27/2/23

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΝ ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ . Τα Ρωσικά ΜΜΕ, ανακοίνωσαν την πανηγυρική καταστροφή του πρώτου


 

 

Οι ΟΥΚΟΙ μετέφεραν τα ΠΡΩΤΑ γερμανικά         Leopard 2, στο μέτωπο του Αρτεμόφσκ για να     τους βοηθήσουν να κρατήσουν ανοιχτή την οδό επικοινωνίας με το Τσασόβ Γιαρ , το οποίο απέχει  λίγα χιλιόμετρα από το Αρτεμόφσκ. 

Ένα από αυτά, εντοπίστηκε από τους Βάγκνερ που μπόρεσαν να το χτυπήσουν, με κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο!

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δύο από τα σημαντικότερα χωριά στο βόρειο τμήμα της πόλης η Μπερχόβκα που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αρτεμόφκ  και το Γιαγκόντογιε τέθηκαν υπό έλεγχο.

 Επί του παρόντος, διεξάγονται σκληρές μάχες στα περίχωρα του χωριού Ντουμπο-Βασίλευκα στο βορρά. Τώρα μόνο ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος που συνδέει το Αρτεμόφσκ με το Τσασόβ Γιαρ παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών και δέχεται συνεχή πυρά πυροβολικού από τις ρωσικές δυνάμεις.


Η χρήση των χωματόδρομων για τα φορτηγά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη  λόγω της λάσπης. Το  βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου , προσπαθώντας να επιβραδύνουν την πρόοδο των ρωσικών αποσπασμάτων, οι ΟΥΚΟΙ ανατίναξαν το φράγμα στον ποταμό Μπαχμούτκα, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο της στάθμης του νερού. Ωστόσο, αυτή η «πράξη απελπισίας» δεν έχει το  αποτέλεσμα που ήλπιζαν οι ΟΥΚΟΙ . Η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων θα πρέπει να οδηγήσει όχι μόνο στην απελευθέρωση της πόλης, αλλά και στην κάμψη των ουκρανικών δυνάμεων σε μια μεγάλη περιοχή από το Σεβέρσκ  έως τη Μαρίνκα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό στη φωτο είναι πύργος ενός λέοπαρντ, εγώ είμαι Τ-34. Ας δει κάποιος τις διαστάσεις για να καταλάβει... (όχι ότι τα λέοπαρντ ΟΝΤΩΣ θα χουν αυτήν την κατάληξη)

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....