31/7/22

Στις 30 Ιουλίου του 1937, ένας πολύ κακός άνθρωπος συγκρότησε στη Σοβιετία τις τριμελείς Επιτροπές Θανάτου που οδήγησαν στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους. Ο αιμοσταγής κοντός και μελαχρινός «σκαντζόχοιρος» δεν ήταν ούτε Ρώσος ούτε Λιθουανός, ήταν Εβραϊκής καταγωγής. Κανείς όμως δεν αναφέρεται στην πραγματική καταγωγή του επειδή ένας τέτοιος παλιάνθρωπος δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι Εβραίος. Όπως και όλοι οι άλλοι εβραίοι εγκληματίες συνεργάτες του .

 O Νικολάι Γιοζόφ ήταν ένας ακόμη Εβραίος μπολσεβίκος που γεννήθηκε στο Μαριάμπολε, της Λιθουανίας, στην οποία τότε, ο μισός πληθυσμός ήταν Εβραίοι, αλλά υιοθέτησε «ρωσικό» όνομα, όπως οι περισσότεροι Εβραίοι Μπολσεβίκοι.

 Τώρα τον χαρακτηρίζουν «Λιθουανό». Όπως ο μαύρος εύζωνας «Γιάνης» είναι Έλληνας. Όπου γης και Πατρίς. 

Στο ερωτηματολόγιο του Κόμματος που συμπλήρωσε το 1917,  ισχυρίστηκε ψευδώς ότι γεννήθηκε το 1895 στην Αγία Πετρούπολη και ότι ο πατέρας του ήταν ρώσος προλετάριος εργάτης χυτηρίου. 

Στα ερωτηματολόγια για το 1922 και το 1924 έγραψε ότι «εκφράζεται στα πολωνικά και τα λιθουανικά». 

Το 1934-1935, ο Γιοζόφ, ηγήθηκε της έρευνας για τη δολοφονία του Κίροφ και την απέδωσε  στις δραστηριότητες των πρώην αντιπολιτευόμενων Ζινόβιεφ, Κάμενεφ και Τρότσκι. 

Το 1935 ,έγινε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής. Διαδέχθηκε τον εβραίο Λαζάρ Μοϊσέβιτς Καγκάνοβιτς, τον οργανωτή του Λιμού της Ουκρανίας και προστάτη του Εβραίου Χρουτσόφ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1936, με την πτώση του πάτρωνα του Ενοχ Γιεχούντα, έγινε επικεφαλής της NKVD. 

Η περίοδος αυτή ονομάστηκε «Γιοζόβσινα» , ή «η Περίοδος του σκαντζόχοιρου», αφού «γιoζ» σημαίνει σκαντζόχοιρος. 

Ως Λαϊκός Κομισάριος Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Γιοζόφ ήταν ο κύριος διοργανωτής του μαζικού διωγμού του 1937-1938, γνωστού ως ο Μεγάλος Τρόμος. 

Στις 23 Νοεμβρίου 1938, ο Γιόζοφ υπέβαλε την παραίτηση του προς τον Στάλιν και το Πολιτικό Γραφείο αναλαμβάνοντάς τις ευθύνες του «για τις δραστηριότητες δολιοφθοράς διαφόρων «εχθρών του λαού» που είχαν διεισδύσει στη NKVD και στην εισαγγελία την οποία επέβλεπε.

Ο Γιοζόφ ανέλαβε την ευθύνη για την απόδραση αρκετών αξιωματικών πληροφοριών και αξιωματικών της NKVD στο εξωτερικό. 
Το 1938, ο (εβραίος από τη Οδησσό) επικεφαλής της NKVD στην Άπω Ανατολή, Γκένριχ Σαμοήλοβιτς Λιουσκόφ , αυτομόλησε στην Ιαπωνία, την ίδια στιγμή που ο εβραίος επικεφαλής της NKVD στην Ουκρανία Αλεξάντρ Ιβάνοβιτς Ουσπένσκι υπό την καθοδήγηση του Χρουστόφ εξόντωσε 36000 ανθρώπους. 
Τον Ιούνιο του 1938, δήλωσε ότι «μόνο μετά την άφιξη του Νικίτα Σεργκέιβιτς Χρουστσόφ στην Ουκρανία ξεκίνησε σοβαρά η συντριβή των εχθρών του λαού». 

Στις 14 Νοεμβρίου 1938 αφού προειδοποιήθηκε από τον Χρουστσόφ για την επικείμενη σύλληψή του ο Ουσπένσκι κατέφυγε στα Ουράλια Όρη . 
Εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 15 Απριλίου 1939. 
Στις 27 Ιανουαρίου 1940, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε την επόμενη μέρα.

 Ο στενότερος συνεργάτης του Γιοζόφ. ο επικεφαλής της NKVD του Λένινγκραντ Μωϋσής (aka Μιχαήλ) Ιωσήφοβιτς Λίτβιν αυτοκτόνησε , περιμένοντας τη σύλληψη του .

Το 1939 ο Γιόζοφ συνελήφθη με εντολή του Στάλιν και ένα χρόνο αργότερα εκτελέστηκε για αντισοβιετικές ενέργειες.

 Στην Ελληνική «Βικιπαιδεία» οι «αντικειμενικοί» αλλά «ανώνυμοι» Ρουφιάνοι γράφουν ότι «ο (καημένος) Γιοζόβ τελικά έπεσε και αυτός θύμα των σταλινικών εκκαθαρίσεων. 

Το 1940 συνελήφθη και εκτελέστηκε ως αντεπαναστάτης και υπονομευτής της ΕΣΣΔ». Θύμα του κακού Γεωργιανού . του Στάλιν και αυτός. 


Στις 30 Ιουλίου του 1937, ο Σκατζόχοιρος με τη διαταγή 00447, την οποία εξέδωσε, συγκρότησε τις τρόικες της NKVD , που αποτελούνταν από ένα (Εβραίο) στέλεχος της NKVD, έναν (Εβραίο) εκπρόσωπο του κόμματος και έναν (τυχαίο) της εισαγγελίας, που είχαν δικαίωμα να διατάξουν την εκτέλεση των εχθρών του λαού και τον εκτοπισμό τους στα Γκουλάγκ, ειτε ομοφώνως είτε κατά πλεοψηφία. 
Στο διάστημα από την 1η Αυγούστου 1937 ως τις 25 Νοεμβρίου 1938 που ο Στάλιν τον απομάκρυνε , 681.692 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τις τρόικες , με συνοπτικές διαδικασίες για «εγκλήματα κατά του κράτους».
 Ο πληθυσμός των Γκουλάγκ αυξήθηκε κατά 685.201 κρατουμένους, ενώ στο διάστημα αυτό τα επίσημα αρχεία της NKVD αναφέρουν πάνω 140.000 θανάτους κρατουμένων στα Γκουλάγκ. 

Για τις 850.000 ανθρώπους που σκότωσε ο πολύ κακός Εβραίος Σκατζόχοιρος έφταιγε μόνο ο Στάλιν.

Σπυρίδων Χατζάρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Χατζαρα αλλά κι αυτός ο Στάλιν χρειάστηκε 16 ολόκληρους μήνες για να καταλάβει τον ρόλο του Γιοζοφ; Ο Στάλιν, που είχε τόσους έμπιστους συνεργάτες και πληροφοριοδοτες, χρειάστηκε τόσον καιρό και έπρεπε να αφήσει να πεθάνουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, για να πάρει χαμπάρι τον ρόλο του σκατζοχειρου;

Ανώνυμος είπε...

Ένας σύντροφος του, ανέφερε πως ένα βράδυ, μετά από μπόλικη κατανάλωση αλκοόλ, ξύπνησε με το μόριο του συντρόφου Γιεζόφ στο στόμα του...
Στο κατηγοροτήριο του υπήρχε και η κατηγορία του σοδομισμού.