ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

31/7/22

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


 

1 σχόλιο:

Μανώλης είπε...

Ήθελα κύριε Χατζάρα να σας συγχαρώ για έρευνα που κάνετε, για την επιμονή σας στην σημασία που δίνετε στην ιστορία, σ' ένα λαό που επιμένει να λησμονεί και να μηρυκάζει ότι του πλασάρει η εξουσία.
Ο ρόλος αυτού του ανθρώπου στην πορεία αυτού του τόπου υπήρξε καθοριστικός όπως και στην στην αλλοίωση του
ψυχισμού του λαού (να μπείτε στην Ευρώπη για να γίνεται άνθρωποι!) και στην αισθητική του.
Θα πει κάποιος, μα αυτό είναι το ζήτημα τώρα;
Εδώ μιλάμε για Κύπρο για παγίωση των αριστερών μύθων κλπ κλπ.
Για μένα και μόνο που πέρασε στην αισθητική του Έλληνα την έννοια της αντιπαροχής και της δίχως έλεγχο άναρχης δόμησης, μαζί με τα "κουτιά", δυάρια τριάρια και της θλιβερής "πολυκατοικίας", παντού στην χώρα, μα κυρίως στην Αθήνα και Αττική, φτάνει και περισσεύει να ονομαστεί καταστροφέας.
Αυτό βέβαια δεν "αθωώνει" τους συνεχιστές του, δηλαδή όλους τους "πολιτικούς σχηματισμούς" που ακολούθησαν, ακόμη και εάν επιφανειακά φαίνονταν πως τον "αντιπολιτευόταν"..
Υπό αυτή την έννοια δεν ξέρω εάν θα έπρεπε να μιλάμε για "Παπανδρεισμό" η άλλων -ισμών, αφού μια ανεστραμμένη διατύπωσή του ήταν.
Κι' όλοι μαζί εκείνου του Βενιζελ-ισμού.
Σας ευχαριστώ!

Οι ηθικές αξίες των Περιούσιων εκφυλισμένων, οι αρχές του Κινήματος 21 περί «Αντιδόσεως» και η επιστροφή των Ακινήτων που βγήκαν στον Πλειστηριασμό από τους τοκογλύφους και χάθηκαν

Η θέση του Κινήματος 21 ότι οι Τράπεζες θα έπρεπε να δίνουν στον οφειλέτη την δυνατότητα να εξαγοράζει το δάνειο του προσφέροντας 1% περισσό...