23/4/21

23 Απριλίου 1999. Η στυγνή δοδλοφονία από το Κράτος Δικαίου 16 εργαζόμενων στην Ενημέρωαη, Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την ελευθερία της Γνώμης.

Tα ξημερώματα της 23ης Απριλίου 1999, την 31η ημέρα του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, στις 02:06 ακριβώς, ένας «έξυπνος πύραυλος» χτύπησε το τμήμα μεταδόσεων, (Master), του κεντρικού Στούντιο της Ράδιοτηλεόρασης της Σερβίας. Το χτύπημα ήταν «σημαδιακό». 
Η 23η Απριλίου, είναι η ημέρα, του Σερβικού Στρατού, προς τιμή της 23ης Απριλίου του 1815, οταν άρχισε από το Τάκοβο η δεύτερη σερβική επανάσταση του Μίλος Ομπρένοβιτς, για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού . Στις 23 Απριλίου 1998, έγινε και το δημοψήφισμα του Μιλόσεβιτς σχετικά με την αποδοχή της διεθνούς διαμεσολάβησης για την επίλυση των προβλημάτων στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι. Τότε ψήφισε το 73,05% και το 94.73% απάντησε ΟΧΙ. Ακριβώς έναν χρόνο μετά βομβάρδισαν την τηλεόραση. 
Από την επίθεση βρήκαν τραγικό θάνατο 16 εργαζόμενοι της νυκτερινής βάρδιας , οι οποίοι ήσαν υπεύθυνοι για την κανονική ροή του προγράμματος, οι οποίοι εξαερώθηκαν. Τραυματίστηκαν άλλοι 18, εκ των οποίων 4 έμειναν ανάπηροι. 
Ήταν ένα έγκλημα κατά της ενημέρωσης , κατά της αλήθειας και κατά της ελευθερίας της Γνώμης. 
 Το ΝΑΤΟ είπε ότι το Στούντιο ήταν στρατηγικός στόχος ότι γιατί η RTS , «είχε σημαντική συμβολή στην πολεμική προπαγάνδα και στην εκστρατεία κατά του πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου». Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την ενημέρωση και δεν έχει ζητήσει ποτέ συγνώμη.
 Εκτός από την Σερβική Ραδιοτηλεόραση το ΝΑΤΟ  στις 23 Απριλίου,χτύπησε με 20 πυραύλους, το δυτικό τμήμα του Νις και την περιοχή της Νίσκα Μπάνια. Για ένα ακόμη βράδυ βομβαρδίστηκε το κέντρο της μαρτυρικής Κουρσουμλία .
 Στο Βελιγράδι βομβαρδίστηκαν τα περίχωρα της συνοικίας Ρακοβίτσα. Στο Κόσσοβο βομβαρδίστηκε το χωριό Μπελάσεβατς στο Κόσσοβο Πόλιε και το αεροδρόμιο Σλάτινα. Βομβαρδίστηκε επίσης το Νόβι Σαντ. Ένας πύραυλος έπεσε στο σταθμό των λεωφορείων και ένας δεύτερος χτύπησε μια άδεια δεξαμενή πετρελαίου. Από λάθος εκτίμησης των υπεριπτάμενου «ΑΒΑΚΣ» οι περισσότερες βόμβες έπεσαν στο Δούναβη. 
Βομβαρδίστηκε για μια ακόμα φορά το Βαλέεβο γύρω από το εργοστάσιο «Κρούσικ». 
Στην Ουάσιγκτον, έγινε η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ ξεκίνησε, για τα 50 χρόνια ύπαρξης της συμμαχίας. 
Κατά την έναρξη της συνόδου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ υιοθέτησαν δήλωση η οποία έθεσε όρους στην ΟΔ Γ/βιας για να κερδίσει την «αναστολή των αεροπορικών επιθέσεων». ΤΟ ΝΑΤΟ απαιτούσε :1) Τερματισμό κάθε στρατιωτικής δράσης και τερματισμό της βίας στο Kοσσυφοπέδιο και το Μετόχι. 2) Απόσυρση όλων των στρατιωτικών, αστυνομικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων .3) Αποδοχή διεθνούς στρατιωτικής παρουσίας. 4) Αποδοχή της άνευ όρων και ασφαλούς επιστροφής όλων των προσφύγων και εκτοπισθέντων και της μη χαμογελαστής πρόσβασης των οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας• 5) απόδειξη ότι θα εργαστεί για τη δημιουργία ενός πολιτικού πλαισίου που θα βασίζεται στη συμφωνία του Ραμπουγιέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί πνίγονται από το δικό τους σχοινί

Έστι δίκης οφθαλμός. Ο Δημοσιονομικός κορσές που επέβαλε το «Δημοκρατικό Κογκρέσο» για να στραγγαλίσει τον Πρόεδρο Τραμπ, πνίγει τώρα την Κ...