22/12/12

Ένα Ταμείο για όλους

Οι πρωτοπόροι (λαγοί) Καρατζαφέρης και Παπαρήγα το πρότειναν από το 2007

 Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στην εφημερίδα «Επενδυτής», σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το 2017 το ΙΚΑ να αποτελεί τον κεντρικό φορέα του συνταξιοδοτικού συστήματος, προτεραιότητα που έχει να κάνει και με την συμφωνία της χώρας με την τρόικα.Εντός του 2013 θα τεθούν οι βάσεις ώστε να ενσωματωθούν στο ΙΚΑ, τα τρία μεγάλα Ταμεία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.Από το 2017 όλες οι ληξιπρόθεσμες εισφορές και απαιτήσεις θα μεταφερθούν, κάτι που αποτελεί μία «πολύ σημαντική μεταρρύθμιση» και έναν «μεγάλο στόχο», κατά τον κ. Βρούτση.

και…. υποχρεωτική και η ιδιωτική ασφάλιση για όλους

Πηγή http://www.elem.tee.gr/eidhseis/genika/1184-tte-upoxrewtikh-kai-h-idiwtikh-asfalish-gia-olous

Υπέρ της «αυτόματης (ή υποχρεωτικής) εγγραφής όλων των εργαζομένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες , παράλληλα με την αυτόματη εγγραφή στον ΕΟΠΥΥ, τάσσεται η Τράπεζα της Ελλάδος στην τελευταία έκθεση της. Σ' αυτήν αφιερώνεται ένα δεκασέλιδο ένθετο, στο οποίο η ΤτΕ αναλύει εκτεταμένα τα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης (2010) στη βιωσιμότητα των Ταμείων και καταλήγει στην ανάγκη δυναμικής αξιοποίησης της επαγγελματικής και, κυρίως, της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπιστούν οι «μνημονιακές» απώλειες στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στις ασφαλιστικές παροχές των ασφαλισμένων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το σχέδιο αυτό δεν αφήνει απ' έξω ακόμα και όσους χάνουν τη δουλειά τους!
 Κορυφαίο στέλεχος πολύ μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (η οποία -θεωρητικά- θα είχε κάθε συμφέρον από ένα τέτοιο άνοιγμα της ασφαλιστικής αγοράς της χώρας) αποδίδει σε «πρωτοβουλία της τρόικας» αυτήν την πρόταση. Υπαγορεύεται, δε, από τη «λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων, λόγω της παράλυσης του ελληνικού δημόσιου τομέα».
Παρόμοιες πιέσεις είχαν "ανιχνευθεί" το 2011, όταν, με όχημα ένα πιλοτικό πρόγραμμα κρατικής-κοινοτικής επιδότησης των ασφαλιστικών εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε ανασφάλιστους ανέργους, η τρόικα θέλησε -χωρίς αποτέλεσμα- να ανοίξει το ζήτημα της υποχρεωτικής ιδιωτικής ασφάλισης και των εργαζομένων...

YΓ. Ενα ταμείο για όλους και σύνταξη από το ΙΚΑ ήταν και το όραμα των SYRIZA+USA  Νταβανέλ και Τρίμη, που το στήριζαν και τα ολίγα πράσινα Κουμπιά, ο Μωυσής και οι  χιλιάδες Ρουφιανογάράφοι του Σαλονικιού  στην ΕΣΗΕΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκεινο το ΤτΕ τι εειναι;
Τραπεζα των Εβραιων;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...