30/7/22

Ιταλία: Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων

 


Το «πολιτικό θερμόμετρο» με δείγμα 4300 ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν στο διάστημα 26-28 Ιουλίου διαπίστωσε ότι Για περισσότερους από οκτώ στους δέκα Ιταλούς, το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών είναι δεδομένο: Η κεντροδεξιά θα κερδίσει. Για το 44,3% θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών και θα σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, 

Το 46,4% περιμένει ότι η  Τζόρτζια Μελόνι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός . Το  32,9% θέλει τον Ενρίκο Λέττα.

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις εκλογές, τα δύο κύρια κόμματα, οι «Φρατέλοι Ιταλιάνοι»  και το Δημοκρατικό Κόμμα,  βλέπουν τα ποσοστά τους  υποστήριξή τους να αυξάνονται στο 24,3% και 23% αντίστοιχα. Η  Λέγκα στο 14,7%, ο  M5S  στο 11,3% και η  Forza Italia στο 7,2%. Οι Azione/+Europa αυξήθηκαν στο 4,6% ενώ οι Sinistra Italiana/Verdi παρέμειναν σταθεροί στο 2,5% μπροστά από την Italia Viva στο 2,4% και την Italexit στο 2%. Η Ιταλία Σοβράνα και Ποπολάρα βρίσκεται στο 1,8%, ακολουθούμενη από την Ουνιόν Ποπολάρε (1,5%), την Alternativa per l'Italia (1%) και τη Noi con l'Italia (0,7%).

Η Σημερινη δημοσκόπηση της εταιρείας «Νότο» με δείγμα 1000 ατόμων που έγινε στη Σικελία έδειξε ότι ο κεντροδεξιός συνασπισμός φτάνει το 49% με το Fratelli d'Italia το πρώτο κόμμα να λαμβάνει 24% Οι αναποφάσιστοι, ωστόσο, είναι 29,6%. 

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι  κατέγραψε  13%, η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 7%, το Noi con l'Italia των Μαουρίτσιο Λούπι και Σαβέριο Ρομάνο στο 2,5%, το Coraggio Italia του Λουίτζι Μπρουνιάρο στο 2% (Δεν αποκλείεται οι δύο σχηματισμοί να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε κάποιο σημείο της διαδρομής) και το UDC του Λορέντζο Τσέσα στο 0,5%.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο κεντροαριστερός συνασπισμός θα ανέλθει στο 23,5% των προτιμήσεων.Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ενρίκο Λέτα με 20%. , το Μαζί για το Μέλλον του Λουίτζι Ντι Μάιο στο 2,5%, η  Ιταλική Αριστερά + Πράσινη Ευρώπη στο 1%.

Ο συνασπισμός του Κέντρου, τα κόμματα που αναφέρονται ως μεταρρυθμιστές, θα βρισκόταν στο 11,5% Στην κορυφή αυτής της εσωτερικής κατάταξης Δράσης /+Ευρώπη του Κάρλο Καλέντα και της Έμμα Μπονίνο στο 7%. Ακολουθούν το Italia Viva του Ματέο Ρέντσι με 3% και το Italia al Centro του Τζιοβάνι Τότι στο 1,5%.

Το Κίνημα των  5 αστέρων στο 11%.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: