9/4/16

Τα υποκειμενικά προβλήματα

Έχουμε και λέμε. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του Κούλη, τα προβλήματα του Θιασάρχη, τα προβλήματα (με το ποτό), του Πάνου Τζονυγουώκερ, τα προβλήματα του φον Αντωνάκη, τα προβλήματα του Συνταγματολόγου, τα προβλήματα της Φώφης , τα προβλήματα του Υπάλληλου, τα προβλήματα του κυρ Σταύρου, τα προβλήματα του κυρ Γιώργου Κωλοτούμπα κλπ, κλπ, κλπ.

Όλα αυτά όμως δεν μας αφορούν. Δεν είναι και δικά μας προβλήματα. Είναι μόνο δικά τους. Και προσπαθούν να τους προσδώσουν αντικειμενική υπόσταση έτσι ώστε να τα κάνουν και δικά μας, για να μας κάνουν μέρος του δικού τους προβλήματος. Τα υποκειμενικά προβλήματα του καθενός, είναι προσωπικά και επιμέρους, και δεν είναι πολιτικά. Πολιτικά προβλήματα είναι όσα αφορούν τους πολλούς και δεν λύνονται με προσωπικές επιλογές.

ΥΓ. Ο κυρ Γιώργος ,για παράδειγμα, έλυσε το προσωπικό του πρόβλημα, αλλάζοντας ψευδώνυμο και έγινε Γιώργος Ενότης. Έτσι δεν τον αναγνωρίζει το, (φορολογικό), παρελθόν του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο τη γενια των Αετων ο χοντρογαλατας περασε στη γενια των ορνεων (μαζι με το ΔΝΤ).

Ανώνυμος είπε...

Κάτι για περιστέρια και κουτσουλιές, ξέρω...

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...