24/7/22

Ο Καραμανλής ήρθε στη Αθήνα ως εγγυητής της Ελληοτουρκικής Φιλίας, και της παρουσίας των Αμερικανικών Βάσεων που τις είχαν αποδεχτεί δια του Θεοδωράκη και οι ΕΣ και οι ΕΞ με αντάλλαγμα την ΕΑΜοκρατια στα Πανεπιστήμια, την ΤΕΧΝΗ

 

 Στις 24 Ιουλίου, , υπογράφηκε το 1923, η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία χαράχθηκαν τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης, η Τουρκία αναγνώριζε την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείτο από κάθε δικαίωμα σ αυτή. 

Αυτήν την «συμβολική ημερομηνία» ,διάλεξε ο «μέγας σκηνοθέτης» , και μέγας ραβίνος Κίσινγκερ , για να επιστέψει ως Σωτήρας ο Καραμανλής στην Ελλάδα, και να σημάνει το τέλος της 7ετούς στρατιωτικής χούντας . 

Τον υποδέχτηκε σαν νέο Βενιζέλο, ο Ετζεβίτ, λέγοντας ότι τα τουρκικά κανόνια τον έκαναν πρωθυπουργό.


Το γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος το οποίο έθεσε στη διάθεση του «εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή» ο γάλλος πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν, που «ήταν στενός προσωπικός του φίλος», σκόπιμα προσγειώθηκε στο Ελληνικό, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για να πιάσουν την ημέρα της Λωζάνης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μέσα από μια λαοθάλασσα που πλημμύριζε τα πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της διαδρομής κατευθύνθηκε στην Βουλή, όπου στις 4.15΄π.μ. ορκίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας παρουσία του Προδότη Γκιζίκη.
Αργότερα την ίδια μέρα ορκίστηκαν οι πρώτοι υπουργοί, συνεδρίασε το Υπουργικό συμβούλιο και ελήφθησαν οι πρώτες αποφάσεις.        Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας έδωσε εντολές για την αυστηρή τήρηση της εκεχειρίας στην Κύπρο, έστειλε τον Γ. Μαύρο στις συνομιλίες της Γενεύης, και διέταξε άμεση απελευθέρωση των λιγοστών πολιτικών κρατουμένων του Ιωαννίδη, δεδομένου ότι τους πολιτικούς κρατούμενους τους είχε απελευθερώσει ο Παπαδόπουλος με την γενική αμνηστία της 22ας Αυγούστου 1973.
Η Μαύρος ετοιμάστηκε να δοξαστεί την Γενεύη. 
Στην Ουάσιγκτον ο μόνος Άρχων ήταν ο Μέγας Ραβίνος διότι ο Νίξον ήταν εν τω Απιέναι. Στην Κύπρο ανέλαβε ο μπατζανάκης του Ντενκτάς πράκτωρ Κληρίδης και δήλωσε οτι δεν θέλει τη Λύση  με βάση την στρατιωτική πραγματικότητα. 
Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ, ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑΤΙΣ

Η ΔΙΧΟΤΟΜΙΣΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1957 17 ΧΡΟΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.press-gr.com/2022/07/blog-post_610.html

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...