12/12/14

Μετά λύπης μας «κλειστόν»

Ο ευρω-καραγκιόζης Γιούνγκερ έλεγε ότι αγωγός «South Stream», «μπορεί ακόμη να προχωρήσει, παρά τα λεγόμενα από τη Ρωσία ότι ματαιώνεται το πρόγραμμα», και ότι « η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βουλγαρία συνεργάζονται για να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα, που δεν είναι ανυπέρβλητα».
Μετά από επίμονες προσπάθειες της Βουλγαρίας , όπως ανακοίνωσε ο Μπορίσωφ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενέργεια Μάρος Σέβτσοβιτς, «αναγκάστηκε να μπει σε νέες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το μέλλον του «Νότιου ρεύματος».
Και πήρε τηλέφωνο ο Μάρος τον Ρώσο υπουργό ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και εκείνος δεν του το έκλεισε, αλλά του είπε επισήμως, ότι το «Νότιο Ρεύμα ματαιώθηκε οριστικά».
Τώρα που τους το είπε ο Νόβακ το πιστέψανε. Όταν τους το έλεγε ο Βλαδίμηρος δεν το πίστευαν. Καραγκιόζηδες με όλη τη σημασία της λέξεως.

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ,μιλώντας χθες σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Μόσχα είπε ότι ο βασικός λόγος για τη ματαίωση του έργου του αγωγού South Stream, ήταν η γραφειοκρατία των Βρυξελών.
Είπε ακόμα  ότι η ΕΕ προσπάθησε να παρεμποδίσει την υλοποίηση του «Νότιου Ρεύματος» αρχικά με τον Ναμπούκο και μετά ασκήθηκαν πιέσεις στη Βουλγαρία για να υποχρεωθεί να υπαναχωρήσει, και ότι η νέα συμφωνία για την κατασκευή του νέου αγωγού μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι «μια απόφαση κυρίαρχων κρατών».

ΥΓ. Σγκλούπ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...