19/10/21

Το Ολοκαύτωμα στο Σινά και ο Χρυσός Ταύρος

 

«Επειδή ο Μωϋσής έμεινε μεγάλο διάστημα πάνω στο βουνό, κάποιοι είπαν: «Δεν ξέρουμε τι απέγινε ο Μωυσής. Ας κάνουμε, λοιπόν, έναν θεό για να μας βγάλει από αυτή τη γη». Έβγαλαν τα χρυσά σκουλαρίκια και βραχιόλια τα έλιωσαν και έφτιαξαν ένα χρυσό Ταύρο και είπαν: «Αυτός είναι ο Θεός μας, που μας έβγαλε από την Αίγυπτο!» Μετά, οι Ισραηλίτες έκαναν μια μεγάλη γιορτή και λάτρευαν το χρυσό μοσχάρι. Μόλις το είδε αυτό ο Ιεχωβά, θύμωσε πολύ. Είπε λοιπόν, στον Μωυσή: «Κατέβα γρήγορα κάτω. Ο λαός κάνει πολύ άσχημα πράγματα. Ξέχασαν τους νόμους μου και προσκυνούν ένα χρυσό ταύρο». Ο Μωυσής κατέβηκε γρήγορα από το βουνό. Και όταν πλησίασε αντίκρισε το λαό τραγουδάει και χορεύει γύρω από το χρυσό Ταύρο ! Ο Μωυσής θύμωσε τόσο πολύ ώστε έριξε κάτω τις δύο πέτρινες πλάκες πάνω στις οποίες ήταν γραμμένοι οι νόμοι του Θεού, και αυτές έσπασαν σε κομμάτια. Πήρε το χρυσό ταύρο το έλιωσε και έπειτα το έκανε σκόνη. Αυτό που έκανε ο λαός ήταν πολύ κακό. Γι’ αυτό, ο Μωυσής είπε σε μερικούς άντρες να πάρουν τα σπαθιά τους. «Οι κακοί άνθρωποι που λάτρεψαν το χρυσό ταυρο πρέπει να πεθάνουν», είπε ο Μωυσής. Έτσι λοιπόν, οι άντρες θανάτψσαν 3.000 ανθρώπους! Αυτό μας δείχνει αυτό ότι πρέπει να προσέχουμε ώστε να λατρεύουμε μόνο τον Ιεχωβά και όχι ψεύτικους θεούς». 

Γιατί δεν τρώνε λαγό οι Ιουδαίοι; 

Πηγή  
https://esxatianasxesi.blogspot.com/2021/10/blog-post_17.html 

 1) Σε πολλά χωρία τής Παλαιάς Διαθήκης υπάρχουν ενδείξεις ότι, οι Ιουδαίοι θεωρούσαν τον γάιδαρο ζώο ιερό. 
2) Ο Πλούταρχος, στο «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», μάς λέει πάρα - μα πάρα πολλά για τον γάιδαρο, τον Τυφώνα, τον Ιεροσόλυμο και τον Ιουδαίο. 
3) Στο κείμενό μας τώρα, στο «Συμποσιακών» Βιβλίον Τέταρτον, Πρόβλημα Ε' 670D (τού Πλουτάρχου και πάλι) διαβάζουμε: 
«...Καὶ ἴσως ἔχει λόγον, ὡς τὸν ὄνον {δὲ} ἀναφήναντα πηγὴν αὐτοῖς ὕδατος τιμῶσιν, οὕτως καὶ τὴν ὗν σέβεσθαι σπόρου καὶ ἀρότου διδάσκαλον γενομένην· ...» 
[Εξ άλλου, είναι λογικό το ότι, όπως τιμούν τον γάιδαρο που τους φανέρωσε πηγή νερού, έτσι θεωρούν ιερό και τον χοίρο που τους δίδαξε τη σπορά και το όργωμα...]
 4) Αμέσως πιο κάτω, μάς μιλά Κ Α Ι για τον λαγό. Λέει λοιπόν:
 «... ἀλλὰ τοῦ μὲν λαγωοῦ φείδονται διὰ τὴν πρὸς τὸν μένον ὑπ´ αὐτῶν μυ...στα θηρίον ἐμφερέστατον. Ὁ γὰρ λαγὼς μεγέθους ἔοικε καὶ πάχους ἐνδεὴς ὄνος εἶναι· καὶ γὰρ ἡ χρόα καὶ τὰ ὦτα καὶ τῶν ὀμμάτων ἡ λιπαρότης καὶ τὸ λαμυρὸν ἔοικε θαυμασίως· ὥστε μηδὲν οὕτω μηδὲ μικρὸν μεγάλῳ τὴν μορφὴν ὅμοιον γεγονέναι. Εἰ μὴ νὴ Δία καὶ πρὸς τὰς ποιότητας αἰγυπτιάζοντες τὴν ὠκύτητα τοῦ ζῴου θεῖον ἡγοῦνται καὶ τὴν ἀκρίβειαν τῶν αἰσθητηρίων· ὅ τε γὰρ ὀφθαλμὸς ἄτρυτός ἐστιν αὐτῶν, ὥστε καὶ καθεύδειν ἀναπεπταμένοις τοῖς ὄμμασιν, ὀξυηκοΐᾳ τε δοκεῖ διαφέρειν, ἣν Αἰγύπτιοι θαυμάσαντες ἐν τοῖς ἱεροῖς γράμμασιν ἀκοὴν σημαίνουσιν οὖς λαγωοῦ γράφοντες. Τὸ δ´ ὕειον κρέας...» 
 Δηλαδή: [...αλλά κρατιούνται μακριά από τον λαγό λόγω τής ομοιότητός του με το ζώο που τιμούν περισσότερο απ' όλα... Πράγματι, ο λαγός μοιάζει με γάιδαρο που υστερεί σε μέγεθος και πάχος, διότι και το χρώμα τής τρίχας του και τα αυτιά και η λάμψη και γλυκύτητα των ματιών μοιάζουν εκπληκτικά, ώστε κανένα ζώο τόσο... ούτε μικρό μοιάζει τόσο πολύ στη μορφή με μεγάλο. Ίσως όμως, μα τον Δία, και σχετικά με τα χαρακτηριστικά, μιμούμενοι τους Αιγυπτίους, θεωρούν θεϊκή την ταχύτητα τού ζώου και τις οξύτατες αισθήσεις του, διότι και το μάτι τους είναι ακούραστο, εφ' όσον κοιμούνται μάλιστα με τα μάτια ανοικτά, και ως προς την οξύτητα τής ακοής θεωρείται ότι υπερέχουν, με την οποία θαύμασαν οι Αιγύπτιοι και στα ιερογλυφικά τους δηλώνουν την ακοή* με το αυτί τού λαγού. Όσο για το χοιρινό κρέας...] 

 * Όπως σημειώνει ο Fuhrmann πάντως, το ιερογλυφικό για την ακοή, ήταν το αυτί τής αγελάδος, ενώ ο λαγός ήταν το σύμβολο για το... ΕΙΝΑΙ (ΟΝ) !!!

 Οι μασώνοι δε, έχουν περί πολλού τα αυτιά τού γαϊδάρου, να ξέρετε. 
Λέτε νά 'ναι τού λαγού... εν τέλει; Όπως και νά 'χη, το... ίδιο είναι...

7 σχόλια:

Διηνέκης είπε...

Κάτι ακόμη, εδώ: http://esxatianasxesi.blogspot.com/2021/10/1821.html

Ανώνυμος είπε...

....Έβγαλαν τα χρυσά σκουλαρίκια και βραχιόλια τα έλιωσαν και έφτιαξαν ένα χρυσό Ταύρο...,Πήρε τον χρυσό ταύρο τον έλιωσε και έπειτα τον έκανε σκόνη._ δηλ:.
oxi μόνο, τους πήρε τον πλούτο που Ξάφρισαν από την Αίγυπτο φεύγοντας, αλλά
τους πετσόκοψε κιόλας ._ Έτσι λοιπόν, οι άντρες θανάτωσαν 3.000 ανθρώπους!_

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Σπύρο σου αρέσει η παλαιά διαθήκη; βάλε να δεις τί έκανε ο Θεός στην επανάσταση του κορε. Ή τί έκανε ο προφήτης Ηλίας στους "ιερείς" του βααλ. Ο χαζοχαρουμενος χριστιανισμός είναι αίρεση.

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Απαντω στον (Τρί Οκτ 19, 10:13:00 μ.μ.)
Αιρεση στην λογικη ειναι η μαλακια που σε δερνει, θυμα της μασωνιας και των ανθρωπων της.
Η αρχαιολατρεια, η πατρωα θρησκεια, η επανελληνιση, η περιφρονηση της καλουμενης ως Βυζαντινης η Ρωμανικης-Ρωμαικης περιοδου. Η παραχαραξη κι εξιδανικευση των κλασσικων χρονων. Μαζι με την αδιαφορια για τρεχοντα θανατηφορα προβληματα προβληματα που απειλουν με αφανισμο την Ελλαδα. Αποτελουν σπορο διχασμου και αποχαυνωσης των ηλιθιων ατομων που νομιζουν ως πηγη ολων των κακων τον χριστιανισμο. Ειναι γνωστοι καραγκιοζοπαιχτες απο την εποχη του '80. Σημερα η σεχτα τους κατεληξε ως τσουτσεκια του Σωρα. Και διασημος εκπροσωπος τους ο ''διανοουμενος'' Σφακιανακης... Ολοι αυτοι οι ηλιθιοι που ονειρευονται 12θεο χλαμυδες, Αυτοκρατοριες και αλλες γραφικες φαντασιωσεις. Πρεπει η να ξυπνησουν η να το βουλωσουν και να πανε να πνιγουν να ξαλαφρωσουμε. Το προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι αυτη την στιγμη η αποχριστιανοποιηση... Και μιλαμε για μια εποχη που ηδη ειναι υπο διωγμο ο χριστιανισμος και μαλιστα αλλοτριωμενος εκ των εσω.
Οι αρχαιολατρες αντιχριστοι, ειναι αλλο ενα πλοκαμι της νεας ταξης πραγματων οπως οι αντιφα, οι δικαιωματιστες, οι αριστεροι, οι αθεοι, οι εθνοαποδομητες κ.α.π.

Πρεπει να εισαι πολυ μαλακας για να εχεις μπει στο λουκι τους. Χωρις να βλεπεις τι σαπιο φαιδρο ιδεολογημα ειναι. Για αυτο και εχουν απηχηση σε ανθρωπους επιπεδου ''φαντασια μου πλανευτρα, εισ' η πιο μεγαλη ψευτρα''.
Ποιοι ειναι ρε ζωα οι ηγετες σας ; Ο Παλμος ; Ο Ρασιας ; Ο Μπεξης ; Ο Ραδαμανθυς ; Ο Πλευρης κι ο Αδωνης (πριν το γυρισουν); Η Τζανη ; Ο Γεωργανας ; Ο Λαμπρου ;
Ολοι αυτοι δεν αποτελουν τυχαιο συνολο, ειναι αναφορα λοχου της στοας ... Γαμω την αρχαιολατρεια σας και τον σαπιο μπασταρδο εθνικισμο σας, Ελλας η χωρα της αμορφωσιας της φαντασιας και των πρακτορων... Που δεν την αφησαν ποτε να εχει ενα υγιες εθνικο κομμα.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε. Πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Ορθός και Ακριβέστατος ο Τραμπάκουλας.

Γιουφτος κανονικωτατος είπε...

Τραμπακουλα μη την ψαχνεις.
Οι εβραιοι ειναι αυτοι που σπρωχνουν 12θεο και χλαμυδες.

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...