31/7/22

Η Ρωσία ενδέχεται να χτυπήσει το κέντρο λήψης αποφάσεων στο Κίεβο σε απάντηση στην επίθεση των Ουκρανών στον Αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη

 

Στο Αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, εξερράγη ένας εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος. Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διευκρίνισε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε  με  ένα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι  . Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της διασποράς θραυσμάτων υαλοπινάκων σε ένα από τα γραφεία. Σήμερα στη Σεβαστούπολη, λόγω της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην έδρα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όλες οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού ακυρώθηκαν.
ΜΟΣΧΑ, 31 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε τον Στόλο της Βαλτικής στον ναύσταθμο της Κροστάνδης . Επιβιβάστηκε μαζί με τον Υπουργός Άμυνας Σεργκέϊ Σοϊγκού σε άκατο και περιέπλευσε   τη γραμμή παρέλασης των πολεμικών πλοίων . Ο Πρόεδρος απηύθυνε  χαιρετισμό  στα πληρώματα. «Σας συγχαίρω για την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού», είπε ο αρχηγός του κράτους απευθυνόμενος στους ναύτες. Του απάντησαν με τρία "Ζήτω" ("Ουρά")

 Για την τέταρτη  ημέρα, το πυροβολικό των συμμαχικών δυνάμεων βομβαρδίζει την Αβντίϊβκα . Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρο το τόξο Γιασινοβάταγια- Αβντίϊκα-Βεσιόλογιε δέχεται κατεγιδμό βλημάτων κάθε διαμετρήματος.Μαζί με το πυροβολικό, είναι παρούσα και η ρωσική αεροπορία. Οι ανταποκριτές περιγράφουν αυτ’ό που βλέπου και ακούν σαν  «πραγματική κόλαση».

Οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν σήμερα το πρωί το χωριό Κρυνίσνε, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR). Ειναι ο 264ος Οικισμός που απελευθερώθηκε.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής της Χερσώνας, Κύριλ Στρεμούσοφ  δήλωσε σήμερα ότι η ειδική επιχείρηση για την προστασία του Donbass πρέπει να επεκταθεί.    Οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας και του Ντονμπάς, είπε,  θα πρέπει να απελευθερώσουν το Νικολάγιεφ, την Οδησσό, το Χάρκοβο, το Ντνιπροπετρόφσκ και το υπόλοιπο τμήμα της περιοχής της Ζαπορίζιε . 

Στις 27 Ιουλίου, ο επικεφαλής του Κρατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, μίλησε υπέρ της επέκτασης της ειδικής επιχείρησης στην Οδησσό και το Νικολάγιεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...