29/6/21

Ο Κορωνοϊός στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, τις τελευταίες 24 ώρες, δεν επιβεβαιώθηκε από τα τεστ που διενεργήθηκαν  κανένα  νέο κρούσμα και στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας δεν αναφέρθηκαν  αναφερθεί θάνατοι, από τη λοίμωξη. ‎Στην Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν επτά νέα κρούσματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό, ενώ δεν υπήρξαν θάνατοι.

 Στην Βουλγαρία, το  Κέντρο Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν  επτά νέα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού και ένα της μετάλλαξης  .Όλα τα δείγματα προέρχονταβ από το Νοσοκομείο Πιρόγκοφ, της Σόφιας, και λήφθηκαν το διάστημα  6-14 Ιουνίου. Με το στέλεχος τύπου Β μολύνθηκε ένας άντρας που κατοικεί προσωρινά στη Σόφια και ήδη έχει αναρρώσει. Με το στέλεχος «δέλτα» μολύνθηκαν 2 γυναίκες και 5 άνδρες  από τη Σόφια ,  από τους οποίους μόνο ένας εισήχθη στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ οίκον καραντίνα.

Το τελευταίο 24ωρο δεν  απεβίωσε  από τον κορωνοϊό ούτε ένας ασθενής στην Βουλγαρία και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 2 915 τεστ από τα οποία το 0.55% ήταν θετικά, και επιβεβαίωσαν 16 νέα κρούσματα. Τα περισσότερα χθεσινά κρούσματα εντοπίστηκαν  στο Πάζαρτζικ (4). Τα ενεργά κρούσματα  είναι 9 379. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1 560 ασθενείς από τους οποίους  οι 197 σε κρεβάτια ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο αποθεραπεύτηκαν 19 ασθενείς και εμβολιάστηκαν 2 720 άτομα

Στην Σκιπερία, κατά τις τελευταίες 24 ώρες δεν καταγράφηκε απώλεια ζωής από τον κορωνοϊό και βρέθηκε μόνο ένα νέο κρούσμα στο Ελβασάν. Έγιναν 2954 τεστ. Μόνο ένας ασθενής  λαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη. Τέσσερεις ασθενείς έγιναν καλά, αυξάνοντας τον αριθμό των αποθεραπευθέντων σε 129,994 Υπάρχουν επί του παρόντος 63 ενεργές περιπτώσεις.

Στη Σεβερνοματσεντόνιγια ,το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι, πραγματοποιήθηκαν 1.342 τεστ από τα οποία προέκυψαν  και 3 νέα κρούσματα. Όλα στα Σκόπια. Θετικότητα 0,022% .6 ασθενείς έγιναν καλά και δεν καταγράφηκαν θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι 149.967, ο αριθμός των θανάτων είναι 5.484 και ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων είναι 225.

Στο Κοσσυφοπέδιο , το  Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι στις περιοχές υπό τον υγειονομικό έλεγχο της Πρίστινα  στο Κοσσυφοπέδιο δεν υπήρξαν θύματα από τον ΚΟΒΙΝΤ-19 τις τελευταίες 24 ώρες. Από την ανάλυση   1 386 δειγμάτων προέκυψαν 4 κρούσματα. Θετικότητα 0,028%.Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, 5 ασθενείς έγιναν καλά .Ο συνολικός αριθμός των αποθεραπευμένων ανέρχεται σε 105.315 . Απομένουν 170 ενεργά κρούσματα .

Στη ‎‎Ρουμανία , τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν 4.533 τεστ RT-PCR, (2.312 βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου και 2.221 κατόπιν αιτήματος) , και 6.190 αντιγονικά τεστ, από τα οποία προέκυψαν 37 νέα κρούσματα ΚΟΒΙΝΤ 19. Θετικότητα 0.034% . Χθες πέθανε μόνο ένας ασθενής‎ .Στα Νοσοκομεία νοσηλεύονται 534 ασθενείς και από αυτούς, ‎‎οι 86 σε ΜΕΘ.

Στη Σερβία, ανακοινώθηκαν 84 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα 7.530 τεστ που έγιναν. Θετικότητα 1,11%. Στα νοσοκομεία ΚΟΒΙΝΤ νοσηλεύονται 309  ασθενείς από τους οποίους οι 13 είναι διασωληνωμένοι .Το τελευταίο 24ωρο, οκτώ ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στη Σερβία ως αποτέλεσμα της λοίμωξης  από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων  σε 7.039,

Στο Μαυροβούνιο, τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι, από τον ΚΟΒΙΝΤ-19.Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας από τα 920 άτομα  που ελέγχτηκαν ,βρέθηκαν 14 θετικά, Θετικότητα 1,52% ‎. Μέχρι τις 15.00 μμ στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας είχε αναφερθεί η ανάρρωση  οκτώ ασθενών. Τα ενεργά κρούσματα  στο Μαυροβούνιο είναι 279.

 

 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.culturenow.gr/athens-home-for-all-gia-na-niothoyme-tin-asfaleia-na-eimaste-o-eaytos-mas/


Α ΡΕ ΑΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΦΛΩΡΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ


ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΑΖΟΥΝΕ

εσυ που στηριξες το εθνικο καθεστως οσο κανεις και τις αρσενικες αξιες της ρατσας


και που κατηντησε η κοινωνια απο τους φλωρους μετα το 80

να χαιρεστε κωλοελληνες το καθεστως σας το ατιμο σαν τα μουτρα σας τα ατιμα


χιλιες φορες με το τουρκο καλυτερα

με αυτους μπορω να βρω κοινες αξιες με εσας ατιμοι πλεον με χωριζει αβυσος


και μη ρωτατε με ποιους ειμαι πλεον στο πολεμο

αι σιχτιρ

Ανώνυμος είπε...

αμ ο αλλος ο γιος της αδελφης του ο δημαρχος

αυτος το μονο εργο του οσο χρονων εφτασε ειναι τα εξωγαμα που ξεπεταγε με τις παρδαλες ελευθεριες του μεγαλαστικου κυκλου του κυνηγοντας τον ποδογυρο οταν τα φτωχοπαιδα παλευαν να σπουδασουν και να βγαλουν ψωμι

παιρνει τον ιδρωτα μας σε φορους και τους μοιραζει χαρτοπολεμο και καποτες στους πουστηδες

και πληρωνω εγω απο το αιμα μου την προπαγανδα των ανωμαλων και τα γλεντια τους και τον πολεμο τους εναντιον μου


πληρωνω τους εχθρους μου τα φιδια να με φανε να στρεψουν και αλλους βρωμιαρηδες εναντιον μου με το πορτοφολι μου

και υστερα σου λεει δεν χρειαζεται αυτος ο λαος τον τουρκο του

μωρε τουρκος σας χρειαζεται αλλα πουντος να αποδωσει δικιο

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

για αιμοροιδες στον τουρκο τον πρωκτογιατρο,ΣΕΡΝΤΑΝ ΑΚΕΡΝΤΕΜ Η ΡΟΜΠΙΝ ΧΟΥΝΤ ΙΣΜΙΡ,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ...ΣΑΛΟΥΤΕ.


Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...