17/6/09

Λένε λιγότερα από όσα ξέρουν και μας κάνουν και πλάκα!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Υστερεί στα μέτρα κατά της διακίνησης ανθρώπων η Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν σε εξάλειψη του φαινομένου της διακίνησης ανθρώπων αναφέρεται στην ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παράνομη εμπορία προσώπων για το 2009, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να το πετύχει και «έχει αυξήσει τη συνολική χρηματοδότηση για την προστασία των θυμάτων, ενώ ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες έχουν καταβάλλει σθεναρές προσπάθειες κατά της διακίνησης».
Αναφέρεται επίσης ότι η Ελλάδα είναι χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά που διακινούνται για σκοπούς σεξουαλικής εκμετάλλευσης, και ανδρών και παιδιών που διακινούνται με σκοπό την καταναγκαστική εργασία.
Η Ελλάδα διατηρείται στη δεύτερη κατηγορία (Tier 2) των χωρών «οι οποίες δεν ανταποκρίνονται πλήρως στα ελάχιστα επίπεδα (minimum standards), αλλά καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να τα εκπληρώσουν».
Υπογραμμίζεται, επίσης ότι φέτος σημειώθηκαν περισσότερες συλλήψεις από πέρυσι (162 έναντι 121). Στην ίδια κατηγορία αναβαθμίζεται η Κύπρος, από την χειρότερη (Tier 2-Watch List) στην οποία βρισκόταν πέρυσι, ενώ στο Tier 2 βρίσκονται επίσης οι περισσότερες βαλκανικές χώρες και η Τουρκία. Η ΠΓΔΜ κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία (Tier 1).
Στην έκθεση τονίζεται, επίσης, ότι το 2008 η Ελλάδα επικύρωσε συμφωνία με την Αλβανία για τον επαναπατρισμό παιδιών, η οποία είχε συνταχθεί το 2004, αλλά η εφαρμογή της προχώρησε με αργούς ρυθμούς.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα συνέχισε να χρηματοδοτεί προγράμματα για την πρόληψη της διακίνησης στις χώρες-πηγές, συγχρηματοδοτεί την εκπαίδευση κατά της διακίνησης ανθρώπων και παρέχει καταφύγια για τα θύματα.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι γυναίκες διακινούνται στη χώρα μας κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, και την Αφρική, για τους σκοπούς της εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της αναγκαστικής εργασίας.
Χώρες-πηγές κατά το 2008 ήταν η Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, άλλες βαλκανικές χώρες, η Νιγηρία και η Βραζιλία, ενώ η διακίνηση προς την Ελλάδα με σκοπό την αναγκαστική εργασία προέρχεται κυρίως από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία και το Μπανγκλαντές.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ένας από τους εννέα «Ήρωες της Παγκόσμιας Προσπάθειας για την Καταπολέμηση της Παράνομης Εμπορίας Ανθρώπων» που τιμήθηκε φέτος από την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Χ. Κλίντον είναι ο Αστυνόμος Α’ Γεώργιος Βανικιώτης, Τμηματάρχης του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.


Δελτιο των 11

Από την έκθεση είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν περισσότερα για τους δουλέμπορους. Οπότε το ερώτημα είναι γιατί δεν δίνουν τα στοιχεία στον Πάκυ για να τους συλλάβει;Και να τους δικάσει για Κακούργημα!
Οι ΗΠΑ,δίνουν επίσης εντολή για την αύξηση της χρηματοδότησης της προστασίας των θυμάτων των αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Αυτό γνώριζε ο Yorgos Σαλαμαλέκουμ, και υποσχέθηκε την στέγαση των λαθρομεταναστών με ελληνική εθνική δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσοτουρκική Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1812 στην εφαρμογή της οποίας είχε ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος δημιούργησε το δίκτυο των Ρώσων Προξένων . Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την Ελληνική Επανάσταση

  Ι  Στο άνω εικονιζόμενο Πανδοχείο, του Ρώσου πράκτορα Μανούκ Μπέη στο Βουκουρέστι, υπογράφηκε εσπευσμένα στις 16/28 Μαΐου η Συνθήκη του Βο...