17/8/24

Η κατάσταση στην περιοχή Κούρσκ το πρωί της 17ης Αυγούστου. Τελευταίες ειδήσεις,

 

Στη γραμμή επαφής στο Κουρσκ  συνεχίζονται "μάχες ελιγμών"

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγκάζεται να μεταφέρει ενισχύσεις στην περιοχή του Κουρσκ λόγω των μεγάλων απωλειών που υφίστανται 

Ο ρωσικός στρατός έκαψε το καμάρι του Βερολίνου το γερμανικό σύστημα αντιαεροπορικούς άμυνας «Iris-T», το οποίο κάλυπτε την επίθεση στην περιοχή Κουρσκ από την  περιοχή «Sumy». Καταστράφηκε με πλήγμα  «Iskander»

-Μια μονάδα 24 στρατιωτών της 22ης Ανεξάρτητης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκε οικειοθελώς , σε στρατιώτες του ρωσικού στρατού στην περιοχή του χωριού Κομάροβκα, του Κούρσκ. Οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν ειδικά κανάλια στα κοινωνικά δίκτυα, με τη βοήθεια των οποίων ήρθαν σε επαφή με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και παραδόθηκαν οικειοθελώς.

 -Πεζοναύτες της 810ης ταξιαρχίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν μια ταχυκίνητη  ομάδα της 82ης  Ανεξάρτητης  Ταξιαρχίας των Χαχόλων με εξοπλισμό  ΝΑΤΟ στην περιοχή Κουρσκ. Καταστράφηκαν, δύο αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα «Χάμβι» , ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού «Στράϊκερ» ,  ένα βαρύ τεθωρακισμένο όχημα «Κούγκαρ» αμερικανικής κατασκευής και  «αρκετά καναδικά τεθωρακισμένα αυτοκίνητα Roshel Senator». Οι Ρώσοι καταμέτρησαν 23 πτώματα. Οι Ρώσοι πεζοναύτες κατάφεραν να πάρουν ένα «Κούγκαρ» ως τρόπαιο.

-Μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 της Ρωσικής Αεροπορίας έπληξε συγκέντρωση προσωπικού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Κουρσκ, στις 05.00 το πρωί. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με κατευθυνόμενες βόμβες.

-Όλμοι των 120 χιλιοστών της 1ης Τεθωρακισμένης από το Σώμα Στρατού «Δύση» με πυρά μπαράζ κατέστρεψαν το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίαςστο Κούρσκ , αφού εντόπισαν στόχους με ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα,, και επαλήθευσαν συντεταγμένες.

-Oι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις  έπληξαν με τηλεκατευθυνόμενο «Λάνσετ» και κατέστρεψαν ενα τεθωρακισμένο όχημα μάχης «Κόζακ» Ουκρανικής παραγωγής, κοντά στα σύνορα.

-«Στην παραμεθόρια περιοχή Κούρσκ εκτελούν επιτυχώς αποστολές μάχης  άρματα μάχης T-72B3M του Σώματος Στρατού Βορράς.

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις. Όλα θα κριθούν στο πεδίο της μάχης, με την κατάληψη του Κιέβου», δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Μαρκ Σλεμπόντα και τόνισε ότι, το σχέδιο του Κιέβου και του Πενταγώνου  στην περιοχή του Κούρσκ  έχει αποτύχει εντελώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: