18/12/14

Πούτιν: Εάν θέλουν ρωσικό αέριο οι ευρωπαίοι θα το έχουν

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ερωτηθείς στη σημερινή συνέντευξη για τον αγωγό προς την Τουρκία που θα αντικαταστήσει το «Νότιο Ρεύμα» είπε ότι ο σχεδιαζόμενος αγωγός μπορεί να συνδεθεί με το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου και ότι η κατασκευή ενός νέου Ευρωπαϊκού κόμβου υψηλής πίεσης στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και την Ελλάδας εξαρτάται αποκλειστικά από τους Ευρωπαίους . «Εάν θέλουν να έχουν σταθερή, απόλυτα εγγυημένη, και μηδενικού κινδύνου προμήθεια ενεργείας την οποία χρειάζονται, από τη Ρωσία, εμείς θα συνεργαστούμε, και από την Ελλάδα μπορεί να φτάσουμε στην πΓΔΜ , τη Σερβία και παραπέρα, και στη συνέχεια το αέριο μπορεί να πάει ξανά στην Αυστρία. Αν δεν ενδιαφέρονται, δεν θα το κάνουμε», είπε, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πιο φθηνή επιλογή για την Ευρώπη τώρα.
Προηγουμένως ο κ. Πούτιν είχε τονίσει ότι ο νέος ο νέος Υπερσιβηρικός αγωγός προς την Κίνα θα επιτρέψει στη Ρωσία αναστρέψει τη ροήφυσικού αερίου από τη Δύση προς την Άπω Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να "γιατρός" να μάλαμα

  Η Πρόεδρος και ΤΚ9 Διδάκτωρ Παπαρολογίας, είχε ήδη κερδίσει το πρώτο Βραβείο Αλαφουζόλ , με την δήλωσή της ότι ο θάνατος ενός ατόμου που ε...