15/10/21

Η πρώτη μάχη της Αθήνας στις 15 Οκτωβρίου 1944. Η μεγαλειώδης παρέλαση για την Απελευθέρωση από την αντικομουνιστική Αθήνα σε απάντηση της ΕΑΜοκρατίας

 

Η 15η Οκτωβρίου 1944, ήταν Κυριακή . Μετά από τρεις ημέρες ΕΑΜοκρατίας , βγήκε στους δρόμους της πρωτεύουσας για να γιορτάσει την απελευθέρωση η άλλη Αθήνα. Η αντικομουνιστική. 

 Η δοξολογία στη Μητρόπολη για την απελευθέρωση ήταν να γίνει τις 13 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε με αίτημα του ΚΚΕ για τις 14. 
Το βράδυ ο ΕΛΑΣ χωρίς εντολή από τον Σκόμπι και πάρα τις συμφωνίες επιτέθηκε στους στρατοπεδευμένους στου Μετς, άνδρες των Ταγμάτων Ασφαλείας και σκότωσαν είκοσι .
Η «παναθηναϊκή» συγκέντρωση του ΚΚΕ με διάταξη "Μπιρσίμ" έπιανε από την πλατεία Αγάμων μέχρι το Σύνταγμα και από τον Αγιο Σώστη. Στην Πλατεία Συντάγματος, μίλησαν οι τρεις υπουργοί της κυβερνητικής τριανδρίας. 
 Ο Ζεύγος που εκπροσωπούσε το ΚΚΕ , ο Θεμιστοκλής Τσάτσος και ο Φίλιππος Μανουηλίδη. Τα «Νέα» δημοσίευαν έκκληση του Σκόμπι, ο οποίος παρακαλούσε τους Αθηναίους να προσφέρουν κρεβάτια για να καλυφθούν οι ανάγκες των 6000 Βρετανών στρατιωτών. 
Όλα τα ξενοδοχεία στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου είχαν καταληφθεί από τις οργανώσεις. 
Στο Παλλάδιον ήταν ο ΕΔΕΣ. 

Από το βράδυ της 14ης μπήκαν στην Αθήνα οι 400 βρετανοί αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στα Μέγαρα και οι πρώτοι που αποβιβάστηκαν στον Πειραιά με τον Σκόμπυ.

 Από νωρίς την Κυριακή 15η Οκτωβρίου, άρχισε η συγκέντρωση των εθνικών αντιστασιακών οργανώσεων που είχαν και κανένα πλακάτ «Ζήτω η Μεγάλη Ελλάδα», ΕΔΕΣ, ΠΕΑΝ «Ιερή Ταξιαρχία», «Ζήτω ο Βασιλιάς» κλπ. 

Στο εξίσου ογκώδες με το ΕΑΜ συλλαλητήριο, έδωσαν το παρόν οι οικογένειες, οι εθνικόφρονες, οι αστοί. 
Η ετερόκλητη αντικομουνιστική συμμαχία από τους φιλελεύθερους έως τους χίτες βασιλόφρονες. 
Αντί για τις Κόκκινες σημαίες κρατούσαν τις ελληνικές. 
Το ΚΚΕ κάλεσε το «λαό» σε αντισυγκέτρωση. 

Ο «λαός», ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΑΜ και η ιαχή «Κάπα Κάπα Έψιλον» αναμετρήθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. 
Ο «Εμφύλιος», τα «Δεκεμβριανά» αποτυπώθηκαν στους δρόμους της Αθήνας στις 15 Οκτωβρίου. 

Και οι Κόκκινοι και οι Εθνικόφρονες γνώριζαν το τι θα γίνει. 
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ξέσπασαν βίαια επεισόδια επί της Πανεπιστημίου. 

Οι Κουκουέδες πήραν στο κυνήγι έναν εθνικόφρονα ο οποίος έτρεξε στην είσοδο του ξενοδοχείου παλλάδιον που έμεναν οι Εδεσίτες. 

Οι Κουκουλέδες επιτέθηκαν στο Παλλάδιον, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, με νεκρούς και τραυματίες.

 Ο «Ριζοσπάστης», της επομένης έγραψε για οκτώ νεκρούς και 94 τραυματίες», και κατηγόρησε «τη διαβόητη σπείρα του Τάκη Μακεδόνα και του Παναγιώτη Ψαραδέλη, που ματοκύλισε την εποχή της γερμανικής κατοχής τον Βόλο». 

Ωστόσο αυτό το ρεπορτάζ , δεν συμπίπτει με δελτιο συμβάντων της Αστυνομίας. Πηγή όλων είναι ο Ριζοσπάτης. 
Και 73 χρόνια μετά κάθε ηλίθιος και ψεύτης λέει ότι στα ξενοδοχεία «Ερμής», «Παλλάδιον» και «Μαζέστικ» μπήκαν ένοπλοι εθνικών οργανώσεων, οι οποίοι έβαλαν από εκεί κατά των (αθώων) εαμιτών «που βρίσκονταν στον δρόμο», διαπράττοντας αφάνταστα κακουργήματα». 
Άλλοι ψεύτες ανακατεύουν τους χίτες. 
Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ελασίτες επιτέθηκαν στο Παλάδιον υπό την κάλυψη της διαδήλωσης και κρύφτηκαν πίσω από εκείνους που σκοτώθηκαν.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ!!!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

The Italian famous singer, Al bano (Carmelo Carrisi), has received Albanian citizenship, giving this way one more special status to his good relations with Albania. In an interview in 2016 for Top Channel, Al Bano confesses the emotions:

“It was a very beautiful thing. President Bamir Topi gave me some time ago the special title ‘Mother Theresa of Calcuta’, which was another very special moment. My relations with Albania have always been pleasant”, Al bano Carrisi said.

He grew up hearing stories from his father, who was a soldier in Albania during the war.

“I have always heard about Albania when I was a child, because my father was sent here during a time of war. He guaranteed me he has never killed anyone, because he valued human life. In 1989 he said he wanted to visit Albania before he died and all the places where he had served as a soldier”, Albano says.

Albano built relations with our country even during the communist isolation.

Some time ago he was honored with the “Skanderbeg Order”.


Songs like “Felicita”, “Ci Sara” and “Liberta” have left excellent marks in the European top lists. He has sold 165 million albums and has been rewarded with 26 golden discs, 8 platinum and many others.

Ανώνυμος είπε...

παντα οι αριστεροι αποκαλουσαν τους κοκκινους δικους τους .λαο απλως,
και τον εξισωναν με το συνολο παρακαμπτωντας δολιως το διαχωρισμο μεταξυ του δικου τους λαου του κοκκινου, και του αλλου λαου απεναντι που παρουασιαζοτανε ως παρακρατος του κεφαλαιου των νεφελιμ κλπ που ειναι αδυνατον να υπαρξει εφοσον υπαρχουν αυτοι ως πατρονες του καθολον λαου!


οι αλλοι ηταν εξωγηινοι και παραμενουν για αυτους ακομη και σημερα

το βλεπουμε στα μμε που οι ακροδεξιοι ειναι ουρανοκατεβατοι δεν προερχονται απο το λαο αλλα τους φυτευει ο εχθρος στο λαο δηλαδη στο κοκκινο λαο που ειναι ομως λαος απλως και σκετα γιατι αλλως λαος δνε υπαρχει πλην του κοκκινου


η ιδια λογικη διατρεχει το 1944 και φτανει στο 2021 στις ανακοινωσεις των αριστερων για την χρυση αυγη η τα ανηλικα στα σχολεια φετος που ολοι εινια εξωγηινοι εγκαθετοι στο λαο τους μεσα

ενδιαφερον ομως εχει η πληρης παραδοση των αστων που τιμουν τον εχθρο μικη θεωδορακη τον θεο των απιστων αριστερων ως δικο τους ενω αυτος τους πολεμησε

στο ονομα μια αποτυχημενης δημοκρατιας συνοδοιπορουν για μια επιπλαστο ειρηνη

μα τι καταντια

οσαυτως ενω οι αριστεροι επαναφερουν συνεχως με τον φασισμο τον διαχωρισμο σε καθε ευκαιρια οι αστοι οχι μονον δεν τολμουν να τους ανταπαντησουν με τον χαρακτηρισμο ως εαμοβουλγαρους αλλα συνοδοιπορουν πολεμωντας τους ελληνες με φανατισμο για να μην ενοχληθουν οι κοκκινοι και τους σφαξουν ξανα

αφαιρεσαν το μοναρχο -φασιστες του 1944 και το εκαναν φασιστες συνεχιζοντας την ιδια τακτικη μεχρι σημερα απαραλλακτη ενανι των ελληνων αναπαραγοντας τους μυθους του κακου φασιμσου και της καλης κοκκινης πρεζας

και ηρθαν οι αστοι διεθνιστες της νδ σε ανιερη συμμαχια μαζι τους να απομονωσουν τους ελληνες !

οι αλλοι αφαιρεσαν τα παντα και καθαριζουν τον μπογδανο και μονον αν ειπει κατι τελειως απο εξω απεξω που να τολμησει στο φασιστες να αντιταξει κανεις τους εαμοβουλγαρους ως ιστορικον αντικρυσμα του μωσαικου νομου.

θυμιζουμε παντως στους κοκκινους πελατες τους και τους αστους της νδ οτι οι μεν αριστεοροι και ο λαος τους δεν ειχε κανενα προβλημα να συμμαχησει με τον μεγαλο εχθρο τους καπιταλιστες για επιβληθουν εναντιον του φασισμου ο οποιος δηθεν αποτελουσε δεκανικι του καπιταλισμου και της εκμεταλλευσης τους

τοση σοβαροτης και μυαλο απο τους κρετινους που τους ακολουθουν μεχρι σημερα και δεν καταλαβαινουν ποιος ειιναι τι

και τοση ξετσιπωσια απο τους απατριδες δεξους της αστικης νδ και σια που απο το 1949 συνοδοιπορουν με τους ταξικους εχθρους εναντιον του φασισμου εχοντας προφανως μοιρασει τις κουταλες της επαρατου δημοκρατικοδιεθνιστικιας εξουσιας μεταξυ των

Ανώνυμος είπε...

απο τη μια ηταν ολος ο ελληνικος λαος ενωμενος( δεξιοι, κεντρωοι, βενιζελικοι, βασιλικοι, εθνικοφρονες, φιλελευθεροι, αστοι κ.λ.π) και απο την αλλη οι ανθελληνες εαμοβουλγαροι κομουνιστες μαζι με τους σλαβους της σνοφ και τους βουλγαρους της οχρανα και του βεμερο
αρα δεν υπηρξε κανενας εμφυλιος που αδερφος σκοτωνε ταχα μου αδερφο μιας και απ τη στιγμη που γινεις κομουνιστης παυεις να εισαι πλεον ελληνας(και ανθρωπος...