Έκθεση του Ινστιτούτου «Brookings» της Ουάσινγκτον που υπογράφεται από την «ρωσολόγο» Φιόνα Χιλ, διαπιστώνει ότι οι «κυρώσεις άργησαν» διότι ο Πούτιν προετοιμαζόταν για αυτές από το 2011, κάνοντας στροφή προς τα μεγάλα δημόσια έργα την αμυντική βιομηχανία, και την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, ενώ στο εξωτερικό βρήκε εμπορικούς εταίρους εκτός Ευρώπης, αποκατάστησε και ενίσχυσε τις σχέσεις με τις χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, και δημιούργησε την ομάδα BRICS, με την Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική με την οποία οι Ρώσοι έχουν παρόμοια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, και, το σημαντικότερο, οι χώρες αυτές είναι εκτός του «ευρω-ατλαντικού» πλαισίου.
Ο Πούτιν διαπιστώνει η έκθεση δεν αθ αλλάξει πολιτική στο Ουκρανικό και θα χρησιμοποιήσει την κρίση για να συνεργαστεί με τις χώρες που θέλουν να μειώσουν την πολιτική και οικονομική πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Με τον τρόπο αυτό ο Πούτιν σκοπεύει να παραμείνει τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από τη Δύση και τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ», καταλήγει η έκθεση.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν σήμερα το πρωί τους οικισμούς Ζαπορόζιε Μαλίνοβκα και Μαγιάκ στην ΛΔ Ντόνετσκ Την προηγούμενη μέρα, τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τη Νικολάεφκα, το χωριό Καρλ Μαρξ και το χωριό Τολστόι στη ΛΔ Ντόνετσκ .
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατά τις νυκτερινές πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις καταστράφηκαν 140 στόχοι. Οι εκτιμώμε...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου