28/4/21

Η 28η Απριλίου στην Ιστορία

Η 28η Απριλίου είναι η 118η ημέρα του έτους . Απομένουν 247 ημέρες. 

1069. Πέθανε πρόωρα σε ηλικία 21 ετών στο Τρόντχαϊμ ο βασιλιάς της Νορβηγίας Μάγκνους Χάραλντσον .Κυβέρνησε λιγότερο από τρία χρόνια.Σ ύγχρονες έρευνες απέδειξαν ότι δηλητηριάστηκε από μύκητα. 

 1192 . Δολοφονήθηκε από Ασασίνο στην Τύρο , ο βασιλιάς της Ιερουσαλήμ, Κορράδος του Μομφερράτου. 

1299. Έληξε η εξέγερση της Κρητικής αριστοκρατίας κατά των Βενετών, η λεγόμενη «Επανάσταση του Αλέξη Καλλέργη», με την παραχώρηση προνομίων στους ορθοδόξους ευγενείς. 

 1503. Η Μάχη της Τσερινιόλα στην Ιταλία μεταξύ Ισπανών και Γάλλων στην οποία για πρώτη φόρα έγινε χρήση πυρίτιδας στην Ευρώπη. Οι ισπανικές δυνάμεις νικησαν τις γαλλικές. 

 1738 . Ο Πάπας Κλήμης 12 εξέδωσε παπική βούλα και απ[αγόρευσε στους καθολικούς να γίνεται Μασόνοι. 

1772. Εκτελέστηκε δημόσια στην Κοπεγχάγη ο γιατρός και "μεταρρυθμιστής" Γιόχαν-Φρίντριχ Στρούενσε, που είχε συλληφθεί μετά από ανακτορικό πραξικόπημα των παραγκωνισμένων ευγενών υπό τη μητριά του φρενοβλαβούς βασιλιά Χριστιανού Ζ' Τζουλιάνα-Μαρία. Μαζί συνελήφθη και η βασίλισσα Καρολίνα-Ματίλντα της Βρετανίας, με την οποία ο Στρούενσε, είχε σχέση. Στην εκτέλεση, πρώτα εκαοψαν το δεξί χέρι του Στρούενσε, στη συνέχεια, έγιναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες, αποκεφαλισμού του και την τρίτη φορά έκοψαν το κεφάλι και το επέδειξαν στους 30.000 θεατές. Το σώμα του το έριξαν στ θάλασσα. Η Καρολίνα πέρασε τα υπόλοιπα τρία χρόνια της ζωής εξόριστη στο κάστρο του Σέλλε στο Αννόβερο, που ανήκε στον αδελφό της. Απεβίωσε εκεί από οστρακιά στα 23 της έτη.

 1789. Εξέγερση των εργατών στο Εργοστάσιο Χαρτοποιίας του Ζαν Μπαπτίστ Ρεβεγιόν, λόγω της μείωσης των μισθών . Το εργοστάσιο, στο προάστιο Σεντ Αντουάν, του Παρισιού, όπου κατασκευάστηκε και το πρώτο αερόστατο ζεστού αέρα που σχεδιάστηκε από τους αδελφούς Μονγκολφιέ, κάηκε. Η εξέγερση θεωρείται προοίμιο για τη Γαλλική Επανάσταση. 

 1794 . Ο Εσπερινός των Σάρδων. Η εξέγερση στη Σαρδηνία, εναντίον του Πεδεμόντιου. Έβαλαν με τη βία τον αντιβασιλέα Μπαμπιάνο στο πλοίο και τον έστειλαν στην Ιταλία. 

 1796 . Ο Ναπολέων Α΄ υπέγραψε την ανακωχή του Κεράσκο, με τους εκπροσώπους του βασιλιά της Σαρδηνίας Βίκτωρα Αμεδαίου Γ΄ χωρίς να ενημερώσει το Διευθυντήριο. 

1804 . Κατά τη διάρκεια της πρώτης Σερβικής Επανάστασης, στη Λόζνιτσα της Σερβίας έγινε η μεγάλη μάχη στο Μοναστήρι του Τσόκεσιν, όπου 303 Σέρβοι , με επικεφαλής τους αδελφούς Νέντιτς αντιμετώπισαν 1.500 Τούρκους από τη Βοσνία, και έπεσαν μέχρις ενός. Αυτή η μάχη θεωρείται οι σερβικές Θερμοπύλες. Οι Αυστριακοί την ίδια ημέρα κανόνισαν συνάντηση στο Ζέμουν του Καραγιώργη με τους Γιανιτσάρους του Βελιγραδίου χωρίς να επιτύχουν τη λύση της πολιορκίας. 
‎‎ Μετά από αποτυχημένες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, σέρβοι διαπραγματευτές επέστρεψαν στην Οστρούζνιτσα και ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για επίθεση στο ‎‎Βελιγράδι.‎


 1814. Ο Ναπολέων αποβιβάστηκε στην Έλβα. 

 1821.  Η επαρχία της Καρύταινας διαιρέθηκε σε τρία τμήματα. Της Άκοβας με τα Λαγκάδια, το είχε ο Δηληγιάννης, της Λιοδώρας απὸ την Ζάτουνα και πέρα ο Δημήτριος Πλαπούτας, και το τρίτο των Βουνών και του Κάμπου της Καρύταινας ο Κολοκοτρώνης. Ο Κανέλλος Δηληγιάννης, παρέδωσε τα όπλα της επαρχίας του στην στρατιωτική φρόνηση του Θ. Κολοκοτρώνη. Έτσι ο Κολοκοτρώνης ανακηρύχθηκε Αρχιστράτηγος της Καρύταινας, για να αναλάβει τον συντονισμό των πολεμικών ενεργειών κατά της Τριπόλεως.

 1825. Κατόπιν εορτής, επίθεση του Μιαούλη εναντίον αιγυπτιακής μοίρας έξω από τη Μεθώνη. 

 1826. Ο Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Αντόνιο Ροσσίνι διεύθυνε συναυλία στο Παρίσι για την ενίσχυση της Ελληνικής Επανάστασης . 

1849. Ο Φρειδερίκος Γουλιέλμος Δ΄ Χοεντσόλερν της Πρωσίας, απέρριψε το Στέμμα του αυτοκράτορα των Γερμανών, που του προσέφερε το Κοινοβούλιο της Φρανκφούρτης λέγοντας ότι αυτό δεν ήταν στη δικαιοδοσία του Κοινοβουλίου. Έτσι, ο στόχος της επανάστασης του 1848, για μια ενοποιημένη Γερμανία και ένα γερμανικό Σύνταγμα, απέτυχε πολιτικά . 

 1855. Αποτυχημένη δολοφονική επίθεση κατά του Ναπολέοντα Γ στο δάσος της Βουλώνης. 

 1879. Μετά την απόσχιση από την Οθωμανική αυτοκρατορίας, η βουλγαρική Συντακτική Εθνοσυνέλευση στις 16/28 Απριλίου στο Βέλικο Τάρνοβο ψήφισε το Σύνταγμα της Βουλγαρίας., με βάση το Σύνταγμα του Βελγίου του 1831. 

 1893. Στη Γαλλία επεβλήθη ο φόρος ποδηλάτων. 

 1896. Κατά τη διάρκεια εργασιών στα θεμέλια ενός σπιτιού στους Δελφούς, βρέθηκε ο Ηνίοχος των Δελφών. 

 1897. Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχθηκε την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία της νήσου υπό την επικυριαρχία του Σουλτάνου. 

1906. Ο Μακεδονομάχος, Ανθυπίλαρχος Χρήστος Πραντούνας, από τα Λεχαινά, αρχηγός των ελληνικών όπλων της περιοχής Γευγελής – Δοϊράνης, με το όνομα «Καπετάν Καψάλης», για να τιμήσει τον της μητέρας του Χρήστο Καψάλη, σκοτώθηκε σε ενέδρα που του είχαν στήσει οι Βούλγαροι, στην Λίμνη των Γιαννιτσών. 

1918. Πέθανε στη φυλακή Τερεζίν στην Τσεχία ο πάσχων από φυματίωση Γκαβρίλο Πρίνσιπ. Ο εκτελεστής του αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου στο Σεράγιεβο.

1919. Άρχισε η μεταφορά των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη από το λιμένα της Καβάλας, υπό την γενική εποπτεία Άγγλου ναυάρχου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με 18 πλοία. Κατά την ειρηνευτική διάσκεψη ‎‎των Βερσαλλιών‎‎ στο ‎‎Παρίσι,‎‎32 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βασιλείου των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων,‎‎αποδέχθηκαν το σύμφωνο για την ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών . 

 1920 . Ο Κόκκινος στρατός εισέβαλε στο Αζερμπαϊτζάν και κατέπνιξε την ανεξαρτησία της χώρας επιβάλλοντας καθεστώτος κατοχής στο Μπακού. Το Αζερμπαϊτζάν προσαρτήθηκε στη Σοβιετική Ένωση. 

 1928. Στην Κόρινθο άρχισε η κατεδάφιση των κατεστραμενων σπιτιών. 

 1937.Στη Ρώμη, έγιναν τα εγκαίνια των Στούντιο της «Τσινετσιτά». 

 1939. Μετά την προσάρτηση από τους Πολωνούς της ελεύθερης πόλης του Ντάντσιχ ο Αδόλφος Χίτλερ κατήγγειλε το Γερμανο-Πολωνικό Σύμφωνο Μη Επίθεσης που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 1934 και τη γερμανο-βρετανική συμφωνία του Ιουνίου του 1935 λόγω της εχθρικής στάσης του αντισυμβαλλομένου.

 1940 .Ο Πάπας Πίος 12ος έστειλε μήνυμα στον Μπενίτο Μουσολίνι, ζητώντας του να μην μπει στον πόλεμο. 

 1941. Η μάχη της Καλαμάτας, μεταξύ των Γερμανών και των βρετανικών δυνάμεων που είχαν υποχωρήσει ελπίζοντας να φύγουν με τα πλοία. Οι Γερμανοί αιχμαλώτισαν περίπου 7 με 8.000 στρατιώτες από την Κοινοπολιτεία καθώς και κάποιους Γιουγκοσλάβους. Οι Ιταλοί αποβιβάστηκαν στην Κέρκυρα. Στη Γιουγκοσλαβία η γερμανική Γκεστάπο ίδρυσε ένα στρατόπεδο μέσα στη Νις , στο οποίο περίπου 10.000 εξοντώθηκαν στα 3,5 χρόνια, λειτουργίας του. Στο Μπιέλοβαρ, της Κροατίας οι Ουστασι σκότωσαν , πάνω από 200 Σέρβους , και 300 τους έστειλαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

 1944. Στον Υμηττό, σε σπίτι που βρίσκονταν στην οδό Αγραίων, όπου φυλασσονταν τα όπλα του ΙΙ Τάγματος Βύρωνα-Γούβας του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκαν σε μάχη με τους γερμανούς οι ΕΠΟΝίτες Δημήτρης Αυγέρης, Κωνσταντίνος Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης. Η μάχη άρχισε περίπου στις 08.00 και έληξε στις 15.00.
1945. Ο Μπενίτο Μουσολίνι και η Κλάρα Πετάτσι εκτελέστηκαν μαζί με 16 ακόμη άτομα, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του Σαλό στις πύλες της Βίλα Μπελμόντε στη Μεζέγκρα, κοντά στη Λίμνη Κόμο, στις 16.10 μ.μ. Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Πιατσάλε Λορέτο (Piazzale Loreto) του Μιλάνου. Τα αμερικανικά στρατεύματα χωρίς μάχη κατέλαβαν το Άουγκσμπουργκ. Κίνημα των «μαχητών της Ελευθερίας» στο Μόναχο κατερρευσε λόγω της αντίδραση του Φραντς φον Επ . Τα Ες-Ες εκτελεσαν 16 συνεργάτες των συμμάχων. Ο Κόκκινος Στρατός ξεκίνησε την έφοδο στο Ράιχσταγκ. Κοντά στα μεσάνυχτα, ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύτηκε την Εύα Μπράουν. 

 1947. Κατά τον Συμμοριτοπόλεμο πολυμελής Κ]Σ κατέλαβε το χωρίο Ασέα Αρκαδίας. Εκεί συνέλαβαν τον Χωροφύλακα Δαρβίρην Παναγιώτην, τον όποιον και εκτέλεσαν κατόπιν βασανιστηρίων. Στην Αθήνα Συνελήφθη και εκτοπίστηκε στα Αντικύθηρα ο πράκτορας της Ιντέλιζενς Σέρβις και συνοδοιπόρος του ΚΚΕ Εμμανουήλ Μάντακας. Ύψωση της Ελληνικής Σημαίας στο αρματαγωγό Αξιός στη Σκωτία. 

 1948. Περί ώραν 23,00' ΙΟΟμελήςΚ/Συμμορία οπλισμένη διά βαρέων όπλων-επετέθη κατά της δυνάμεως Στράτου και Χωροφυλακής Μητροπόλεως Καρδίτσης αποκρουσθείσα μετά 3ωρον συμπλοκή . Οι συμμορίτες απήγαγον 4 ιδιώτες και λεηλάτησαν 2 παντοπωλεία. Απώλειες συμμοριτών νεκροί 3 εγκαταλειφθέντες έξ' ών ή μία συμμορίτισσα. Εκ των επιτεθέντων. συμμοριτών παρεδόθησαν 3 έξ ων είς ένοπλος και μία συμμορίτισσα. 

 1951. Στο Ιράν, ο Μοχάμεντ Μοσαντέκ εκλέχτηκε Πρόεδρος. 1952. Τέθηκε σε ισχύ η Συν­θή­κη του Σαν Φραν­σί­σκο, με την οποία τερ­μα­τί­στηκε η επίσημη κα­το­χής της Ια­πω­νί­ας . Ο Ντουάιτ Αϊ­ζεν­χά­ου­ερ πα­ραι­τήθηκε από Ανώ­τατος Διοι­κη­τής του ΝΑΤΟ, προ­κει­μέ­νου να θέσει υπο­ψη­φιό­τη­τα για την προ­ε­δρία των ΗΠΑ. 

 1953. Στην ΕΣΣΔ συνελήφθη ο αντιπτέραρχος Βασίλι Στάλιν επειδή επισκέφτηκε την κινέζικη πρεσβεία και κατήγγειλε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε, και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή για «αντισοβιετική προπαγάνδα». 

 1963. Ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης επισκέφτηκε μαζί με την Μπέτυ Αμπατιέλου το ξενοδοχείο Κλάριτζες, και ζήτησε ακρόαση από τη βασίλισσα η οποία δεν γίνεται δεκτή, όπως του ανακοινώσε ο υπασπιστής του διαδόχου, ταγματάρχης Αρναούτης. Ο Λαμπράκης έδωσε συνέντευξη στις βρετανικές εφημερίδες, λέγοντάς ότι στην Ελλάδα δεν κυβερνά η κυβέρνηση ή ο βασιλεύς, αλλά η βασίλισσα. Κατά το Δ' Πανσπουδαστικό Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 22 από τις 33 κλαδικές φοιτητικές ιδρύθηκε η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος, Ε.Φ.Ε.Ε. με πρώτο πρόεδρο το Γιάννη Τζανετάκο. Στην Ιταλία έγιναν Γενικές εκλογές. Πρώτο Κόμμα οι Χριστιανοδημοκράτες με τον Άλντο Μόρο . Πήραν 11.773.182 ψήφους και έβγαλαν 129 Γερουσιαστές και 260 βουλευτές. Δεύτεροι οι Κομμουνιστές υπό τον Παλμίρο Τολιάτι με 6 461 616 ψήφους και 84 Γερουσιαστές και 166 βουλευτές και τρίτοι οι Σοσιαλιστές με τον Πιέτρο Νένι με 3 849 440 ψήφους και 44 Γερουσιαστές και 87 βουλευτές. 

 1965. Τέσσερεις ημέρες μετά το πραξικόπημα υπέρ του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου Χουάν Εμίλιο Μπος στη Δομινικανή Δημοκρατία, έγινε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ για την επαναφορά της ανατραπείσης στρατιωτικής δικτατορίας. και την αποτροπή μιας «Νέας Κούβας» , με, «την εγκαθίδρυση μίας κομμουνιστικής δικτατορίας». Στην Αθήνα η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου ανακοίνωσε νομοσχέδιο για το κατώτατο ημερομίσθιο και την κατάργηση της υποχρεωτικής διοικητικής διαιτησίας στις εργατικές διαφορές.

 1969. Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μετά την εκλογική ήττα του, στο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση ο Σαρλ ντε Γκολ, παραιτήθηκε από την προεδρία της Γαλλίας.

28 Απριλίου 1971. Η Εποποιία της Λεωφόρου. Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 3-0. Τα θηρία του Πούσκας ανέτρεψαν το 4-1 του Βελιγραδίου. Δυο γκολ ο Αντώνης και το τρίτο ο Καμάρας, που έπαιξε στα χαφ, στο 63. Η ενδεκάδα: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καψής, Βλάχος, Καμάρας, Δομάζος, Φυλακούρης, Χατζηανδρέου (90'), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Αθανασόπουλος (54'). 1977. 
Στην Γερμανία απαγγέλθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις για τον Αντρεας Μπάαντερ την Γκουντρούν Εσλιν και τον Γιαν-Καρλ Ράσπε της Φράξια; Κόκκινος Στρατός .Κρίθηκαν ένοχοι για τέσσερεις δολοφονίες και πάνω από τριάντα απόπειρες δολοφονίας. 

 1978. Στο Αφγανιστάν εκδηλώθηκε το αιματηρό πραξικόπημα των φιλοσοβιετικών αξιωματικών Νουρ Μωχάμαντ Ταράκι και Μπαμπράκ Καρμάλ που είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση του προέδρου κόκκινου πρίγκιπα Μοχάμεντ Νταούντ Χαν Νταούντ και της οικογένειάς του μαζί με περίπου 7.000 χιλιάδες μέλη του στρατού και πολίτες. Από τότε ο πόλεμος δεν σταμάτησε. 

 1986. Η Σοβιετική Ένωση ανακοίνωσε με καθυστέρηση δυο ημερών την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ. 

 1988. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κατά τη συνάντηση στο Κρεμλίνου με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Ποιμένα ανακοίνωσε την επιστροφή στην εκκλησία των Ιερών Ναών. 

 1991. Στη Σοβιετική Ένωση πραγματοποιήθηκε η πρώτη νόμιμη συνεδρίαση της Τεκτονικής Στοάς «Βόρειος Αστέρας». 

1992. Στην Ιταλία, παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Φραντσέσκο Κοσίγκα. 

 1993 .Το Αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ζάμπια στο Ντακάρ της Σενεγάλης, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλου του 1994, καταστράφηκε στον αέρα, πάνω από την Γκαμπόν. Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δολοφόνησε τον συγγραφέα Αθανάσιο Διαμαντόπουλο. 

 1994. Στο Σεράγεβο, ελεύθερος σκοπευτής από την πλευρα των μουσουλμάνων σκότωσε την 14χρονης Σέρβα Σλάτζανα Μιλοβάνοβιτς ενώ το κοριτσάκι έκανε ποδήλατό . 

 1997. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, βάπτισε στο Παραλίμνι της Κύπρου, μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, την κόρη του εθνομάρτυρα , Τάσου Ισαάκ. 

 1998. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε ως Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλο, κατά κόσμο Χρήστο Παρασκευαΐδη. 

 1999. Κατά την 36η ημέρα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία βομβαρδίστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας η Ποντγκόριτσα. Οι περισσότερες βόμβες έπεσαν στο αεροδρόμιο . Στο Μαυροβούνιο, βομβαρδίστηκαν ακόμα το Τούζι, το λιμάνι του Μπαρ, η Μπιέλο Πόλιε και το Ντανίλοβγκραντ.Στο Κόσσοβο βομβαρδίστηκε ο καταυλισμός των Ρομά στο Πρίζρεν, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, τρία εκ των οποίων ήταν παιδιά. Στο Βελιγράδι επτά πυραύλοι χτύπησαν τους άδειους στρατώνες του γιουγκοσλαβικού στρατού στο Τοπσιντέρ. Διαδοχικά κύματα βομβάρδισαν το Πάρατσιν. Στο Λαντιέβσκι έπεσαν 12 ρουκέτες. Στην Πόζεγκα καταστράφηκε η αποθήκη καυσίμων της «Γιουγκοπετρόλ». Στο Νόβι Σαντ, βομβάρδισαν και πάλι το διυλιστήριο. Η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Χάγης κατά των χωρών του ΝΑΤΟ. Ο Βουκ Ντράσκοβιτς, απολύθηκε από τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Γιουγκοσλαβίας . Η Βουλγαρία και το ΝΑΤΟ υπέγραψαν συμφωνία για τη διέλευση μέσω του εναέριου χώρου της χώρας αεροσκαφών του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία. 2000. Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Μπακού -Τσειχάν, μέσα από τον Καύκασο για τη μεταφορά του πετρελαίου της Κασπίας, που παρακάμπτει τη Ρωσία. 2001. Οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Βόρειας έπεσαν σε ενέδρα Αλβανών τρομοκρατών στο χωριό Βέιτσε και εξοντώθηκαν. 

 2002.Σκοτώθηκε μετά από τη συντριβή του ελικοπτέρου του ο κυβερνήτης του Κρασνογιάρσκ, στρατηγός ε.α Αλέξανδρος Λέμπεντ.

 2004. Ο «κομμουνιστής» Μπράνκο Τσερβένκοφσκι εκλέχτηκε πρόεδρος της πΓΔΜ στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 62,7%, έναντι 37,3% για τον αντίπαλό του Σάσκο Κέντεφ. Ο νικητής απέρριψε τις κατηγορίες του αντιπάλου του περί νοθείας, λέγοντας : «Περάσαμε ένα τεράστιο τεστ δημοκρατίας»

2019. Στην Ισπανία, έγιναν  γενικές εκλογές. Οι σοσιαλιστές με 28,67% ήρθαν πρώτοι. Το εθνικιστικό  ΒΟΞ με την πρώτη πήρε  10,26%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 22 Ιανουαρίου 1949. Η καταστροφή από τους ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας των Κ/Σ του Πάρνωνα

Η μάχη στον Άγιο Βασίλειο του Πάρνωνα ήταν μια από τις σημαντικότερες  του Συμμοριτοπολέμου στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά οι Λοκατζήδες έ...