26/12/12

Μαζεμένες επέτειοι

24 Δεκεμβρίου : 563. Εγκαινιάζεται για δεύτερη φορά η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από σεισμό. 1814. Η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπογράφουν τη συνθήκη της Γάνδης, τερματίζοντας τον Πόλεμο του 1812. Οι περιοχές που κατακτήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου επιστρέφονται εκεί που ανήκαν προ του πολέμου, (status quo pro ante), ενώ αρχίζει η οριοθέτηση των μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά συνόρων, και οι Ρότσιλντ ξαναπέρνουν τον έλεγχο του δολαρίου. 1823. Ο Λόρδος Βύρων φθάνει στο Μεσολόγγι.1947. Ο Μακάριος Β΄ εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. 1959. Η Ε.Ο.Κ.Α. κηρύσσει την παύση του αγώνα ανεξαρτησίας, μετά τη συμφωνία της Ζυρίχης.
1989. Η 17 Νοέμβρη εισέρχονται κρυφά στο στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας και απαλωτριώνει δεκάδες αντιαρματικές ρουκέτες.
25 Δεκεμβρίου: 1261 . Ο 11χρονος αυτοκράτορας της Νίκαιας Ιωάννης Δ' Λάσκαρης καθαιρείται και τυφλώνεται από τον συναυτοκράτορα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο.
1989. Ο Νικολάε Τσαουσέσκου και η γυναίκα του Έλενα, καταδικάζονται σε θάνατο από στρατοδικείο και εκτελούνται .1991. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ παραιτείται από πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, που διαλύθηκε την επόμενη με ψήφισμα του Ανώτατου Σοβιέτ.
26 Δεκεμβρίου: 1825. Ο Ιμπραήμ φθάνει στο Μεσολόγγι και αναλαμβάνει την πολιορκία . 1925. Η Τουρκία υιοθετεί το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. (Στην Ελλάδα επεβλήθη την 10η Μαρτίου 1924 που υπολογίστηκε σαν 23 Μαρτίου).
2004. Σεισμός 9,3 Ρίχτερ στα βόρεια της Σουμάτρας ακολουθείται από τσουνάμι με κύματα ύψους 30 μέτρων , που έπληξε 15 χώρες και έφτασε μέχρι και τα παράλια της Ανατολικής Αφρικής. Ο τελικός απολογισμός θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι κυμαίνεται από 230.210 μέχρι 280.000 άτομα σε 14 χώρες. Είναι η 6η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην καταγεγραμένη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αυτό που σα; υποσχέθηκε το πρωί. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Δράσις» της Θεσσαλονίκης και που δεν το υπέγραψε ο «Σκοταδιστής» και «οπισθοδρομικός» Συντάκτης του που δεν έπινε «ουίσκυ» όπως η «Πλουτοκρατία» και δεν πίστευε στον «Ελεύθερο Έρωτα». Ο άνθρωπος αυτός ήταν και Καλός Ελληνας και Καλός Χριστιανός. Και υποστηριζε την Επανάσταση του Στρατού. Και εξαπατήθηκε. Γιατί ο Ρουφογάλης ο Μπαλόπουλος και ο Κώστας Παπαδόπουλος έπιναν «ουίσκι». Γιατί η Ολιγάριθμή (Κλεφτολουμπινέ) «πλουτοκρατία» συνέχισε να κλέβει και να πλουτίζει. Και εξαπατήθηκε γιατί η επταετία ήταν η «κολυμβήθρα του Σιλωαμ», για να ξεπλυθούν οι Κομμουνιστές από το ελληνικό Αίμα και να επανέλθουν με το φωτοστέφανο της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ ΕΣΑ. στον ρόλο που τους ανέθεσε η Αυτοκρατορία στην Βάρκιζα.