19/7/22

Ρεπορτάζ από το μέτωπο του Ντονμπάς. Η Αβντιίβκα και το Σεβέρσκ είναι το κλειδιά.

 

Τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στις 18 Ιουλίου απέκοψαν την οδό  Αβντιίβκα-Κωνσταντίνοβκα και έχουν εισχωρήσει σε δυο συνοικίες. 

Η Αβντιίβκα και η Μαρίνκα είναι οι δύο κύριες οχυρωμένες περιοχές κοντά στο Ντονέτσκ, οι οποίες δεν καταληφθούν κατά μέτωπο .Οχυρώθηκαν για περίπου οκτώ χρόνια και επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να παραμείνουν κοντά στην πρωτεύουσα της DPR. Θα μπορούσαν να απελευθερωθούν μόνο όταν τα συμμαχικά στρατεύματα βρεθούν βαθιά στα μετόπισθεν τους , στην περιοχή του Σλαβιάνσκ. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι μάχες στο Σεβέρσκ .

Μέχρι το τέλος της ημέρας, υπήρχαν πληροφορίες για την εγκαθίδρυση ελέγχου από τα συμμαχικά στρατεύματα στο Σεβέρσκ, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση της απελευθέρωσής της Πόλης. 

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μετά την απώλεια αυτών των δύο πόλεων, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να επιστρέψουν στη γραμμή  Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ  - Kωνσταντίνοφκα . Αυτή θα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των Ούκων στο Ντονμπάς. 

Η ουκρανική άμυνα σε αυτόν τον τομέα θα κλονιστεί τελικά μετά τη σύλληψη του Κραματόρσκ. Αλλά πριν από αυτό, οι συμμαχικές δυνάμεις θα πρέπει να απελευθερώσουν το Σλαβιάνσκ.

Μετά την απώλεια του Κραματόρσκ οι Ούκοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο Ντνιεπροπετρόφσκ  και το Ζαπορίζιε.

Στην Κονσταντίνοβκα χτυπήθηκε  το  σημείο ανάπτυξης της λεγόμενης ουκρανικής «λεγεώνας των Ξένων», όπου σκοτώθηκαν έως και 250 μισθοφόροι.

Επιπλέον, ένα χτύπημα πυραύλων  υψηλής ακρίβειας στις θέσεις της 118ης ταξιαρχίας εδαφικής σκοτώθηκαν  έως και 60  Ούκοι.

1 σχόλιο:

Ερχόμαστε είπε...

Ο κόκκινος στρατός των 2 λαϊκών δημοκρατιών θα γ...σει τους μπαντεριστές ναζο-νατοϊκούς πατόκορφα.

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...