14/4/16

Τα κωλόχαρτα του Παναμά

Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι για τους περιούσιους

  Οι 50 μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν υπάρχουν στα κωλόχαρτα του Παναμά επειδή ακολουθούν κατά γράμμα το (μωσαϊκό) νόμο του θεού του Χρήματος (Χα-σεμ) έχουν κρυμμένα τρισεκατομμύρια δολάρια σε υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια.

Οι εταιρείες αυτές που στο διάστημα 2008 -2014 έλαβαν κρατικές (αναπτυξιακές) ενισχύσεις 11 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, απέφυγαν φόρους 4.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα χρήματα αυτά τα έχουν κρύψει σε φορολογικούς παραδείσους.

Πρόκειται για μια μαζική και συστηματική κατάχρηση του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος από τον ευλογημένο περιούσιο λαό που όμβς κυνηγ’αεο τους μανάβηδες στη λαϊκή για «να κόβουν απόδειξη», για τα κρεμμύδια.

Οι πολύ πλούσιοι και ισχυροί, επειδή ειναι ο περιούσιος λαός , δεν πληρώνουν το μερίδιό τους από φόρους, και αφήνουν τους άλλους τους καταραμένους να πληρώσουν τις δικές τους επιδοτήσεις .

Όπως λένε οι Ρώσοι, που τσαντίστηκαν με τα κωλόχαρτα του Παναμά, το 90% των διεθνών επιχειρήσεων εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή.
Οι πολυεθνικές εταιρείες εξαπατούν όλες τις χώρες, με καταστροφικές συνέπειες για τα δημόσια οικονομικά ενώ οι φτωχές χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα, χάνουν κατ ελάχιστο 100 δις δολ. το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 18η Μαΐου στην Ιστορία

Η 18η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 227 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου . 872.  Ο Λουδοβίκος Β' ο Νεότερος σ...