31/7/22

Ο Πούτιν με μια φράση του έσπειρε πανικό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το νέο Ναυτικό Δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ορίζει τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως απειλή για την ασφάλεια

Στην ομιλία του στην Αγία Πετρούπολη, για την  Ημέρα του Ρωσικού Ναυτικού  είπε ότι το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει  σύντομα τους υπερηχητικούς πυραύλους "Ζίρκον" με ταχύτητα άνω των δέκα χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα και οτι η φρεγάτα "Ναύαρχος Γκορσκο" θα είναι το πρώτο πλοίο στο οποίο θα εγκατασταθούν αυτοί οι πύραυλοι.

Οι  "Zircon" μπορούν να κινηθούν εννέα φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου και να φτάσουν στο Λονδίνο σε περίπου πέντε λεπτά. 
Τα πλοία του Ρωσικού Ναυτικού που είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικά όπλα θα αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα για τον Βρετανικό Στόλο. 
Η Ρωσία τον τελευταίο χρόνο έχει πραγματοποιήσει πολλές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις αυτών των πυραύλων από πολεμικά πλοία και υποβρύχια. Στην ομιλία του προς τιμήν της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού, ο Πούτιν είπε ότι η παράδοση των υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων Zircon στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες. 
Νωρίτερα,  η ρωσική τηλεόραση έδειξε πλάνα από ένα από τα πιο μυστικά υποβρύχια το "Severodvinsk". Από αυτό, τον Οκτώβριο του 2021 εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon. 
Το πλήρωμα του πυρηνικού υποβρυχίου χτύπησε με επιτυχία έναν στόχο στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Πριν από αυτό, οι εκτοξεύσεις του Zircon πραγματοποιήθηκαν μόνο από πλοία επιφανείας. 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα το νέο Ναυτικό Δόγμα της Ρωσίας το οποία χαρακτηρίζει τα ύδατα της Αρκτικής, τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, της Θάλασσας του Αχότσκ τη Βερίγγεια Θάλασσα, τη Βαλτική και τα Στενά των Κουριλών ως ζώνες στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη Ρωσία, Η επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να κυριαρχήσουν στους ωκεανούς προσδιορίζεται ως μία από τις κύριες απειλές για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας στους ωκεανούς. «Οι κύριες προκλήσεις και απειλές για την εθνική ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας που σχετίζονται με τους Παγκόσμιους Ωκεανούς είναι η στρατηγική πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών για κυριαρχία στους Ωκεανούς και ο παγκόσμιος αντίκτυπός τους στη χρήση των μεταφορικών επικοινωνιών και των ενεργειακών πόρων του Παγκόσμιου Ωκεανού», αναφέρει το κείμενο του εγγράφου. Η αύξηση της δραστηριότητας και η προώθηση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρεται επίσης ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας στη θάλασσα. Επιπλέον, σύμφωνα με το νέο δόγμα, οι βασικοί κίνδυνοι για τις θαλάσσιες δραστηριότητες είναι η εξάρτηση της Ρωσίας από τις θαλάσσιες μεταφορές και η λειτουργία υπεράκτιων συστημάτων αγωγών, οι διεθνείς κυρώσεις κατά των ναυπηγικών επιχειρήσεων του βιομηχανικού συγκροτήματος και των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και η έλλειψη επαρκούς αριθμού σημείων βάσης για πλοία και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού εκτός Ρωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: