21/4/21

Μέρες Προδοσίας του 41. Τα ΄Υψιστα συμφέροντα των Προδοτών του ελληνικού λαού και της Ελλάδος και το συγχωροχάρτι προς τον εγκληματία Τσώρτσιλ

Η 21η Απριλίου 1941 ήταν η Δευτέρα του Πάσχα. Οι Γερμανοί κατέλαβαν τον Βόλο, όπου βρήκαν άφθονα καύσιμα. Γερμανικά βομβαρδιστικά παρά την συνθηκολόγηση προσέβαλαν και βύθισαν στον Πατραϊκό Κόλπο τα πλωτά Νοσοκομεία «ΕΣΠΕΡΟΣ» και «ΕΛΛΗΝΙΣ». Bυθίστηκε επίσης κοντά στις ακτές του Ρίου το καταδιωκτικό λαθρεμπορίου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, "Α2". 
Η γερμανική αεροπορία βομβάρδισε τον Πειραιά, την Καλαμάτα και τα Μέγαρα. 
 O αντιστράτηγος Γιώργος Τσολάκογλου ως ανώτατος διοικητής του Ελληνικού Στρατού υπέγραψε στην Λάρισα την δεύτερη την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ (von Greinffenberg). 
 Ο προδότης Παπάγος με εντολή το βασιλιά διέταξε την «ορντίναντσα» του , τον ανύπαρκτο Ιωάννη Πιτσίκα, τον διοικητή του Τμήματος Στρατιάς Ηπείρου , που δεν έδινε διαταγές πλέον ούτε στον σωφέρ του, να συνεχίσει τον αγώνα. Η Γελοία και προσχηματική διαταγή του Παπάγου ήταν η ακόλουθη:
 «Πληροφορούμαι ότι ο Αντιστράτηγος Τσολάκογλου ανέλαβε πρωτοβουλία συνθηκολογήσεως.Δέον κατανοηθή παρά πάντων ότι ύψιστα συμφέροντα Πατρίδος απαγορεύουσι τούτο. 'Επικαλούμαι πατριωτισμόν πάντων. Στρατός δέον άγωνισθεί μέχρις εσχάτου ορίου δυνατοτήτων του. Αντικαταστήσατε αμέσως Τσολάκογλου.». 
Παράλληλα, ο πράκτωρ Τσουδερός ανέλαβε και Πρωθυπουργός, εκτός από υπουργός Εξωτερικών και προσωρινά Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας και ο Στυλιανός Δημητρακάκης υπουργός Δικαιοσύνης.

 Ο Παπάγος στις 16 Απριλίου 1941 στις Θερμοπύλες δεν είπε στον τενεκέ Ουίλσον ότι θα ήταν καλύτερα αν αποχωρούσε το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα. Αυτό το μετέδωσε στο Λονδίνο ψευδώς ο Ουίλσον και ο Τσώρτσιλ απαίτησε αυτή την γνώμη να την εκφράσει γραπτώς η ελληνική κυβέρνηση. 

Ετσι , στις 21 Απριλίου, τρεις ημέρες μετά την δολοφονία του Κορυζή, η πρώτη πράξη της «κυβέρνησης» των «ανάλγητων και αργυρώνητων» υπό τον πράκτορα Τσουδερό, ήταν το συγχωροχάρτι προς την Αγγλία, για την καταστροφή της Ελλάδος. Η δωσίλογη κυβέρνηση Τσουδερού, έδωσε στον Πάλερετ το ακόλουθο έγγραφο με το οποίο εκφραζόταν ευγνωμοσύνη για την καταστροφή και την εγκατάλειψη της Ελλάδος. «Αθήνα, 21 Απριλίου 1941. Ή ελληνική Κυβέρνησις, εκφράζουσα εις την βρετανικήν Κυβέρνησιν και τα γενναία αυτοκρατορικά στρατεύματα την ευγνωμοσύνη της διά την παρασχεθείσα παρ' αυτών βοήθεια είς τήν άμυνα της Ελλάδος κατά του είσβολέως, προβαίνει εις την έξης δήλωσιν: Αγωνισθείς νικηφόρος έπί εξάμηνον κατά λίαν ισχυρότερου εχθρού, ο ελληνικός στρατός ευρίσκεται ήδη έστερημένος τών απαραιτήτων διά τήν συνέχισιν του πολέμου μέσων, οίον πολεμεφοδίων, μεταγωγικών, άεροπλάνων, τά όποια άλλως τε και από της αρχής των επιχειρήσεων έσπάνιζαν. Η κατάστασης αύτη των πραγμάτων καθιστά αδύνατον διά τούς Έλληνας την συνέχισιν του αγώνος με τό παραμικρόν ενδεχόμενον επιτυχίας και τους στερεί οιασδήποτε ελπίδος να παράσχουν δι' αυτού βοήθεια τινα εις τούς γενναίους των συμμάχους. Εξ άλλου, λόγω του αναστήματος της βρεταννικής δυνάμεως και της εις διάθεσιν αυτής αεροπορίας, εν συνδυασμώ προς την έκταση του παρ' αυτής ηρωϊκώς προασπιζομένου μετώπου, τα αυτοκρατορικά στρατεύματα δεν θα ηδύναντο, άνευ της βοηθείας του ελληνικού στρατού, να παρατείνουν την άντίστασίν των πέραν ολίγων τινών ήμερών. Υπό τας συνθήκας ταύτας, η παράτασις του άγώνος, ένώ ούδέν θά είχε χρήσιμον άποτέλεσμα, δεν θά επέφερεν ειμή τήν κατάρρευσιν του έλληνικου στρατού και ματαίαν αίματοχυσίαν εις τάς συμμαχικάς δυνάμεις. Κατ' άκολουθίαν, η έλληνική Κυβέρνησις είναι υπόχρεως νά διαπίστωσει ότι περαιτέρω θυσίαι του βρετανικού εκστρατευτικού σώματος θα ήσαν άσκοποι και ότι η έγκαιρος αποχώρησίς του φαίνεται καθισταμένη αναγκαία λόγω των περιστάσεων και συμφώνως προς τά κοινά συμφέροντα του άγώνος». 

 «Ηλθον είδον και… απήλθον». 
Οι πρώτοι έφθασαν στις 7 Μαρτίου και άρχισαν να τρέχουν από τις 9 Απριλίου. Και οι τελευταίοι έφυγαν από την Καλαμάτα στις 29 Απριλίου.Μετα από 53 ημέρες.
   Οι Άγγλοι που είχαν υποχωρήσει στη γραμμή των Θερμοπυλών αποφάσισαν την εκκένωση των δυνάμεων της κοινοπολιτείας και την μεταφορά τους στην Κρήτη και την Αίγυπτο. 

 ΥΓ. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ιταλίας, Ιωακείμ φον Ρίμπεντροπ, και Κόμης Τσιάνο συμφώνησαν στην Βιέννη για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας. Ορισμένα εδάφη παραχωρήθηκαν στην Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: