25/12/12

Επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ η «χαμένη φυλή»

Έφτασαν στο Τελ Αβίβ, από την Ινδία, οι πρώτοι 50 εκπρόσωποι της φυλής, Μπνέι Μενάσε , και περίπου επτά χιλιάδες άλλοι πήραν άδεια από τις ισραηλινές Αρχές να μετακομίσουν από την Ινδία στο Ισραήλ. Ο αρχιραββίνος του Ισραήλ, αναγνώρισε το 2005 την φυλή Μπνέι Μενάσε (Bnei Menashe) που ζούσαν στην Ινδία, ως τη χαμένη φυλή των βιβλικών χρόνων, που είχαν διωχθεί στον VIII αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της εισβολής των Ασσυρίων.

ΥΓ. Στο Ισραήλ κανένας αριστερός νεαρός δεν έγραψε το σύνθημα «είμαστε παιδιά μεταναστών και προσφύγων». Χθες ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το γραφείο του βρίσκεται σε επαφή με πολλές αφρικανικές κυβερνήσεις για να «επαναπατριστούν δεκάδες χιλιάδες αφρικανοί λαθρομετανάστες που βρίσκονται σήμερα στο Ισραήλ», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την παύση της εισόδου τους στο ισραηλινό έδαφος μέσω του Σινά.. «Ενώ βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την απειλή της εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων (λαθρομεταναστών), αυτόν το μήνα ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν έφτασε στις πόλεις του Ισραήλ. Επιτύχαμε αυτό το αποτέλεσμα για πολλούς μήνες και τον ερχόμενο μήνα θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Σινά. Τώρα περνάμε στο δεύτερο στάδιο, αυτό του επαναπατρισμού αυτών που βρίσκονται ήδη εδώ» πρόσθεσε. Η επιχείρηση απέλασης πολιτών του Νοτίου Σουδάν είχε αρχίσει τον Ιούνιο , και από τον Αύγουστο, οι λαθρομετανάστες από το Σουδάν τοποθετούνταν σε κέντρα κράτησης ενόψει της απέλασής τους. Ισραηλινό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως τον Ιούνιο και για τον επαναπατρισμό περίπου 2.000 πολιτών της Ακτής Ελεφαντοστού Η παρουσία στο Ισραήλ πολλών δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι από το Σουδάν και την Ερυθραία, οι οποίοι έχουν εισέλθει στο Ισραήλ από το αιγυπτιακό Σινά, προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις την άνοιξη, κυρίως στο νότιο Τελ Αβίβ, όπου υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα σημερα κοιταζα φωτογραφιες απο τον φρακτη στον εβρο.

μου φαινεται αρκετα κοντος και ευκολα προσπελασιμος στο σκοταδι .

μηπως θα επρεπε να βαλουν και ηλεκτροφορα καλωδια απανω και να υπαρχουν σταθερα laser beams που θα ελεγχουν το χωρο με κεντρο επιχειρησεων και πυργισκους φρουρων που θα επιλαμβανονται;

γιατι αν το παρατησουν χωρις κεντρο ελεγχου λιγα θα κανουν.

περαν οτι χρειαζεται παραλληλη αλλαγη πολιτικης στα αιγαιακα συνορα και τα κρητικα για να ανασχεθει και απο εκει η βεβαιη μεταθεση εκει της επιτιθεμενης μαζας.

και δεν εχουμε δει καμμια διαδικασια εδω και εικοσι χρονια σε διεθνεις οργανισμους και την ε.ε για να στριμωχθει πραγματικα ο ηθικος αυτουργος και υποκινητης η τουρκια...

και να το επωφεληθει η ελλας σπρωχνοντας τους τουρκους σε αντιδικια με τους δυτικους.

να το κανουμε προβλημα ευρωπαιων τουρκιας δηλαδη.