21/12/14

Χάσαμε ένα διαμάντι

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας ιδεαλιστής, ένας Πατριώτης, που βρισκόταν πάντα ενάντια στο ρεύμα, ο Νίκος Καργόπουλος έφυγε χθες το βράδυ, σε ηλικία 66 ετών.
Ο Νίκος Καργόπουλος γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1948 στην Αθήνα. Φοιτητής στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας από το φθινόπωρο του 1966. Τον έπιασαν στα επεισόδια της κηδείας του Γεωργίου Παπανδρέου στις 3 Νοεμβρίου 1968. Δικάστηκε στο στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση που την εξέτισε την ποινή του στις Φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε στις 26 Μαρτίου του 1970.
Οι χουντικές πρυτανικές αρχές τον απέβαλαν από το πανεπιστήμιο και του αφαίρεσαν τη φοιτητική ιδιότητα, κατά πάγια πρακτική εναντίον όλων των φυλακισθέντων ή εξορισθέντων αντιστασιακών φοιτητών και σπουδαστών. Μετά τη διακοπή της αναβολής στράτευσης λόγω σπουδών, το 1972 κλήθηκε και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία υπό δυσμενέστατες συνθήκες. Η κρίση της Κύπρου τον βρήκε στο χακί.
Το 1975 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ του 13%, και αποχώρησε, λόγω διαφωνιών το 1981, όταν όλοι έτρεχαν να μπουν κάτω από τη σκέπη της «Αλλαγής».
Αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλους συναγωνιστές του συνέπηξαν το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΣΚΕ), από τις γραμμές του οποίου ο Νίκος Καργόπουλος αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή με το σθένος και την επιμονή που τον χαρακτήριζαν πάντα.
Η κηδεία του Νίκου Καργόπουλου θα γίνει από το Νεκροταφείο της Ηλιούπολης τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να "γιατρός" να μάλαμα

  Η Πρόεδρος και ΤΚ9 Διδάκτωρ Παπαρολογίας, είχε ήδη κερδίσει το πρώτο Βραβείο Αλαφουζόλ , με την δήλωσή της ότι ο θάνατος ενός ατόμου που ε...