Η «Ημέρα της Ρεπούμπλικας» στη Σεβερνομακεντόνιγια είναι διπλός εορτασμός των δυο Ίλιντεν. Τα 76 χρόνια από την πρώτη Σύνοδο του ΑΣΝΟΜ και τα 117 χρόνια από το Ανθελληνικό Κίνημα της Στοάς του Καράσο στο Κρούσεβο.
ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ! Ρε!. Οι αντιπρόσωποι  του Μακεδονικού Λαού.
Στις 2 Αυγούστου του 1944, σαράντα ένα χρόνια, μετά την Εξέγερση του Ίλιντεν, στο σερβικό μοναστήρι Προχόρ Πετσίνσκι, κοντά στο Κουμανόβο, (που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ρωμανός Διογένη) έγινε η πρώτη ολομέλεια του ΑΣΝΟΜ. Της Αντι-φασιστικής Συνέλευση της Εθνικής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας. Παραβρέθηκαν 115 παρτιζάνοι-κομμουνιστές. 
Η συνεδρίαση ξεκίνησε από τον Πάνκο Μπρασνάροφ, τον παλαιότερο εκπρόσωπο και μάρτυρα των δύο Ιλίντεν. Πρόεδρος του ΑΣΝΟΜ εξελέγη, ο Μεθόδιος Αντονόφ-Tσέντο, που ηθελε να δημιουργήσει μια Ανεξάρτητη και Ενωμένη Μακεδονία . Η Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, επιβεβαίωσε την κοινωνικο-νομική θέση της Μακεδονίας ως ισότιμου ομοσπονδιακού κράτους εντός της Γιουγκοσλαβίας και αποφάσισε την εισαγωγή της (ανύπαρκτης) μακεδονικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και  υιοθέτησε τη Διακήρυξη για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα των Μακεδόνων. Στη σύνοδο αυτή, αναγνωρί­στηκε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του «μακεδονικοί λαού» και καθιερώθη­κε η επέτειος της εξέγερσης του Ίλιντεν ως «εθνική»  εορτή των Κομμουνιστών της "Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας"..  


.
O ιδρυτής της Στοάς  Ρισόρτα  στη Θεσσαλονίκη  και καθοδηγητής του Αγώνα για Ανεξάρτητη Μακεδονία Εμμανουήλ Καράσσο
Το 1903, η αρχή της Εξέγερσης του Ίλιντεν ανακοινώθηκε από τις καμπάνες στο Κρούσεβο τα μεσάνυχτα της 19ης Ιουλίου/1ης Αυγούστου . Περίπου 800 βούλγαροι Κομιτατζήδες, που υποστήριζαν την εβραϊκή ιδέα της «αυτόνομης Μακεδονίας», με το εβραϊκό σύνθημα «η Μακεδονία για τους Μακεδόνες» , επιτέθηκαν στο Κρούσεβο που το κατοικούσαν «Γραικομάνοι» βλαχόφωνοι, Αρβανίτες Πατριρχικοί αλλά και βουλγαρόφιλοι «εξαρχικοί» . Υπήρχαν και λίγοι Τούρκοι και κάποιοι Εβραίοι. Οι «επαναστάτες», επειδή ήταν «σοσιαλιστές», της Δευτέρας Διεθνούς, έκαψαν και λεηλάτησαν τα μαγαζιά των ελλήνων «αστών», που ανταγωνίζονταν τους εβραίους, και τα σπίτια και τα υποστατικά των ελλήνων «μεγαλοϊδιοκτητών». Όταν οι Τούρκοι ανακατέλαβαν το Κρούσεβο πάνω από 350 ελληνικά σπίτια είχαν καταστραφεί. 



Οι Επαναστάτες στις 22 Ιουλίου/4 Αυγούστου σχημάτισαν την Κομμούνα του Κρούσεβο με επικεφαλής τον μαρξιστή δάσκαλο και μέλος τους Βουλγαρικού Εργατικού Σοσιαλοδημοκρατικού Κόμματος Νίκολα Γιαννάκιεφ Κάρεφ. Οι Κομμουνιστές , που μελέτησαν διεξοδικά τις 10 ημέρες της Κομμούνας του Κρούσεβο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι « οι χωρικοί που συμμετείχαν μαζικά στην εξέγερση οπλισμένοι με αγροτικά εργαλεία επιτέθηκαν σε πύργους και κατοικίες Μουσουλμάνων, αλλά και Χριστιανών, μεγαλοϊδιοκτητών γης προξενώντας καταστροφές και λεηλασίες ακόμα και προβαίνοντας σε ωμότητες και δολοφονίες σε κάποιες περιπτώσεις». 
 Λίγο πολύ, το σενάριο που εξελίχθηκε και στον Μελιγαλά .

 Στην γιαλαντζί «εξέγερση», Εβραίων, μαρξιστών, και Κομιταζήδων που ενέπνευσε και καθοδήγησε η Στοά του Ιουδαίου Τραπεζίτη , Εμμανουήλ Καράσσο, σκοτώθηκαν «994».
 Οι βουλγαρομαρξιστές και το Τουρκικό Κράτος πυρπόλησαν 201 χωριά, ενώ σκοτώθηκαν από βουλγαρομαρξιστές και Τούρκους 4600 άμαχοι. 
Μετά την «επανάσταση» , 25 χιλιάδες βούλγαροι έφυγαν από τη Μακεδονία και την Ανατολική Θράκη για το Πριγκιπάτο της Βουλγαρίας.

1 σχόλιο:

soulis είπε...

Aυτος ο εβραιος ο Καρασο υπηρξε ατομο με ρολο ολεθριο για τον ελληνισμο καθως ηταν και ο βασικος οργανωτης της συνωμοσιας που οδηγησε στην επανασταση των νεοτουρκων και την ανοδο του Κεμαλ παντα με κεντρο την Θεσσαλονικη.

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...