28/12/14

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Πούτιν είναι η Κεντρική του Τράπεζα

Εν μέσω των αντιρωσικών κυρώσεων, στις 25 Ιουνίου η ρωσική Άνω Βουλή, (Ομοσπονδιακό Συμβούλιο),ψήφισε τη νομοθεσία που πρότεινε η Κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών, η οποία υποχρέωνε τις ρωσικές τράπεζες να μεταφέρουν τα δεδομένα των αμερικανών πελατών τους στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, αλλά, «μόνο με τη συγκατάθεσή τους.» και μόνο με την έγκριση Ρωσικής φορολογικής Αρχής.
Ο νόμος επιβάλει στις ρωσικές τράπεζες να ενημερώνουν την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία και την Κεντρική τράπεζα σχετικά τους πελάτες για τους οποίους έχει ζητήσει στοιχεία το IRS και θα πρέπει να ενημερώνουν τους πελάτες τους για την παραλαβή της αίτησης του IRS. Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία, μπορεί να απαγορεύσει την παροχή των πληροφοριών αυτών στις ΗΠΑ.
Παράλληλα οι ξένες τράπεζες εκτός Ρωσίας θα πρέπει να ενημερώνουν Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας για τους λογαριασμούς και τις καταθέσεις των Ρώσων ». Όσο και αν προσπάθησαν να μπαλώσουν τα πράγματα με τις τροπολογίες «αμοιβαιότητας» το νομοσχέδιο αποδέχθηκε και αναγνώριζε την παγκόσμια εξουσία των ΗΠΑ και υποχρέωνε τις ρωσικές τράπεζες να συμμορφωθούν με την αμερικανική νομοθεσία FATCA που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.
 Η FATCA υποχρεώνει τις τράπεζες να αποστείλουν πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες τους από τις ΗΠΑ και τις συναλλαγές τους για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: