21/12/12

Ο φόβος για το αβέβαιο και το πολιτικό κενό σώζουν το πολιτικό σύστημα

του Σπύρου Χατζάρα

Και η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit επιβεβαίωσε ότι γράφαμε πριν δύο μέρες. http://deltio11.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8382.html   (Δημοσκοπήσεις και εξελίξεις).Ο ΣΥΡΙΖΑ+ USA δεν εμφανίζει δυναμική ανόδου. Με συσπείρωση στο 80%, παραμένει στάσιμος γύρω στο 1.700.000 ψήφους και δεν καρπώνεται την «λαϊκή αγανάκτηση», ενώ δεν έχει κυβερνητικούς εταίρους. Οι νοικοκυραίοι «προοδευτικοί Πασόκοι», μην βλέποντας κοινό μέλλον με την Γιάννα Ρουφιάνα και την Τασία ΑΚΟΑ, πάνε στο δεν ξέρω τι να κάνω, δεν απαντώ, ενώ επιστρέφουν σπίτι τους , λίγοι παλιοί «αριστεροί» του Συνασπισμού, από το ΡΗΜΑΔ του κυρ-Φώτη.(Κουρέλη).
Το ΠΑΣΟΚ με (θεωρητική) συσπείρωση στο 49%, είναι γύρω στις 370.000 ψήφους, (βλ.Το Πασοκ της Λάρας και του Βαγγέλη χαροπαλεύει γύρω από τις 400.000),που σε πραγματικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι και πολύ πιο κάτω.
Στο λεκανοπέδιο, το προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, η επιρροή του έχει πέσει κάτω από 4%.(Είναι γύρω από τις 85.000 ψήφους).
Η ΡΗΜΑΔ με (θεωρητική) συσπείρωση στο 65 %, παραμένει στις 250.000 ψήφους, (Ενώ η Marc την υπολόγιζε στις 300,000).
Το δεξιό ανάχωμα του φίλου του κ. Βουλγαράκη, του άντ΄ αυτού Χαχμικάτου, και του Johnny Walker, με συσπείρωση στο 52% που διαρκώς πέφτει, είναι ακόμα γύρω από τις 240.000 ψήφους, αν και ο Τέρενς (Χαχαμικάτος) τόνισε από τη Βοιωτία, πως εισπράττει παντού μια νέα συσπείρωση στις τάξεις του Κινήματος, «που θυμίζει τις περσινές εποχές, όταν ο Πάνος Καμμένος ανήγγειλε από το Δίστομο την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Βέβαια ο Τέρενς δεν ήταν στο Δίστομο, όπου ήταν ο Γιάννης Μανώλης.(που στο μεταξύ έφυγε).
Και η ΚΚΕ ΕΠΕ (λτδ), παρά την μεγάλη επιρροή σε Πακιστανούς Παμίτες/Ταλιμπάν, παραμένει στις 215.000 και πέφτει καθώς πεθαίνουν ένας-ένας οι μαϊμού αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης.
Το κόμμα που καλπάζει είναι η Χρυσή Αυγή. Από τις 440.000 του Μαΐου/Ιουνίου, είναι πια στις 650,000 ψήφους παρόλο που δαπανά αλόγιστα το πολιτικό της κεφάλαιο, ψηφίζοντας λάθος, συμπλεκόμενη με τους αναρχοαυτόνομους, και αγοράζοντας τροφές για σκυλάκια. Η Χρυσή Αυγή, αν αποκτήσει πολιτικό λόγο, και μπορέσει να διαχειριστεί την πολιτική υποστήριξη των 600.000 νέων φίλων της, θα μπορέσει να κάνει το «μεγάλο άλμα»,γιατί υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες.
Αλλά το ερώτημα είναι αν θέλουν τελικά να το κάνουν ή αν προτιμούν τα σίγουρα πέντε που έχουν ήδη στο χέρι.
Το πολιτικό κενό η έλλειψη μιας πειστικής εναλλακτικής πρότασης σπρώχνει πολλούς στην αναζήτηση, και το 6,4%, (περίπου 400.000) θέλει άλλο κόμμα. Βέβαια οι περισσότεροι (150.000) στρέφονται στους Πράσινους-Ρουφιάνους-Κεμαλικούς-Τζήμερους-Ιουδαίους-Φαρμακέμπορους, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε όλους.
Σε μια εποχή αναδιάταξης και αναζητήσεων, ο ΛΑ.Ο.Σ όχι μόνο δεν ανακάμπτει αλλά παραμένει κάτω από τη μονάδα σε επίπεδο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο φόβος για το αβέβαιο της νέας εξουσίας και το πολιτικό κενό από την έλλειψη μιας συγκροτημένης εθνικής/λαϊκής πολιτικής, σώζουν το συμμορίτικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από την «μη διαχειρίσιμη κατάσταση» και την κατάρρευση.
Για την ιστορία αναλυτικά η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση Alco / Newsit Είναι η εξής: ΣΥΡΙΖΑ 22,3% , ΝΔ 20,7%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,2%, ΠΑΣΟΚ 5,3%, ΑΝ. ΕΛ, 4,5%, ΚΚΕ 4,3%, ΔΗΜΑΡ 4,1%, ΑΛΛΟ 5,5%, ΛΕΥΚΟ 4,3% ,ΑΠΟΧΗ 9,1% ,ΔΞ 9,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...